Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помпа за поливане и еволюция до хидрофор !

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • sparkybg
    отговори
    В такъв случай нямаш бягане от потопяема. Все някога клапана на смукателя ще започне да пуска и при дълъг престой помпата ще остане на сухо и ще работи на сухо.

    Остави коментар:


  • sonsee
    отговори
    Искам да я оставя с часовник от време на време да полива ... диаметъра на сондата е ф90 евтините пототяеми са на ф100 тези които са на ф75 почват от 200 и косур 300.Или смукател или потопяена на ф75 са опциите. Не знам като почна да точа вода дали няма да пада нивото не съм ползвал сондажа не съм вадил вода. Пуснах въже да видя има ли вода и къде е .... Първо е кладенец 3.6 м после в средата има сондаж и на 6.5 метра от дъното на кладенеца е водата смятам да пробвам с евтин раидер доло на дъното да вади от сондажа и да качва до кота 0 . Дебита не ми трябва да е голям пълня съд после капково за колко време ще го пълни няма значение

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    За 6.5 метра и обикновена ще свърши работа. Смукателя може да го пуснаш и на 20 метра - Значение има само нивото на водата, над което ще вадиш, а не колко дълбоко си пуснал смукателя.

    Максималния теоретичен вакуум, който може да създаде помпата е -1 бар (нула бара абсолютно). 10 метра воден стълб прави налягане пак един бар. И извънземна помпа да вземеш, лимита и е все толкова. А реалните помпи не могат да направят абсолютен вакуум, освен това и при голям вакуум водата започва да кипи както си е студена, и реално 10-те метра стават около 8 в повечето слуачи.

    Потопяемата можеш и да си я прибираш в багажника или на скришно място - вади се за 2 минути, и при нея лимитите са механични - можа да се направи да вади вода и от стотици метри дълбочина.

    ПП: Потопяемите помпи започват от 50-ина лева, ако не ти трябва велик дебит.
    Последно редактирано от sparkybg; 15-06-20, 08:04.

    Остави коментар:


  • veskov
    коментира - отговор
    Сусни я вътре, на въже и със смукателен маркуч.

  • sonsee
    отговори
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    То отва е лимита за всички не-потопяеми помпи. При такава дълбочина аз бих се замислил за потопяема.
    Проблема е, че не съм постоянно пребиваващ и ако откраднът райдъра по няма да ме е яд а потопяемите са 3 пъти по скъпи. Водата е на 6.5 метра но ми се струва, че трябва смукатела да е по надоло.

    Остави коментар:


  • //Радо//
    отговори
    По-добрият вариянт според мен е потопяема,резервоар,хидрофор. Имаш възможност да третираш водата в резервоара. Можеш да слагаш от прозрачните филтри/няколко ако искаш/,и визуално да си следиш качеството на водата.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    отговори
    То отва е лимита за всички не-потопяеми помпи. При такава дълбочина аз бих се замислил за потопяема.

    Остави коментар:


  • sonsee
    отговори
    от колко метра засмуквахте с райдъра на мен ми трябва да смуча вода от 8 метра което му е максимума дали ще се справи ?

    Остави коментар:


  • Roninn
    коментира - отговор
    След смяната,никакви проблеми

  • piron45
    коментира - отговор
    Като гледам състоянието на колелото мисля че става въпрос за електро корозия. Алуминия не е чист, има примеси от друг метал в него и затова се получават електрически потенциали, които постепенно разяждат метала.

  • Roninn
    отговори

    Остави коментар:


  • Roninn
    коментира - отговор
    Някога...,инкасаторката която минава да засича водомерите ,отчита нулев дебит от водомера , естествено решава че е повреден и идват да го сменят с нов.После пак ,и тогава попада на мен,обяснявам че има хидрофор и не ползваме вода от ВиК,поради ниско налягане и задължително липса на вода от обяд до вечерта.

    Та тя ми обясни същото.Да съм разкачил след водомера или успоредна инсталация.Обяснявам че има възвратен клапан,не можело.

    Естествено в къща с двор,почти всички имат или кладенец или сонда и си минаха на собствен водоизточник.

    ВиК видяха че губи,и в годините оправиха положението.
    Ние обаче 6-7 години сме забравили за ВиК.

    На 100 метра от къщата ми,направиха ракиджийница в бивше селскостопански двор със огромна тоалетна и септична яма.Толкова голяма ,че като деца сме си играли в ямата която представляваше стая под земята примерно 20 на 20 метра със колони ,отгоре плоча,от долу плоча идеално лъсната и играехме хокей.Та преди три години,ракиджийницата започна да изхвърля отпадъка в това помещение и подпочвените води на квартала почнаха да имат аромат на печена ракия.Та половината къща ,бани,тоалетни и поливане от хидрофора,кухня от ВиК.

    От миналата година водата се изчисти.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    По закон са длъжни и да си оправят водопреноснмата мрежа така че да ня спират водата по няколко пъти на ден или за по няколко дни в седмицата.

    Преди малко се връщам от такова място. Само днес водата е спирала 2 пъти. После при пускане често е мътна - дали хигиената и е по закон? Естествено има хидрофор. Естествено е вързан към водопроводната инсталация на къщата, естествено с еднопосочни клапани и филтър.

    Да дойдат да ми говорят за закон, пък аз ще им дам да си изберат с кой от купчината зли винкели да ги изпратя до вратата.

  • stefsab
    коментира - отговор
    Малко встрани - имай предвид, че по закон във водопроводната инсталация от ВиК, не можеш да закачаш друг алтернативен водоизточник ! Това е от хигиенна гледна точка.

  • Roninn
    отговори
    Така......9 години по късно,райдера от началото на темата ,просто не тръгна.9 години нон стоп работа като хидрофор и помпа за поливане на градина със зеленчуци,150 квадрата райграс и т.н

    Отворих я,изглежда като нова.Работната намотка е прекъсната.Днес най-накрая сложих помпа с по високо налягане,избрах потопяема,1100 вата ,12 атмосфери....Нямам манометър на пррсостата и немогат много да го настроя ,държи налягане ,дебита е наполовина на райдера,но пък на мен налягане ми трябва повече,отколкото дебит.

    Цялата къща е захранена с вода ,миналата седмица имаше 3-4 дни липса на вода във ВиК,и помпата като отказа,си беше кофти.

    Днес всички да щастливи.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X