Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Боядисване на опушено помещение?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Боядисване на опушено помещение?

Колеги, с какъв грунд и каква боя да боядисам стаята на вилата. Баща ми се отоплява с печка на дърва и въглища, отделно пуши като турчин. Не е боядисвана от поне 3 години и е доста опушена.
    Измих стените с белина и вода и малко от мазалото се махна, но се притеснявам, да не избие през боята.
    Ето две-три снимки:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image144.jpg
Прегледи:2
Размер:96.7 КБ
ID:5929140Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image145.jpg
Размер:84.0 КБ
ID:5929139Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image146.jpg
Размер:69.3 КБ
ID:5929141
    Your conscience is all you can take to your grave.

От: Боядисване на опушено помещение?

Първо отпуши комина. После кажи каква е сегашната боя.

Коментар

Коминът, не е запушен. Просто с годините се е очадило. Последната грешка на баща ми, беше миналата зима, посред зима да го чисти. После се разтече конденз... немам думи. А пък и гори полусурови дърва, щото повече му държали жар...
      Предишната боя, не съм я боядисвал аз, ама е латекс някакъв.
      Преди него са мазали някакъв грунд, ама и аз не знам какъв. Вероятно Борогрунд.

ПП: Тавана е гипскартон.

Коментар

Вземи Борогруд белия в разфасовка 5 литра, 4 вода към 1 грунд и после с машината за лозе и си готов, но трябва хубаво да изсъхне. Правих го това упражнение върху варов таван, но двукратно и заспа. Успех, но засъхне ли грунда върху плочка, няма чистене, същото важи и за прозорците, затова вземи си найлони и действай.
        Последно редактирано от белята; 11-05-11, 20:47.
        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Значи купуваш си грунд на Levis http://www.vamko.com/levis-isoprim.php

Пробвал съм го страшен грунд.

После като минат 24 часа боядисвай с латексова боя.
          only 4 x 4,sim AWD

Коментар

принципно с борогрунд, а като го закъсаме с някои петна мажем с блажна боя и после с латекс
            емил златков
            паджеро 2.5тд
            ве стром 650

Коментар

Всички грундове, които произвежда фирмата "Боро", са борогрундове. Дълбокопроникващ (споменатият прозрачен) не е нужен - в случая нямаме слаба основа, а мазни петна. Грунда от "Левис" е алкидна, запечатваща микстура, абсолютно равностойна на препоръката на zemo за блажна боя, или онзи старинен (и безумен) метод с безира. Боро, произвеждат и такъв.
              Въпросът не е до грундове. Разреди силно натриева основа/сода каустик/NaOH. Може да пръскаш (но много трябва да внимаваш), може и с мече, което е по-безопасно. След това миеш с вода и боядисваш както си искаш.
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Благодаря на всички ви!
                Ще ви държа в течение.

Коментар

една разредена блажна боя и нямаш грижи,през грунда ще избият петна

Коментар

Намазах някакъв гръцки грунд , около 7 лв за 750мл. Минах две ръце някаква евтина "Дишаща боя". Със опушеното, грунда се справи.
                    Само на няколко места, главно където е имало течове и около комина, където е текъл конденз, изби малко кафяво.
                    Утре мисля да го вапцам с бяла блажна боя, само на тези места, и отгоре да си го мина с латекс.
                    Взех някакъв гръцки с високо покритие за последната ръка. 3 л, за 30-тина квадрата на една ръка.
                    Ще видим...

Коментар

А какво, всъщност, мислиш за комбинацията: Дишаща покритие върху блажна боя (същото са и запечатващите грундове)?!

Коментар

Не ме интересува, колко ще "диша". НЯМА дишащ латекс! Работил съм това в Италия, ама материалите и боите бяха други. Просто "дишащата" ми дойде евтина, а пък има добро покритие. Пробвах в коридора преди това.
                        Тук, като кажа в магазина че искам боя, посягат към блажната. Боите за помещения са "латекс".
                        Други виждания имам за дишащи бои и основи, ма ме бяха изпреварили с латекса и борогрунда, докато бях там.
                        Та, сега ме интересува да стане бяло. Явно, догодина ще се повтаря упражнението...

Коментар

Латексите си дишат - е, не колкото варовите бои наистина. "Борогрундовете" също (с изключение на запечатващите, разбира се). Като ще праскаш с блажна боя, защо изобщо се занимаваш с последващи покрития, ако е само за повърхностния ефект, то боите със сатенен и матов ефект, вече са предостатъчно достъпни. - Тамън после няма да имаш проблеми със миенето и без да търсиш "тефлонов" латекс.

Коментар

С блажна боя ще правя само поправки. Т.е, ще мина 3-4 петна с обща площ 1/3 квадратен метър. На останалото, просто ще му дам трета и последна ръка бяло.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X