Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА или до ДЯДО МРАЗ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА или до ДЯДО МРАЗ

Помогнахте ли на децата си и тази година да си отговорят на въпроса :има ли Дядо Коледа или дядо Мраз ? Сигурна съм,че отдавна сте избрали, в кой от двамата да вярвате.А защо не и в двамата.Повече празници, повече подаръци....
    Дълго ли разубеждавахте детето си в теориите им "ЗА" и "ПРОТИВ" съществуването на невидимия и потаен "старец"?
    В моя случай съмненията на 9 гдишната ми дъщеря се разсеяха като с магическа пръчица в момента, в който изказах предположение,че щом не вярва и се съмнява в "него" да не "му" пише писмо тази година, но и да не се сърди на никого....Резултата беше мигновен-дълго и трогателно писмо пълно с надежда и желания, и очакване да оцени положително поведението й през изминалата година.

До: ПИСМО ДО ДЯДО КОЛЕДА или до ДЯДО МРАЗ

Всичко това е чудесно, но до кой адресирахте писмото. А иначе подаръци могат да получават всеки ден. Но трябва ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Всичко това е чудесно, но до кой адресирахте писмото. А иначе подаръци могат да получават всеки ден. Но трябва ли?
      Естествено до дядо Коледа
      Изпратихме го през сайта на аз детето.От там те си го изпращат лично до него.
      Не мисля, обаче, че затрупването на детето с подаръци би могло да му повлияе възпитателно. Под повече празници, повече подаръци имах в предвид за онези ,заслужените подаръци от дядо Коледа,заради което малчовците слушат(или поне се стараят да слушат) цяла година......
      И в никакъв случай немисля, че ежедневните подаръци компенсират липсата на родителско внимание и грижа, а в повечето случаи са олицетворение именно на това.

Коментар

Голямата ми дъщеря /4г./ - вече няколко пъти започва да пише това писмо.Все още не сме стигнали до въпроса дали има или не Дядо Коледа, но писмото е много изчерпателно.Вече пише за себе си и сестричката ( това сама се е сетила - без помощ).За сега сме написали само колко сме послушни и колко много ще слушаме тепърва....Да видим какво ще си пожелаем , че времето наближава.
        Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Първоначално публикуван от sugar_che Преглед на мнение
          Помогнахте ли на децата си и тази година да си отговорят на въпроса :има ли Дядо Коледа или дядо Мраз ? Сигурна съм,че отдавна сте избрали, в кой от двамата да вярвате.А защо не и в двамата.Повече празници, повече подаръци....
          Дълго ли разубеждавахте детето си в теориите им "ЗА" и "ПРОТИВ" съществуването на невидимия и потаен "старец"?
          В моя случай съмненията на 9 гдишната ми дъщеря се разсеяха като с магическа пръчица в момента, в който изказах предположение,че щом не вярва и се съмнява в "него" да не "му" пише писмо тази година, но и да не се сърди на никого....Резултата беше мигновен-дълго и трогателно писмо пълно с надежда и желания, и очакване да оцени положително поведението й през изминалата година.
          Здравейте аз съм на 12 и естествено че не вярвам в белобрадия старец.Също така имам си по-малка сестра (5г).Тя вярва в Дядо Коледа и ние заедно писахме писмо в което моето желание беше за ново 100 кубиково атв, но това е друга тема Та според мен тово е най-хубавото на празника.Вярването на децата(не че аз не съм дете ама....) .А за цитата ми бях одивен че девет годишно дете вярва аз разбрах че не съществува още на 7 годинилТова е за сега

Поздрави
          Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Че какво лошо има на 9 години и да вярва. Даже е много хубаво!
            Ние ехее до кога вярвахме. Приятелчетата ни обясняваха "Няма такива работи, това са измислици!", нещо отвътре май ни подсказваше, че е така, но е по-хубаво като вярваш и тогава отговаряхме "Не е вярно! Има! При теб просто не идва!" А ние наистина и го виждахме де. Всичко беше много автентично(е не е минавал през ключалката), почукваше на вратата и оставяше шейна с червен чувал с подаръци и го виждахме в гръб как тича да дораздеде подаръците на другите деца.
            Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
            A2 (+)

Коментар

И моят син още вярва -дори твърди че дядо Коледа и дядо Мраз са братя -нека си вярва нямам нищо против

Коментар

Независимо дали го има, или не, наименованието "Дядо Коледа" ми звучи нелепо!
                Първо защото е в женски род и второ защото е препратка към езическия обичай "Колене на прасе". Изобщо, откакто прекръстиха Дядо Мраз на Дядо Коледа, на тоя празник му се "разгони фамилията". И понеже "Дядо Рождество" ми звучи също толкова нелепо, а "Дядо св. Никола" го празнуваме на 6.12., предлагам да се създаде гражданско движение за връщането на старото име на готиния старец. Тъй де, на турците как им върнаха имената?!

Коментар

Ъп на темата Скоро пишеше че 380 млн. деца чакат Дядо Коледа, за Дядо Мраз-нищо.Само от нашето поколение има фенове явно.

Коментар

Когато бях по-малка ( около 9-10год. ) вече знаех, че дядо Коледа е измислица, но продължавах да вярвам в магията на светлия празник. Все пак този персонаж е измислен, за да дарява радост и да учи децата да вярват в чудеса... или поне моето мнение е такова!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X