Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ветрогенератори с вертикална ос на въртене?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ветрогенератори с вертикална ос на въртене?

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
    +1! 0.19лв. купувам от ЕОН на 0.78 продавам на ЕОН. Може да не съм ги запомнил точно, но разликата е подобна.

Има и друго инвестицията!!

Ветрогенератор 5к.в. 12000-15000лв
    Фотоволтаик 5к.в. 22000-25000лв - това е моя избор
    Покажи снимки на къщата ако ти е удобно, поздравления - това си е една малка победа над монополистите
    Александър

Коментар

На фотоволтаика КПД-то му пада постоянно, като на годишна база не е никак малко (като относителна стойноат). Да, зависи от производител, технология, качество, но практиката е такава. Няма да се учудя тия 5 киловата след 4-5 години да са 3,5-4 киловата максимум, а може и по-зле (пак казвам - зависи от качеството и производителя с каква технология разполага). 2,5 евро за ват са само китайски и то само от долния клас. Читавите дори в кризата не падат под 4 евро/ват
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
        На фотоволтаика КПД-то му пада постоянно, като на годишна база не е никак малко (като относителна стойноат). Да, зависи от производител, технология, качество, но практиката е такава. Няма да се учудя тия 5 киловата след 4-5 години да са 3,5-4 киловата максимум, а може и по-зле (пак казвам - зависи от качеството и производителя с каква технология разполага). 2,5 евро за ват са само китайски и то само от долния клас. Читавите дори в кризата не падат под 4 евро/ват
        Понястоящем, единственото място където има промишлено производство на фотоволтаични панели е Китай (96% от световното). Дори и Индийските се правят в Китай. Фабрики за асемблиране (сглобяване) на панели от готови клетки има на много места в т.ч. и в България (няколко), но се прави с китайски клетки. Сама по себе си, технологията за производство на фотоволтаични панели е твърде проста (но скъпа), за да има някаква драстична разлика в качеството. Производителността на панелите спада с годините и това се описва с много голяма точност от всеки производител. Няма никакво значение къде е произведен панела - спрямо вида му, спад ще има. Той е приблизително 0,75% на година (за най-масовите), като с времето намалява. Стабилизира се на 80-85% около 15-тата година, като се приема, че експлоатационният период на един панел е около 25 години. Ако няма някаква механична повреда, технологично не би трябвало да има пречка, един панел от по-простите типове, да работи и 100 години с капацитет 75% от началния. Просто още не са минали 100 години от направата на първия за да го е доказала практиката. Погрешно е схващането, че това е някаква "хай" технология. Всъщност е много проста и стара. От създаването на първият панел, до най-масовият днес, КПД-то се е увеличило едва с няколко процента. Друг мит е, че скъпият панел и този с по високо КПД е по-хубав. Напротив, точно обратното е. Но някои специфики на пазара изискват използването на пластмаси, силикони и прочие неща, които правят панела по-лек например, но му скъсяват експлоатационният период. Други са с много по-високо КПД, но на температури над 25 градуса по целзий не работят (правени са за космоса) и т.н.

Най-се плаша от фотоволтаични панели на които пише: "Мейд ин Джърмани". Малко ми е като турски анцуг Армани!
        Последно редактирано от Kamen13; 30-09-10, 23:53.

Коментар

Те в Джърманито само ги сглобяват, като им слагат по-красиви рамки, дето се вика. В Щатите също има производство на клетки, както и в Русия. Руското производство отива почти 100% в Германия , между другото.

Коментар

Е хубава работа ....... нещо не мога да разбера!! Ти използваш ли такава инсталация?? Както и да е ще ти кажа само едно нещо "Българина е ебаси професора".......
            Инсталацията която аз си поръчах е с пълна гаранция 5г. на 100% от мощноста и 25г. за 80% от мощноста!!!!!!!!!!!!!!!
            Инсталацията за тези пари които написах по-горе е 100% НЕМСКА!!

!!!! Нямам думи.....много се изнервям на писаници без грам ...

П.П. Всичко от твоя пост са пълни глупости..
            --------------------------------------------------
            [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
            [/FONT]

Коментар

Гаранцията след 5г. ти я дават(ме), защото първоначално ти продават(ме) 5kW + не по-малко от 5%. Хвани който и да е нов панел, измери му мощността и ще видиш, че е по-голяма от това, което се обявява.Просто никога не можеш да произведеш два панела с абсолютно еднаква мощност (освен случайно) и затова винаги се произвеждат с малко по-голяма от обявената, като така се решава и проблемът със спада на производителността за гантирания период
              Последно редактирано от Kamen13; 01-10-10, 19:38.

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
                Гаранцията след 5г. ти я дават(ме), защото първоначално ти продават(ме) 5kW + не по-малко от 5%. Хвани който и да е нов панел, измери му мощността и ще видиш, че е по-голяма от това, което се обявява.Просто никога не можеш да произведеш два панела с абсолютно еднаква мощност (освен случайно) и затова винаги се произвеждат с малко по-голяма от обявената, като така се решава и проблемът със спада на производителността за гантирания период
                Човек, разпъни се и се провикни!

Едвам четем това шепнене..

Това е тактиката на измамниците - банките и застрахователите!

Коментар

Оправих го! (ако говориш за шрифта)

Коментар

kolio33, препоръчвам да си пооправиш малко тона.
                    Да си мислиш, че си единствения компетентен тук е доста наивно. Няма да влизам в плоски спорове по темата за фотоволтаиците, защото плоските спорове не са ми от категорията. Тук има хора, които ме познават лично и някои от тях знаят какво и кого точно консултира една от фирмите ми и след като са те прочели ми звъннаха по телефона да се посмеем. Давай го малко по-спокойно и без фанатизъм.

Коментар

kolio33, препоръчвам да си пооправиш малко тона.
                      Да си мислиш, че си единствения компетентен тук е доста наивно. Няма да влизам в плоски спорове по темата за фотоволтаиците, защото плоските спорове не са ми от категорията. Тук има хора, които ме познават лично и някои от тях знаят какво и кого точно консултира една от фирмите ми и след като са те прочели ми звъннаха по телефона да се посмеем. Давай го малко по-спокойно и без фанатизъм.
                      .... смейте се на воля! Няма фанатизъм просто факти!
                      Предполагам в Holleman и Vestas има хора които не разбират нито от фотоволтаици нито от ветрогенератори!

[/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от kolio33 Преглед на мнение
                        .... смейте се на воля! Няма фанатизъм просто факти!
                        Предполагам в Holleman и Vestas има хора които не разбират нито от фотоволтаици нито от ветрогенератори!
                        Ами те ти смях - Вестас са известни с ветрогенераторите си, но въобще нямат технология за domestic use, за каквато е темата, така, че отпадат. Помислих си, че аз съм нещо в грешка, но след консултация с колегите се установи, че Hоlleman е тотално непознато име във фотоволтаичната област, а още по-малко пък е производител на клетки!!! Пак повтарям - в Европа освен китайски и щатски се предлагат и руски и много ограничено количество датски клетки (не фотоволтаични панели!!!). В Германия се произвеждат панели с клетки от тези източници, които посочих. Производството се състои в това, че се поставят в рамки и им се слага защитно фолио отгор, монтират им се мувъри и всякая всячина откъм електроника, която като цяло идва от Китай. И всичко това се казва произведено в Германия! Същото е като производството на миещи препарати. Във всеки гараж можеш да ги смесваш (щото това е същността на производството), стига да си си купил суровината на Хенкел, за да не се издъниш.

Коментар

Направих си труда да напиша в Гугъла ...Holleman ..... и ...... нищо за соларни панели и клетки ....!!!
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ами те ти смях - Вестас са известни с ветрогенераторите си, но въобще нямат технология за domestic use, за каквато е темата, така, че отпадат. Помислих си, че аз съм нещо в грешка, но след консултация с колегите се установи, че Hоlleman е тотално непознато име във фотоволтаичната област, а още по-малко пък е производител на клетки!!! Пак повтарям - в Европа освен китайски и щатски се предлагат и руски и много ограничено количество датски клетки (не фотоволтаични панели!!!). В Германия се произвеждат панели с клетки от тези източници, които посочих. Производството се състои в това, че се поставят в рамки и им се слага защитно фолио отгор, монтират им се мувъри и всякая всячина откъм електроника, която като цяло идва от Китай. И всичко това се казва произведено в Германия! Същото е като производството на миещи препарати. Във всеки гараж можеш да ги смесваш (щото това е същността на производството), стига да си си купил суровината на Хенкел, за да не се издъниш.
                            Добави ю. корейски, японски и швейцарски и картинката придобива завършен вид. А Русия, само с излишъка на мощносттите, които поддържа за "специални" и нучно-изследователски нужди, може да "удави" българския пазар. Между другото, имаше време когато клетки се произвеждаха и в България а също бяхме и съществен производител на "рафиниран" силиций. Няма да е грешно ако се каже, че първите китайски панели са започнати в България.
                            Последно редактирано от Kamen13; 03-10-10, 15:23.

Коментар

В тази връзка имам информация, че в България и сега се произвеждат панели за един парк. Интересното е, че и до стената на производствените помещения да застанеш по нищо не можеш да разбереш, че има такова нещо. Никъде по нищо не си личи, а е факт.

Коментар

Моля, не се хабете с разни факти, кой къде ги прави, на кой панел къф му бил проблема и тн. Моя сучай е приключен аз си поръчах системата и си изкарах разрешително за присъединяване.

[/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X