Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тъп въпрос за пералня.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Тъп въпрос за пералня.

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
    Боби, като видех схемата, все едно, че си ме преместил в друга галактика.
    Слагал съм двигател от Порше в Жигула. Както и двигател от Москвич в Баркас. Вдигал съм Самурай с 60см. нагоре. Ама тва ми е доста тъмно. На тебе ти е лесно, щото разбираш.
    Обещавам, обаче, в неделя да седна и да разуча цялата схема. То от инат се правят повече неща, отколкото от нужда.
    П.П. Сега остава и Ясен да се включи в темата....
    Да ти кажа и аз не ги разбирах, докато с този приятел, дето му разбира тиквата, много от електроника, не се захванахме с една пералня, дето програматора и беше изперкал, та успяхме да го оправим, но човека с който работех е много на вътре, прави си транзистори, радия си прави, всичко свързано с ел.техниката го знае, изобретил си е аларма на Иж-ето, та като упрява някакви джаджи, все съм при него. И от любопитство съм зел, че научил нещо Не съм и аз много на вътре в нещата, но..
    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
    Honda Dominator 650
    088ЧЧ93979-->Борис
    0878956Ч38-->Борис

Коментар

Аз имах същия проблем и след като никъде не искаха да се занимават с ремонт си направих двете а и третата ще тръгне да работи.Мисля си ,че НАСА изпрати човек на луната , а една пералня да не може да се направи.
      Това с копчетата е лесно ,като роботът става по слабо интелигентен и някой трябва да му помага.
      FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
      BJ42 04 1982
      FJ62 11 1983 skipe blago4x4
      LZ 2 BHB

Коментар

Не стана ясно какво точно е развалено.
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Включвам се сега, ама тихичко, защото, ако кажа какво мисля за тези перални, ще ме изхвърлят от Форума както съм коджа-модератор. За злобни, гнусни и долни псувни. Стефан ако намине, той направо ще псува, защото и неговата пералня е в това положение от месец-два.

Не можеш да направиш пералнята с 3-4-5-6 копчета, просто има повече неща за управляване. Но ето какво може:
          Намираш програматор от пералня със сходни функции, само да е евтин. Загубваш ден-два да отгатнеш кое-накъде и го подкарваш. Ама грозно било - мръсен пък съвсем не се ходи.

Коментар

Едно време бабите ни все в автоматични перални с електронни програматори са прали...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Едно време бабите ни все в автоматични перални с електронни програматори са прали...
              Кольо, не пиши глупости. Едно време бабите ни са имали други проблеми. Сега проблемът ни е, че ни цицат грешни пари.

Коментар

От сутринта при мене работи капсулиран, неразглобяем програматор. Не бях много в час, разглобих го, после ми казаха че не мога да го сглобя по принцип. От тъпотия не ги разбрах, сглобих го пет пъти, и сега той тъпо работи.
                Дай да видим твоя.
                Сервизните лентяи са ми много смешни. Не само по пералните, по много работи.

Коментар

Аз бих издирил фирмения им сервиз, и бих взел някоя със съвместима и здрава електроника. Примерно с изгорял мотор или издънен казан.

Коментар

Майсторът е баш от тоа сервиз. Не си струва. Та аз нова сега ще купувам. Ама тва с копчетата ми е влязло в главата. Не може да не може.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    0887770735

Коментар

Kaква е тая част дето струва колкото половин нова и не е мотор? Толко скъп програматор?

Коментар

Да. И платките също.
                        Аз ти казвам мошенници, а ти не - честни измамници били. Не са бе!

Коментар

Значи: Програматора и едно такова, като електронен блок на кола, с платка вътре. Та, тия двете работи.
                          Този майстор идва за година и половина 4 пъти. Поправяше я за некой месец и после пак.
                          Последния път каза: Взимай нова, щото ти така може да ми даваш пари всеки месец, а не си струва.
                          На мен въпросът ми беше, не дали може да се оправи пералнята, а дали може да стане това с копчетата. Мисля, че ще изкара много години.
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          Питието определя съзнанието....
                          0887770735

Коментар

Значи: Програматора и едно такова, като електронен блок на кола, с платка вътре. Та, тия двете работи.
                            Този майстор идва за година и половина 4 пъти. Поправяше я за некой месец и после пак.
                            Последния път каза: Взимай нова, щото ти така може да ми даваш пари всеки месец, а не си струва.
                            На мен въпросът ми беше, не дали може да се оправи пералнята, а дали може да стане това с копчетата. Мисля, че ще изкара много години.
                            Колкот по просто, толкоз по вечно Поне според мен
                            Дано да измислиш нещо, да я направиш, да върши работа, че иначе не си струва, да се хвърля..
                            За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                            Honda Dominator 650
                            088ЧЧ93979-->Борис
                            0878956Ч38-->Борис

Коментар

...
                              Няма нещо да не може да направиш, ама дали си струва времето? Двигателят най-вероятно се управлява през симистор. Да върти постоянно докато пере - ще накъса дрехите. Значи и нещо като таймер. Пресостатите не знам дали са с прекъсвач, ама ако ги няма - едно наводняване ще стъпи на 2 нови перални. Забравяйки нагревателите включени - оставайки без прането. Ако се включат докато няма вода в казана - не ми се мисли, и на пожар отива. Центрофуга без включена помпа ми е изгаряла мотор. Помпа - центрофуга - пълнене - въртене: това 3-4 пъти на плакненето само. Останалото отделно. Луда работа! Как ще обясниш на възрастен човек да симулира компютър?
                              Едно пране се асоциира с постоянно клечане (без право на грешка) по час, умножено по броя пранета... Плюс времето за преправяне...
                              Ясен даде идея горе, това е моя избор. Програматор от друга.
                              Последно редактирано от Rabin; 13-11-10, 21:52.

Коментар

Това с копчетата си е тъпо/много бели могат да станат/.Аз от години подържам фабрики.Принас изхвърляме старите релейни табла/механични програматори/ и слагаме промоишлени контролери.Т на пазара има моного фирми предлагащи малки контролерчета 8/8/входа изхода/с цени под 200лв.Да не звучи като реклама ама Лого на Сименс работещо в цех за прах на пране/затрупанао е с прах 5-6година не се е обадило за дефект.Софтуер се намира навсякъде.Даже е приятно да си играеш с него докато програмираш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X