Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Импрегниране на фазер?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Импрегниране на фазер?

Щото един лист поликарбонат 6мм с размер 3Х2 м е към 70лв. Т.е. ще ми отидат повече от 600 лв, а мисля да ползвам и ъглошлайф вътре, дори доста. Иначе знам, че са добро решение. Аз затова попитах първо за фазера. Един лист фазер 2,75Х1,75 е десетина лева...
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
      Измислил съм го, как да не излита, пък ако трябва ще му сложа и някое обтяжно въже. Имам място около нея.
      Сега гледах за OSB. Има листове с дебелина 8мм на около 18 лв. 1250Х2500мм. Предполагам, че с тази дебелина ще може да се огъне. Все пак дъгата е голяма.
      Няма да успееш да го огънеш на тази дебелина,евентуално може да се нареже сечението на сегменти , но става голяма заигравка.Може да пробваш в някой склад огъването.И защо това всичкото , при положение че поц. ламарина е около 10 лв/м2.,припокрива се , рапидите и е окей.

Коментар

Колеги защо бъркате влагоустоичивите матеряли ( ОСБ, МДФ, ХДФ И ШПЕРТПЛАТ) с водоустоичивите. По тази логика и вана от влагоустоичив гипскартон може да си направите. Всичките изброени материяли по- горе са на основата на дърво, а то устичиво ли е за открит покрив? Отговора е ваш.

Коментар

Първоначално публикуван от asen3 Преглед на мнение
          Колеги защо бъркате влагоустоичивите матеряли ( ОСБ, МДФ, ХДФ И ШПЕРТПЛАТ) с водоустоичивите. По тази логика и вана от влагоустоичив гипскартон може да си направите. Всичките изброени материяли по- горе са на основата на дърво, а то устичиво ли е за открит покрив? Отговора е ваш.
          Пет години открита север/запад/ юг евтина чамова ламперия на верандата ми, боядисана с лазурен лак и повторена на третата година не е мръднала.Техническия шперплат е пъти по-устойчив, както и OSB плоскостите.
          Ако нямаш практически наблюдения спрямо техническия шперплат, да не си чешем клавиатурите/що ли е скъп, пък просто дърво с Ц200?/.
          Не подценявай дървесината, тя е преди тухлите и покривните конструкции, направени с кирпич, бетон и каквото ти дойде на ума алтернативно "нещо".
          А МДФ и ХДФ какво правят в този разговор, идея нямам - нали уточнихме в темата, че няма нужда и смисъл от пресована хартия и пилки.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
            ...А МДФ и ХДФ какво правят в този разговор, идея нямам...
            Ми той разговора от тях почва, че даже и в заглавието седят. Това са си "купешки думички" за добре известният ни пресован картон/фазер.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Пет години открита север/запад/ юг евтина чамова ламперия на верандата ми, боядисана с лазурен лак и повторена на третата година не е мръднала.Техническия шперплат е пъти по-устойчив, както и OSB плоскостите.
              Ако нямаш практически наблюдения спрямо техническия шперплат, да не си чешем клавиатурите/що ли е скъп, пък просто дърво с Ц200?/.
              Не подценявай дървесината, тя е преди тухлите и покривните конструкции, направени с кирпич, бетон и каквото ти дойде на ума алтернативно "нещо".
              А МДФ и ХДФ какво правят в този разговор, идея нямам - нали уточнихме в темата, че няма нужда и смисъл от пресована хартия и пилки.
              +1 Те хората мостове правят от чам ,който е постоянно във водата и не гние има няма 50 години.И аз затова му казах чамова барачка от дъски 3х10 и забравя.Да не говорим за лесния монтаж,естетиката и радостта за окото която доставя дръвцето.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

То се видяло, че поне 500лв ще идат за покрива. Разрових се и открих и друго решение. ПВЦ ламперия. Има бяла с размери 25см на 2,70 м. с дебелина 5-6мм. Излиза между 9 и 10лв на квадрат. Може да се кове, с винтове или такер. Евентуално ще трябват летви някакви през известно разстояние. Някой слагал ли е?
                Имат и Н-образни лайстни за наставките.

Коментар

Ще изгори от слънцето и една по-читава градушка ще я направи на дреп.Това ако ще е на покрива, за стени по става.

Коментар

Защо наистина не вземеш да си направиш една дървена барачка като хората? Ще ти струва хиляда лева при всички положения, но никой от обсъжданите варианти не е по-евтин - вервай ми, пък и никой не по-добро решение. Да не говорим, че всъщност е и най-просто като изпълнение и дава възможност за доработки в перспектива.

Коментар

На времето имаше едни плоскости от "пластмаса" приличаха на пластмасов кашон обаче не знам как се казва. Не би трябвало да е скъпо.

Полипропиленово велпапе се казвало.
                      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Е, това не е ли поликарбонатна плоскост. Аз скоро купувах такава 3Х2м с дебелина 6мм. Около 70лв беше. Онова , дето говориш за него, ако е различно, е по-меко и тънко, но не знам дали се намира.
                        Това е поликарбоната:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Image107.jpg
Прегледи:2
Размер:71.2 КБ
ID:5255053

Той е със UV защита...

Коментар

Точно си е поликарбонатна плоскост, но в същото време, това определение нищо не значи, защото всички пластмаси са именно поликарбонати. Онези са ППР, това което си купил ти е РЕТ. Подходящи са точно толкова, колкото и ПВХ-то за което си писал и като полимери, всичките са уязвими от слънчевата светлина (това, за което пише maxxx).
                          Последно редактирано от davc; 26-02-11, 20:51.

Коментар

На онова, дето направих пирамидата от него, имаше лепенка, че е защитено от UV.
                            Вярно, само от няколко месеца е, но не дава никакви признаци на стареене. А слънце, дъжд, сняг, не е като да не вижда.

Коментар

Аз съм направил навес от него и трета година си е пак като нов. Ама тази цена...
                              Какво му струва толкова. Май някой ни лъже.
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Да де, ама ламперия. Вертикално демек. Това ще е покрив все пак.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X