Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С какво мога да помогна на нямо дете?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• С какво мога да помогна на нямо дете?

Раздаваме безплатни указатели в големи тиражи до всеки дом в даден град. Имаш карта по която на всеки адрес в зависимост от живущите домакинства трябва да се оставят съответния брой указатели. Раздавам такива указатели в собствения ми град, на десетина пресечки от собствения ми дом. На двора има баба, дядо и малко дете, около 1 клас да речем. Не, че има някакво значение, но бяха роми. Питам бабата, която ми беше най-близо - "колко семейства живеете тук"? Нечленоразделен отговор. Повторих въпроса към детето, което се приближаваше. Нямаше отговор. Отговори ми дядо му, който вървеше след нея - "Тя не може да говори"...

Затъкна ме гърлото деева мааму. Не мога да спра да мисля за това дете. Чудя се с какво бих могъл да помогна. Не казвам, че родителите им имат нужда от помощ, защото двора и всичко, което се виждаше беше чисто и добре подредено. В никакъв случай не приличаше на болшинството ромски дворове, които съм виждал. Тоест - едва ли родителите имат нужда изобщо от помощ, но ми стана много жал за детето и се чудя с какво бих могъл да помогна. Ако имате някакви интересни идеи - ще съм благодарен.

ПП. Потърсих адреса в гугъл мапса да видя да не би случайно да ми се е сторил нормален чист дом. Ми нормален дом си е, нищо, че са роми - https://www.google.com/maps/@42.8935...8192?entry=ttu
    Последно редактирано от Veselin Monkov; 01-05-24, 00:28.

Колега чудесно е че имаш желание да помогнеш, но освен със средства не виждам с какво. За глухонеми деца има специализирани заведения, училища и най вече специалисти , които се занимават с тях.Може би трябва да говориш първо с родителите дали имат нужда от някаква помощ изобщо. Без тяхното съгласие не можеш дори добро да направиш. Дано не се окажат хора дето се възползват от недъга на детето си.

Коментар

Може би трябва да се обърнеш към закрила на детето. Там би трябвяло да имат специалисти. Имаме такъв човек в семейството, не е лесно общуването с такива хора...
      -Чем занимаетесь по жизни?
      -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Подарих му един огромен мечок. Беше ми неудобно да питам хората дали имат нужда от нещо, защото нямаха вид на такива. Нищо, че са роми. Детето го прегърна и заподскача и се надявам радостта да е била искрена.

Коментар

Първоначално публикуван от Veselin Monkov Преглед на мнение
          Подарих му един огромен мечок. Беше ми неудобно да питам хората дали имат нужда от нещо, защото нямаха вид на такива. Нищо, че са роми. Детето го прегърна и заподскача и се надявам радостта да е била искрена.
          Жив и здрав да си за тази страхотна инициатива и жест!

Това с помоща е тънка работа, вече в градовете рядко има бедстващи, гладни жадни, всеки има телефон, и дори и бедните са един вид "презадоволени"...а, и да не са презадоволени, трудно ще ти кажат дай еди си какво, освен ако ножа не е в кокала или просто не искат да те изцоцат.

Помисли, да станете познати, после може би приятели, носи нещо неангажиращо, например по едно кафе за старите и сокче или сладолед за детенце, остани да си полафите 5-10минутки и после сам ще видиш дали имат нужда от помощ и от каква точно.

Моите две стотинки...
          Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X