Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Деца и възпитание...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Уцели!
    Тази песен е причината за прякора ми, защото като дете набарах една изоставена къща с 6 винтовки и понеже в Русия децата първо се възпитават като намерят граната или снаряд, да тичат при възрастните, отидох при дядо ми и той ги прибра веднага..
    Чувал ли си как в Русия се ловят вълци?
    Огражда се гората с едно въже на което има червени флагчета на височина 50 см. и вълка не смее да мине под тях..
    Накрая излиза само там където няма флагчета, това се пее в песента!
    Винтовките се оказаха на местните бабаити и заобиколиха селото от всички страни, а аз търчах като луд нанякъде да се измъкна, не можах и ме съдраха от бой!
    Затова така ми викаха, понеже много съм бил тичал насам-натам!

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
      Мда ...
      Я вышел ростом и лицом ...
      Ама нататък го напишете вие,
      !
      Я вышел ростом и лицом -
      Спасибо матери с отцом,-
      С людьми в ладу - не понукал, не помыкал,
      Спины не гнул - прямым ходил,
      Я в ус не дул, и жил как жил,
      И голове своей руками помогал...

Но был донос и был навет -
      Кругом пятьсот и наших нет,-
      Был кабинет с табличкой: "Время уважай",-
      Там прямо без соли едят,
      Там штемпель ставят наугад,
      Кладут в конверт - и посылают за Можай.

Потом - зачет, потом - домой
      С семью годами за спиной,-
      Висят года на мне - ни бросить, ни продать.
      Но на начальника попал,
      Который бойко вербовал,-
      И за Урал машины стал перегонять.

Дорога, а в дороге - МАЗ,
      Который по уши увяз,
      В кабине - тьма, напарник третий час молчит,-
      Хоть бы кричал, аж зло берет -
      Назад пятьсот, пятьсот вперед,
      А он - зубами "Танец с саблями" стучит!

Мы оба знали про маршрут,
      Что этот МАЗ на стройках ждут,-
      А наше дело - сел, поехал - ночь, полночь!
      Ну надо ж так - под Новый год -
      Назад пятьсот, пятьсот вперед,-
      Сигналим зря - пурга, и некому помочь!

"Глуши мотор,- он говорит,-
      Пусть этот МАЗ огнем горит!"
      Мол, видишь сам - тут больше нечего ловить.
      Мол, видишь сам - кругом пятьсот,
      А к ночи точно - занесет,-
      Так заровняет, что не надо хоронить!..

Я отвечаю: "Не канючь!"
      А он - за гаечный за ключ,
      И волком смотрит (Он вообще бывает крут),-
      А что ему - кругом пятьсот,
      И кто кого переживет,
      Тот и докажет, кто был прав, когда припрут!

Он был мне больше, чем родня -
      Он ел с ладони у меня,-
      А тут глядит в глаза - и холодно спине.
      А что ему - кругом пятьсот,
      И кто там после разберет,
      Что он забыл, кто я ему и кто он мне!

И он ушел куда-то вбок.
      Я отпустил, а сам - прилег,-
      Мне снился сон про наш "веселый" наворот:
      Что будто вновь кругом пятьсот,
      Ищу я выход из ворот,-
      Но нет его, есть только вход, и то - не тот.

...Конец простой: пришел тягач,
      И там был трос, и там был врач,
      И МАЗ попал куда положено ему,-
      И он пришел - трясется весь...
      А там - опять далекий рейс,-
      Я зла не помню - я опять его возьму

Коментар

А, не, аз не за Охота на волков В тая имаше
        ...Дорога, а в дороге МАЗ,
        Который по уши увяз.
        В кабине тьма,
        Напарник третий час молчить ...

Коментар

Дали съм чувал как се гърмят вълци? Ти как мислиш...

Стефане, те тая пък изобщо не е офроудърска, затова не дадох нея. За друго става дума...

Както и да е - темата беше за децата. Е, аз съм малък, ама нека който тук има деца да каже дали някое от тях знае руски.

Коментар

Ако на 30 години се чувстваш "малък" явно закъсняваш с някои неща..
            Не е важно дали знаят този или онзи език..
            Важно е да знаят, че времето е единствения необратим и изчерпаем ресурс и да не си живеят живота като на репетиция с мисълта, че има време - ще се оправят нещата..
            Всеки ден си отива необратимо и ако днес не си направил нещо, значи си го пропилял..
            А добрите и лошите неща са много относителни, както се казва:
            "Гледната точка на коня е различна от гледната точка на каруцаря.."

Коментар

Айде стига сме философствали, че ще стигнем до руската баня и ще стане страшно..
              Който както иска да си възпитава децата, те са си негова генна комбинация, дай да си гледаме джипките..
              А руските неща са мнооого големи и не са за този форум, да не досаждаме...

Коментар

О, нека ми е зле... Напоследък сортирам автобиографии и мотивационни писма на 20 годишни каки... За никъде не бързам и да си "пропилявам" дните - първа радост е за мен. Преди години не бях такъв, ами прост и комплексиран. Бях тръгнал за "велики дела" или най-малкото да не си пропилея живота. Е, преживях един-два катарзиса и ми се оформи по-друга картина за света и за хората. Откакто не приемам нищо и никой насериозно всичко става много по-гладко и естествено. Това си е моята изстрадана гледна точка.

Зарежи ти, че не е важно дали знаят това или онова...

Така че "малък" съм. 90% от познатите ми "големи" връстници вече се разведоха, независимо от децата. 90% от тях пък, се разведоха с цигании и драми. В каква среда ще израстнат децата им и на какво ще се научат не знам. Особена като слушат раменяните епитети между разделението родители.

Препоръчвам ти да си спестяваш квалификации или инсинуации кой с какво закъснява. Гледай себе си. На мен не ми пука, но хората като цяло са станали много докачливи.

Понеже всеки е голям интуитивен педагог и много добре си възпитава децата, затова сме на това дередже. Щото днешните пикльовци са утрешните лекета. Аз затова се прехвърлих в този форум - щото където ходят офроудърите няма паплач. Вече се махам от асфалта с мотора. Вчера пак размазаха моторист пред университета. И шофьорът, който го засякъл, и мотористът са на моята възраст... Честито на печелившите... Вече никой нищо не зачита и никой от нищо няма срам тук.

Не мисля, че мен не ме касае кой как си възпитава келешчетата. Щото утре те ще са средата на моите деца. Естествено и за това има изход - "Летище София"...

Коментар

Тук вече думата е моя! Напомням че добрия тон е задължителен, а личните нападки не на място...
                  VPetrov.photography

Коментар

О.К., темата наистина много се изкриви...
                    Оберщурмбанфюрер дай да си гледаме оффроуда..

Коментар

За децата - трябва да се напътстват, НО с мярка
                      Естествено че човечеството е това което е защото съумяваме да предадем (поне отчасти) опита си на нашите наследници и да ги предпазваме от грешките ни, за да не им се налага да започват всичко от начало и естествено да завършват уморени по-средата на нашият извървян път, а ни се иска те да ни надминат, да исмислят нещо за което не ни е стигнал акъла, ама за това трябва нашият житеиски опит и знания да им е "до колене" - усвоен и "очебиен" за да тръгват от по-горно стъпало на "стълбата"
                      Но и да им се дават всички отговори също не трябва "Човек Никога не се учи от грешките на другите, винаги трябва да сбърка за да знае, лошото е ако сбърка два пъти, а ако сбърка 3 тогава има сериозен проблем..." (цитирам по памет един мой началник)
                      Не е лесно отглеждането на "идеалното" дете и който си мисли че всичко му е ясно Сериозно греши и го чакат (не дай си боже) огромни разочарования, но всички се стараем да постигнем НАЙ-доброто на което сме способни при конкретната ситуация, така че (ако трябва да съм "съосен" с темата) Поживьом-увидем
                      Обер.... (не мога да го изпиша цялото правилно) ще ми се да се запознаем - кефи ме как пишеш (не е комплимент) на някой хора мисълта им тече като за писане, на други като за говорене (аз май съм от тях), а на трети никак
                      Съжалявам че се включих късно - много ми стана интересно
                      Успех с отглеждането на "перфектните" (защото са си нашите) деца

Коментар

Алекс, чул ли си някой да се е научил да плува или да кара колело чрез теоретичен курс?
                        Тази тема може да бъде обсъждана само от хора, които са поели отговорност да станат родители, другото е чешене на езика, ............което също има някакъв смисъл..

Коментар

Волк,
                          За колелото и плуването донякъде си прав, но напътствията не задължитемно са само "думи" - поведнението, личният пример са това което ние ежедневно показваме на нашите (и не само) деца и освен да плуват те трябва да говорят, да могат да се изявяват в един свят доста по-сложен от тичането и скачането (Без ни най-малко да омаловажавам тези умения) - нашето общуване в момента (този форум) е немислимо преживяване само допреди няколко години, но за нашите деца това е напълно нормално общуване и ако ги оставим "на себе си" те най-вероятно дори няма да се научат да пишат като хората (без да коментирам предимствата и недостатъците на съвременният интернет - ciber "сленг") но просто няма да могат да се изразят с пълните си възможности, ако не сме ги подготвили за това (или поне не сме се опитали).
                          А за родителите може и да си прав, ама на мен ми трябваха 39 години за да се реша дали това ще ме направи по-добър родител, дали това че имам дъщеря ме прави по-подготвен за това да съм Добър баща (защото всеки имащ дете е баща), не знам времето ще покаже, а дотогава - да си почешем езиците

Коментар

Много вълнуваща тема ,но ясно че във семейството главата на това семейство се грижи за дух. развитие на семеиството-бащата,но тези въпроси са доста лични.Можем да дискутираме ,да ни е от полза а не да дрънкаме защото ясно че всеки го боли.

Коментар

Алекс, чул ли си някой да се е научил да плува или да кара колело чрез теоретичен курс?
                              Да, никой не се е научил да плува само с теоретичен курс, но всеки, който се е учил да плува сам в края на краищата плува, но кучешката... За да се научи някой да плува добре е задължително и теория да чете и добър учител да има. И тогава плува не кучешката а кроул...
                              VPetrov.photography

Коментар

Мъдър е този който се учи от грешките на тези които ги вършат, а не от собствените ,но...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X