Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Използват ги за укрепване на свлачища покрай пътищата. В Словакия в градински център видях много интересни форми изградени от тях. Даже в един двор имаше изградена стопанска постройка(само стените де) от това. Камъните естествено бяха "по- джиджани" и "кошницата" по- малка.
    Въпросът е - откъде. Виждали ли сте някой да предлага във Варна? Говорим за няколко бройки а не да подпрем Стара планина.
    Sent from my Nokia s fenerche

От: Метален кош с камъни за укрепване- откъде?

Колко броики ти трябват и какъв размер . На лични .

Коментар

Първоначално публикуван от rumenlibia Преглед на мнение
      Намерих връзка за Варна колега. Благодаря все пак!
      Не съм уточнил бройката понеже току- що ми хрумна и нямам идея още какви са възможните размери и цени. След това трябва да посмятам малко.
      Ако се занимаваш с това пусни възможни размери тук! Не вярвам някой да има против. Интересна система е за декорации, непретенциозни помещения и терасиране, дрениране на почва и т. н.
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от rumenlibia Преглед на мнение
        на мен пролетта ще ми трябват 20 тина броя, ще ги ползвам за подпиране на изровен от река път. трябва да са поцинковани поне.

Цена?
        Т5
        Crossrunner

Коментар

Наричат се габиони. За съжаление вече само една фирма внася качествени габиони в България. Няма да я казвам заради рекламата, но съвета ми е - избягвайте турски, гръцки, китайски и македонски, както и украински заради материала (телта). Това за габионите , които се ползват за реално укрепване. Иначе за декорации - ползвайте каквото ви е на сърце. Даже наскоро видях да се правят такива декорацийки от стоманена мрежа за армировка на подова замазка с дебелина на телта до 2мм. Става интересно, честно казано...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
            Наричат се габиони. За съжаление вече само една фирма внася качествени габиони в България. Няма да я казвам заради рекламата, но съвета ми е - избягвайте турски, гръцки, китайски и македонски, както и украински заради материала (телта). Това за габионите , които се ползват за реално укрепване. Иначе за декорации - ползвайте каквото ви е на сърце. Даже наскоро видях да се правят такива декорацийки от стоманена мрежа за армировка на подова замазка с дебелина на телта до 2мм. Става интересно, честно казано...
            много полезно...., нали за това е форума да се предпазим от грешките на другите. Като не кажеш за фирмата с качествените остава ние да я открием сами по пътя на проба грешка....
            Т5
            Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
              много полезно...., нали за това е форума да се предпазим от грешките на другите. Като не кажеш за фирмата с качествените остава ние да я открием сами по пътя на проба грешка....
              Аз казах от кои да се пазите. Според тези критерии остана само една фирма и като стигнете с информация, която не съм упоменал - Бингооооо... Пък и гугъла бързо ще ви каже. Преди време аз също внасях, ама по обективни и субективни причини вече не го правя.

Коментар

В двора на ИСИ-то преди два месеца направиха такава стена, хем е бая голяма, и има табелка че е изпитание, явно нова конструкция. Ама пустото, не помня какво пише ... (

Коментар

Искам да построя стена висока 2 м и дълга 8 м. Има ли някой опит дали мога да го направя това чрез един ред гамбиони или трябва да строя нещо като пирамида?

Стената ще я закривя като арка с големия радиус към насипа който искам да подпира.
                  Т5
                  Crossrunner

Коментар

Габиони, а не гамбиони... Кошовете са с размери 2/1/1 метър с диафрагма по средата. Има особеност по зърнометрията и редене на камъните вътре. Не е лесна работата, затова и много проектанти предпочитат да не ги проектират. Четете тука.

Ето двуметрова стена, напр:

Коментар

В Хърватска покрай морето съм виждал доста големи стени покрай магистралата (явно шумоизолация) построени с такива кошове. Под големи имам предвид поне 4-5 метра високи.
                      В Австрия продават такива кошове във всеки строителен магазин , ама цените са едни (без камъните разбира се) , че направо глава да те заболи
                      Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                      Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                      Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

'гибоните' (както казваха моите негри) са един от най-старите способи за строене на на подпорни стени...римляните май държат патента.

Коментар

Разумна алтернатива, за случаите когато декоративната страна на въпроса не е от значение, са бракувани бетонни траверси. Продават се от съответните ЖП-секции.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Разумна алтернатива, за случаите когато декоративната страна на въпроса не е от значение, са бракувани бетонни траверси. Продават се от съответните ЖП-секции.
                            Нищо общо според мен. Основно качество на габионите - водопропускливост.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Нищо общо според мен. Основно качество на габионите - водопропускливост.
                              Това не винаги е недостатък,особено когато така или иначе трябва да се дренира насипа отзад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X