Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пристройка за къща - масивна или сглобяема моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Пристройка за къща - масивна или сглобяема моля за съвет

Това което са ти дали е ДОПУСКАНЕ-то до ПУП (понеже не за всеки парцел може да те допуснат,а ПУП-а е първата стъпка на всеки строеж).Сега трябва да намериш архитект,които да ти изработи проекта,съобразно изискванията и допуските за този район (плътност на застрояване,височина,отстояния,Кинт) и го внасяш за одобрение,дали ще го одобрят - зависи от много неща (най-вече връзки).Като го одобрят следва съгласуването на ВИЗА за проектиране,тази виза ти я изработва районния архитект в кметството или общината- това е копие на ПУП-а на оризова хартия и с тази виза минаваш за съгласуване през инстанциите,които трябва да са изброени на визата,ако не са - питай с кой точно да я съгласуваш (съгласуване - нанасят своите комуникации-тръби,кабели,ПХ,точки и т.н.) ,че аз съм ходил и при военните.Като обиколиш всички и си готов с визата,даваш я на архитекта,който ще проектира пристройката,но бързай,че визата има срок на годност и ако изтече трябва да я презаверяваш,че може да са пуснали някоя нова тръба или кабел през това време (всичко е толкова формално...накрая багера пак прави някое поражение) и така.Като ти е готов проекта го внасяш за одобрение и чакаш разрешително и ...мъките продължават още дълго ....успех.

Коментар

Първоначално публикуван от сиско Преглед на мнение
      Това което са ти дали е ДОПУСКАНЕ-то до ПУП...Сега трябва да намериш архитект,които да ти изработи проекта...Като го одобрят следва съгласуването на ВИЗА за проектиране,...Като ти е готов проекта го внасяш за одобрение и чакаш разрешително и ...мъките продължават още дълго ....успех.
      Колега , поубъркал си последователността : Разрешението (ВИЗА) за проектиране се прави преди проектирането . Логиката да разрешиш да се случи нещо което вече се е случило не издържа .
      И докато ставаме сутрин с нагласата , че ни трябват връзки за да си обуем чорапите , няма да се оправим !!!
      За съжаления има хора които цял живот разчитат на някой друг
      Боби - 0887771064
      Който иска да свърши нещо намира начин , които не - намира причина.

Коментар

Спазването на законовите процедури е от особена важност. Имам един клиент, който вече беше извършил въпросните действия и трябваше да се действа пост-фактум. Няма да Ви обяснявам в какъв филм се вкарвате по този начин - започва се едно бавене, мотаене, изнудване. Карайте си по законовия ред, това се отнася за всичко, не само за строителството.
        Александър

Коментар

Първоначално публикуван от boby_l Преглед на мнение
          Колега , поубъркал си последователността : Разрешението (ВИЗА) за проектиране се прави преди проектирането . Логиката да разрешиш да се случи нещо което вече се е случило не издържа .
          И докато ставаме сутрин с нагласата , че ни трябват връзки за да си обуем чорапите , няма да се оправим !!!
          За съжаления има хора които цял живот разчитат на някой друг
          Прочети пак по-внимателно,това което съм писал и ще видиш,че мнението ти е излишно!Проектирането за което съм писал преди визата е за ПУП-а,който ако не знаеш също се проектира от архитект...о.к.

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
            ...какво трябва да направя и кое след кое се прави!
            Поздрави!
            Погледни ТУК - смятам , че е обяснено добре .
            Боби - 0887771064

Коментар

Колеги, не го плашете човека с ПУП-ове. Едва ли в случая ще бъде необходимо. Най-много една виза с нанесени отстояния от регулационните линии. Ако трябва да сме честни, ако пристройката се счита за част от основното застрояване може да се окаже, че и виза не му е необходима. Тя според ЗУТ е задължителна само за някои обекти и когато се проектира допълващо застрояване, което не е предвидено в действащия ПУП.
              Александър

Коментар

Въпроса му беше за ПУП,пуснал е молба за допускане,допуснали са го и му обясних какво да прави от тук нататък!За законна пристройка има много варианти,зависи как е разположена - до основната пристройка,върху нея,как са свързани (топла или студена връзка,основната конструкция ли ги свързва) все неща,които трябва архитект да види и прецени.Важно е дали е нова съществуващата постройка,колко е голяма (не може все пак върху кокошарник да пристроиш 4 етажен хотел) пазят ли се проектите и,ако да - може да се мине само с конструктивно становище за пристройката.Много е конкретно всичко,а неговия въпрос е много общ.

Коментар

Благодаря ви за отговорите до момента.
                  Само да не се изпокарате в желанието си да ми помогнете.
                  Дадох прословутото допускане до проект на ПУП на архитект и сега чакам да го прочете и да ми каже какво ще правим по нататък.
                  Ясно е че първо архитекта ще рисува върху скицата а после тези негови рисунки ще ги нося във ВиК и ЕОН за съгласуване. А във Пощите дали трябва А?
                  И нещо не разбирам при къкво условие трябва да мине и през РИОСВ, защото останах с впечатление че не е задължително
                  Благодаря за търпението ви и ще докладвам за всеки етап който съм успял да преборя.
                  Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Ти не определяш с кого да я съгласуваш,тех.служба която ще ти издаде визата,трябва да впише в нея инстанциите с които да я съгласуваш.Когато я получаваш виж дали са ги вписали,ако не са,попитай ги устно или им кажи направо да ти ги впишат с текст,защото после да няма - ама защо с тези не е съгласувано или ама,вие не ми казахте! п.с. - ама ти във Варна ли си...!?Звънни да ти обясня по-подробно и да те питам кой ще ти прави ПУП-а,че след време ще са важни подробностите за теб!

Коментар

Здравейте,
                      В Понеделник ще се срещам с Архитекта,да видим какво ще каже!
                      Обаче мого силно ме интересува колко може да струва изработването на ПУПа. За да съм подготвен психически!
                      Някой ако е правил наскоро да каже!
                      Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Скоро не съм правил ПУП, не знам цените сега, но не мисля да са страшни. В нашият район е важно ПУПа да ти го прави арх който е наясно с района, защото после като го докладва на ЕСУТ да е сигурно че ще се приеме. Но щом имаш среща значи си намерил
                        Малко спам - аз мойта пристройка за "общо ползване" си я направих без да питам никой, мина вече година Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P5310313.jpg
Прегледи:2
Размер:206.5 КБ
ID:5298855 А това ми къщата за гости, но си я имам от преди
                        Николай
                        VITARA 1.6, 93 къса кабр
                        КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                          ...[ATTACH=CONFIG]356611[/ATTACH] А това ми къщата за гости, но си я имам от преди
                          Колега много ми харесват тия каменни зидове - дай повече инфо за майсторията им - майстор , материал , цени ...
                          Боби - 0887771064

Коментар

Няма да е космическа цената на ПУП-а, спокойно.
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от boby_l Преглед на мнение
                              Колега много ми харесват тия каменни зидове - дай повече инфо за майсторията им - майстор , материал , цени ...
                              И на мен ми харесаха като гледах къщата преди да я купя преди 3 год.. Съжалявам
                              А и Перник е доста далеч от Варна, съотв и цените са различни
                              Николай
                              VITARA 1.6, 93 къса кабр
                              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Ако пристройката се прави, като част от къщата или разширение, най-добре е да се узакони като промяна към вече издаденото разрешение за строеж на къщата. По този начин процедурата е много по-кратка и изисква по-малко документи.

Относно строителството, бих заложил на класиката. Изкоп, основи, колони, тухли и дървен покрив. С читав технически ръководител на твоя страна, можеш да си наемеш общи работници, които да свършат работа бързо и на добри цени.
                                Y260

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X