Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

А какво става, когато телта все пак умре? Цинк-цинк, ама той в някой момент ще свърши и тогава камъните ще останат на произвола на гравитацията.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      А какво става, когато телта все пак умре? Цинк-цинк, ама той в някой момент ще свърши и тогава камъните ще останат на произвола на гравитацията.
      Е и аз точно това се чудя.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Аз не съм специалист, но ми се струва, че до тогава пръстта и растенията между камъните вече ще са направили монолитна и здрава смес.

Коментар

Имам предвид конкретно вертикалните стени по 2-3-5 метра. Полегналите по насипите е ясно че в някой момент ще станат част от насипа.

Коментар

Габионите са от римско време...тогава е било с плетени кошове от лиани или квото е имало..и така докато се запълнят с пръст и растения и се заклинят...така и до днес. А относно стените те са тип 'тежки стени' т.е. са триъгълник обърнат към насипа...т.е в най-високата си част са най-тънки защото земния натиск е най-малък, доло е най-дебела щото натиска е най-голям.
            Последно редактирано от Andrei; 04-11-14, 20:41.

Коментар

И на мен ми се наложи да се сблъскам с такова съоражение. Закупихме мрежите от въпросната фирма, разпънахме чертежите и..Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:253.5 КБ
ID:5621048Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:189.1 КБ
ID:5621049Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:230.2 КБ
ID:5621052Натиснете снимката за да я уголемите

Размер:101.5 КБ
ID:5621051
              Прикачени файлове

Коментар

Здравейте строители,
                след заиграване от моя страна в двора ми се налага и аз да направя една стеничка висока между 0,5 и 1м и дълга около 40м почти права по границата на парцелите. Наклона преди и след стената е много малък (около 5-10%). Под и над стената няма път или сграда Започна се смятане с бетон, железобетон, бутобетон и накрая стигнах до варианта габиони. Камъните ги имам налични от събарянето на стара постройка. Та въпросът ми е:
                Намерих габиони с размери 0,5Х0,5Х3м, но са от гръцките. Никъде не намерих по тънки от 1 м. Някой може ли да ми напише на лични коя е правилната фирма.
                Мисля че за толкова ниска стена ще стане и с първи ред камъни вкопан със зъб и следващите редове с разтвор и най отгоре и едно армирано поясче да държи тръбите за оградата отгоре. Отзад геотекстил и чакъл с дренажна тръба най отдолу или тръбички през стената.
                Правилно ли мисля?

Коментар

Като се намеси разтвор и то си става зидария...габионите за кво са ти в случая?

Коментар

Е и аз това питам, кой от двата варианта да избера:
                    -Габиони и камъни без нищо.
                    -Или камъни с разтвор без габиони.
                    и в двата случая ще е наръка и гърбене въпросът е кое ще е по-здраво след 5 години?

Коментар

Единственият отговор на въпроса "С габиони или не?" е "Искам ли да дренира или не". Ако не ти е нужно да дренира - габиони не ти трябват.
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

И на мен ми е любопитно, дали това с габионите е здраво. На моето село, събориха съседната къща - къщата на дядото на Петър Стоянов. Двора имаше доста голям наклон към съседното дере. Миналата година направиха подпорна стена от габиони, висока 5 или 6 метра, за да изравнят терена. Най-долните са най-широки. Най-горните са широки окололо 1 метър. Ползваха камъните от къщата.

Новият собственик има доста пари и не пести средства. Върху така изравнения терен строи малък хотел и още единични къщички. Предполагам, че ако тозивариянт не е здрав и дълговечен, той щеше да си излее бетон.
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Това с габионите е здраво, ако е проектирано от правоспособен проектант и изпълнено от правоспособен изпълнител. В другият случай също може да е здраво, не е сигурно, че ще е така. От описанието ти звучи сякаш е изпълнено като хората, но не става ясно между габионите и земната маса по вертикала как е изпълнено. С трошена фракция ли е, каква зърнометрия (ако е положена такава), положен ли е геотекстил и ако да - какъв, на колко слоя - един или два...
                          Те такива неща...

Коментар

Първоначално публикуван от dadan Преглед на мнение
                            Е и аз това питам, кой от двата варианта да избера:
                            Габионите са ерзац на сухата каменна зидария. Другите неща са други неща.
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

С подобна функционалност - да, ерзац - не.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                                ...ерзац - не.
                                И защо не? Имам спомен отнякъде из форума, че някога си, си търгувал с габиони, но аз говоря по същество.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X