Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вароциментова мазилка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Вароциментова мазилка

    Търся човек за 90 квадрата мазилка на мазе/гараж - тухлени стени високи 2,50м, без тавани и обръщане на прозорци.
    Обектът е в Банкя.

  • #2
    Повече от месец и никакъв коментар....
    Надявах се поне ловецът на тигри да се включи, но той е по прецизните неща, така че е разбираемо.

    Предлагат ми хастарна вароциментова мазилка на Ангро. Някой дали има впечатления от качеството?

    Коментар


    • I.Stoyanov
      I.Stoyanov коментира
      Редактиране на коментар
      Владо М, извинявам се за въпроса - ти мислиш ли като пишеш нещо в тоя форум или просто стрелящ на посоки ?
      По темата - лично съм ползвал мазилка на Ангро - Ангро Портланд Пластер PP 100, не знам ти за коя питаш, но тази е на циментова основа. Скъпичка е в сравнение с вар и цимент, но пък за сметка на това не е нужно да я белосваш. Естественият и цвят е съвсем кремаво бял и е много приятен. Впечатленията са ми да кажем добри, за вътрешно е супер. Има склонноста да "пуска" камъчета, първите няколко месеца, после "окапва". Камъчетата са калибровани и стои по-приятно от обикновена вароциментова с пясък, но за сметка на това белосването става само с машина (за безвъздушно боядисване, по принцип). В противен случай - две мечета и камъчетата ги няма .
      В общи линии мазилката е супер. Ако стените са ти прави, не се замисляй да я взимаш, на ъглите на джамовете слагай пластмасови ъгли с мрежа. Ако е криво и иска повече изравняване си заложи на вароциментова, а ако нямаш изолация отвън, направо действай с фибран/стиропор, една тънка шпакловка с мрежа и после ще ти влезне съвсем малко мазилка от готовата.

      Успех!
      п.п. намирането на маСтор, хеле пък такъв с НЕ докторска надница и липсата на БАШ майсторско сЪмочУвствие, бЙез покритие е много, ама много трудно. Аз хем съм в провинцията и имам за довършване 2 етажа от къща и е мъка. От зор станах човека бригада

    • Владо М
      Владо М коментира
      Редактиране на коментар
      Не ми се влиза в поредния спор от поколенчески характер. Явно така ще си отидете. Прабаба ми смята за много "кул" външната тоалетна, вие - варовата мазилка... Дерзайте, че да има кой да ви кърти щуротиите след време...

    • Чавдар (V93)
      Чавдар (V93) коментира
      Редактиране на коментар
      Оооо, и аз нямам никакво намерение да споря с дървен философ, който умее най-вече да пълни форума с тъпи теми и да се надува какъв е специалист по всичко.

  • #3
    Почти всеки възрастен майстор я умее, но сигурно не четат форума. Аз съм мазал с такава на Баумит, но съм ползвал други продукти на Ангро - не са лоши.
    Разбира се най-евтиния вариант е пясък+вар+цимент.

    Коментар


    • #4
      Аз измазах с Ротбанд. Доволен съм. После като изплюе млякото шпакловаш и си готов. После боядисах.
      При Ротбанда е важно да не се прави на големи размери / има хора които бързо се справят /, стяга бързо и няма теглене.
      only 4 x 4,sim AWD

      Коментар


      • #5
        Те го мачето.

        Не съм се обаждал по темата, защото престанах да работя в София и околностите преди около две години.
        Мога само мнение да дам.
        Говори се за стари и млади майстори...
        Истината е, че обикновения хоросан (хастар), или както там наричат тази варо-циментова мазилка, се работи много, ама много по-лесно от поне 90 (да не кажа и повече) % от съвременните материали в торби. Защото е много по-инертен и се хвърля и лепи лесно. Ако аз бих се захванал, бих го измазал точно с най-обикновен хастар. Две мистриЙ цимент на 20 кила чувалче хоросан, са напълно достатъчни да се получи здрава мазилка. Без да се напуква (ако се прекали с цимента) и без да се рони (ако е постно).
        Тайната е, че предварително стените се "шприцват" с рядък разтвор на пясък и цимент. Шприцването също е на "мятане" с мистрия. Единственото условие, е основата (тухлите) да са хубаво обезпрашени. Бих дори измил стените с маркуч, водоструйка, или каквото там се има под ръка.
        По никакъв начин не омаловажавам съвременните сухи продукти. Просто не стават за големи кривини и отклонения във вертикала, освен ако се нанесат на поне две ръце.
        Най-големият им недостатък за мен е, че малко или много са еластични, лепливи и се свличат. Трудно се мятат с мистрия. А на маламашка да се маже стена така, освен ако не е много право иззидана е меко казано наказия.
        От години ползвам машинна мазилка на Евромикс за измазване на сравнително прави стени и панели. Има си нарочни метални водачи, които се отвесират на предния ден. Но мазане на по-дебело от 2см, горе-долу е терсене, точно защото е много пластична. Прави кореми и провисва, както ако се маже с теракол. И при нея, задължително се обезпрашава основата и се третира с бетонконтактен грунд, Ако е опесъчен, още по-добре,
        Много хора, като чуят машинна мазилка и си представят, че само с машина се нанася. Не е така. Конкретния материал, ползвам и за заравняване на криви замазки, И вътрешни и външни. Водо и мразоустойчив е. Замазвал съм и на открити тераси и вече години зими и лета, не е направил проблеми.

        Та, с две уми, зависи колко са прави стените. С четворки или единички са.
        Най-лесно се работят такива материали. Защото дърпат бързо, Майките можеш да си ги отвесираш и същия ден, Трябва само по-лека ръка при изтеглянето, но пък се получава по-компактно и без критични зони за напукване, Същото е и при правенето на земновлажни замазки. Дърпат се на пресни майки, а не на вчерашни.
        При варовия разтвор е важно да не се прекалява с цимента.
        В Италия мажехме с поцолана. На пет колички, слагахме чувал хидратна вар и ЕДНА лопата цимент. Едрината беше, според колко въртиш в мелницата. Но пък, ако е много фина, проявява склонност за напукване. Така че за хастарна мазилка, гранулометрията на тази, която продават готова в чувалчета , или може да се поръча от бетонов възел е идеална.
        След хастара, може да се мине една ръка машинна на маламашка (шпакла) и да се изпердаши като фина рустикована мазилка. После се грундира и се белосва и това е данданията.


        Ако за нещо не съм се изяснил достатъчно, склонен съм да поясня.
        Your conscience is all you can take to your grave.

        Коментар


        • #6
          Два дни ме нямаше и станала дискусията
          Благодаря на всички писали в темата.

          Понеже става въпрос за гараж с леко криви тухлени стени (кривина макс 2-3см на 5м дължина) и понеже не ми се дават много пари, пък искам да стане що-годе прилично и най-важното да не се сипе пепел като пипна стените, си мисля за вароциментова мазилка. Разбирам, че на някой му се струва отживелица, но такава ми е отправната точка. Ако реша мога да го направя и с Баумит MPI-25 или подобна, но все пак е гараж...

          Естествено най-евтино би било да докарам едно-две бъркала хоросан, но теренът е такъв, че предпочитам да е на торби.
          И пак воден от цента и логистиката си мисля за хоросан в торби по 20 кила http://varomix.com/produkti.html или за Ангро - хастарна мазилка Т-525 или сух варов разтвор с добавки пак от тях.

          Както казва Тигърът, машинната мазилка може да се нанася и ръчно и аз самият съм виждал перфектни стени със споменатия баумит. Но в случая не вярвам някой да се навие да си докара машината само за едни 100 квадрата.

          Коментар


          • Чавдар (V93)
            Чавдар (V93) коментира
            Редактиране на коментар
            Че тя и MPI-25 е вароциментова

          • m_markovski
            m_markovski коментира
            Редактиране на коментар
            Така е!
            Но понеже е Баумит съм сигурен в качеството и че няма да се напука след година. Въпросът беше има ли някой лично впечатление от посочените мазилки на ангро.

          • BRANCO
            BRANCO коментира
            Редактиране на коментар
            Поне фирмите и майсторите с които работим, избягват Ангро, аз не съм я ползвал, предпочитам продукт на Баумит или Хенкел.

        • #7
          Предстои ми същото напролет.
          Аз смятам да ползвам суха и да си я бъркам на място. На готовата трябва да и пренасям и водата
          А този гараж отвън няма ли да се маже? Че на всичките пише "за вътрешно" ?
          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

          Коментар


          • #8
            С Ангро съм работил повече, когато стяхгах етажа на братовчеда в Панагюрище, но предимно с лепила. Общо взето, съм с добро впечатление като цена/качество. За конкретната мазилка, не мога да дам мнение. Към всички сухи мазилки, които съм пробвал досега, имам една и съща забележка и тя е: прекалено са лепкави и еластични. Това е добре за здравината, но да се работи на мистрия е отврат. А когато се касае за големи площи и повече запълване, моите поздравления, кога ще го изправите на маламашка(шпакла), без да се отвесират майки или водачи и да се тегли с мастар. Освен това, изправянето "на мастар" е "бегло", когато не се ползват майки (ступове) или в кой край както ги наричат. Сега.... Ако това че е гараж трябва да означава че не се гонят перфектно прави стени е друг въпрос, но поне ъглите човек бива да изправи, за да не изглежда хептен левашка работа.
            Лани ли беше или по-лани не помня, но търсих варов разтвор и нямаше, щото зимата замръзвали торбите. Предложиха ми ТХ 500 на евромикс. Леле! Все едно се опитвам да мятам теракол.
            Чувалчето беше изсипано на черния път към вилата.
            С готовия хоросан пък от бетоновите възли е друга драмата. Там не щат да го бъркат по-малко течен, щото трудно им се чистела бъркачката. Шофьорите пък, не искат да го возят много течен, щото се разлива по пътя и им цапа легените. Нема угодия. Та, такива ми ти работи.

            ПП: Машинната, която ползвам е водо и мразоустойчива и навън няма никакви ядове. Мажа и бани с нея. На вилата имам външни стени мазани с нея преди над 10 години и не е мръднала.
            На които пише само вътрешно, сигурно ли е, че нямат гипсова компонента?
            Your conscience is all you can take to your grave.

            Коментар


            • #9
              [QUOTE=m_markovski;n6674604]Два дни ме нямаше и станала дискусията
              Благодаря на всички писали в темата.

              Понеже става въпрос за гараж с леко криви тухлени стени (кривина макс 2-3см на 5м дължина) и понеже не ми се дават много пари, пък искам да стане що-годе прилично и най-важното да не се сипе пепел като пипна стените, си мисля за вароциментова мазилка. Разбирам, че на някой му се струва отживелица, но такава ми е отправната точка. Ако реша мога да го направя и с Баумит MPI-25 или подобна, но все пак е гараж...

              Естествено най-евтино би било да докарам едно-две бъркала хоросан, но теренът е такъв, че предпочитам да е на торби.
              И пак воден от цента и логистиката си мисля за хоросан в торби по 20 кила http://varomix.com/produkti.html или за Ангро - хастарна мазилка Т-525 или сух варов разтвор с добавки пак от тях.

              Както казва Тигърът, машинната мазилка може да се нанася и ръчно и аз самият съм виждал перфектни стени със споменатия баумит. Но в случая не вярвам някой да се навие да си докара машината само за едни 100 квадрата.
              [/QUOTE

              Коментар


              • #10
                Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
                Предстои ми същото напролет.
                Аз смятам да ползвам суха и да си я бъркам на място. На готовата трябва да и пренасям и водата
                А този гараж отвън няма ли да се маже? Че на всичките пише "за вътрешно" ?
                И аз така направих преди 2 г. Купувах сух варов разтвор в торби, подсилвах с цимент и си измазах гаража и склада за дърва. И на мен основния ми мотив беше да не пренасям вода. Купи си варта от по-рано, че дойдоха няколко почивни дни, аз запретнах ръкави, а се оказа, че в двата склада на близо варта в торби е свършила - живея в район с интензивно строителство и ремонти.

                Коментар


                • #11
                  Кво от по рано. То от петък затварят.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                  Коментар


                  • BRANCO
                    BRANCO коментира
                    Редактиране на коментар
                    Складовете в с. Ягода и с. Тулово (общ. Мъглиж) работят и в неделя. Само, че в околията кипи яка строителна дейност, и понякога определени матр'яли свършват !!!

                  • turtey
                    turtey коментира
                    Редактиране на коментар
                    Министеро на здравето каза че от петък остават отворени само хранителни магазини и аптеки. От тоя петък.

                  • BRANCO
                    BRANCO коментира
                    Редактиране на коментар
                    Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.....

                • #12
                  Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.......

                  Коментар


                  • #13
                    Първоначално публикуван от BRANCO Преглед на мнение
                    Е, не вярвам посряд зима да започне да маже колегата.......
                    В интерес на истината ми беше мерак да завърша обекта в някои по-топли декемврийски дни, но студът дойде и май ще остане за догодина. Сега идва времето на солените и пушени мезета.
                    По основния въпрос на темата - химията е голяма работа! Намерих една добавка - заместител на варта, която се слага на пясъчно циментен разтвор и може да се маже така. Ще я пробвам като му дойде времето, че ми стана интересно...

                    Коментар


                    • #14
                      Предстои ми измазване с Нещо на външни стени на вила. Къщата е строена преди 40 години и никога не е мазана отвън.
                      Не гоня прави стени, искам нещо евтино и що годе прилично изглеждащо.
                      Насочих се с вар, като едно време, селска къща е. Но в ако купувам варта в торби по 4 лв. за 20 килограма сметката не излиза.
                      Майстор намерих но този иска да работи на надница не на квадрат и го отпратих.
                      Остава аз да се уча да мажа.
                      Голяма дилема.
                      Къщата е на един етаж и затова се замислям аз да си я измажа.
                      Обмислям и варианта да намеря някой с машина да напръска варта, та ако някой е запознат с този метод да сподели как става, цени?

                      Коментар


                      • IvanIvanovi
                        IvanIvanovi коментира
                        Редактиране на коментар
                        Миналата година ми измазаха вилата вътре и отвън с вароциментна мазилка . Не се купува на чували, правиш си варница и камиона ти стоварва Варта, после в количката си добавяш цимента

                    • #15
                      Правилното за фасада, каквото и да е след него е измазване с варов разтвор. После може изолация, може боя. Трудно се намират хора да знаят как се работи с варов разтвор обаче. За машинно не знам за външно дали се ползва, но даже и да става едва ли някой ще се навие за малък обект да дойде. Тези с машините хващат някой новостроящ се блок, изсипват им 10 палета гипсова шпакловка, или направо им монтират силуз на обекта. С маркуча и стая по стая, един нахвърля, другия заглажда. По-лесно изпълнимо е изолация и шпакловка, но пак е добре да се измаже преди това. Вариант ти е вата на листи и после винил/PVC тип американски къщи. Прави се конструкция, няма мокри процеси и мазачи.
                      Ford Maverick II 2.3 XLT
                      Ford Mondeo MK5

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X