До: Частни училища?
Мисълта ми беше, че е толкова безмислено и жалко цялото "външно оценяване" и изобщо и дума не може да става за изравняване на оценките.
Въпросната оценка нищо не доказва.
Първоначално публикуван от T-1000
Преглед на мнение
Въпросната оценка нищо не доказва.
. На тази по Български се иска просто човек да е грамотен /разбирай да не прави правописни грешни и за поставя правилно препинателни знаци/ и само от това му е вързана една тройка, че и отгоре. При другите матури е същото - санитарен минимум за 3. Контрола в стаите го няма никакъв, двете пазачки играят сякаш на "доброто ченге и лошото ченге", но има варияции с 2 добри ченгета, както и такива с 2 лоши. Апатията ги тресе и при 3-те положения. Като цяло средата за преписване е благоприятна, стига да не се паднеш с егоисти.
). И като няма контрол, нещата са готови изпуснати. Тъй като другата година ми се очертава избор на училище за първокласничка ще се старая да избирам по учители( колектив), а не по училище. Ще продължавам да помагам с каквото мога ( както правя и сега в детската градина - нищо, че е държавна
). И да материалните бази са зле
, но с общи усилия ги подобряваме ( бавно, но сигурно) - преподавателите ни са страхотни, а това е най-важното. И не не става въпрос за парите. Бих гладувала без проблем, ако това ще помогне детето ми да получи по-добро образование, но не и в такова училище.
Направено по новите изисквания, с качествени и скъпи материали, широко и просторно, по-скоро като луксозен комплекс, отколкото учебно заведение. Със зали по физика, химия, биология, инф. технологии, рисуване, музика оборудвани с нови и модерни апаратури, и всичко нужно за лабораторни и практически упражнения. С кино и театрален салон за изяви на учениците, сладкарница с различни джаги за игри и забавления за свободното време, фитнес салон, открит и закрит басейни, тенис кортове и баскетболни/волейболни игрища, столова и кухня; общежитие с библиотека и зала за своб.занимания и пр... 
Коментар