Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави "квота" за интернет, за тинейджър?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се прави "квота" за интернет, за тинейджър?

Супер, хем ще ти е по-лесно, като си малък по-лесно ти се моделират интересите. Аз ти гарантирам заведи го на едно офроуд състезание да види как джипките орат в калта и ще имаш нов проблем "тате искам джипка, атв или мотор". Или на една риба за 2-3 дни да слуша истории как твоите приятели са изпуснали 44 кг шаран с 24 карата люспи и преди да скъса ги е погледнал в очите.
    Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
      Всичко, което изброихте лично за мен е безсмислено, защото веднага давам пример. На един мой съученик му взеха захранващия кабел от компютъра, техните доволни, че няма да играе ама той като ги няма отива взима от на баща си компа захранващия кабел и си пуска своя и така всеки ден и играе т.е резултат 0. Да кажем, че му сложиш някаква подобна програма за контрол. Той вероятно е по-на "ти" с компютрите и веднага ще намери начин да избегне ограниченията. Освен това вероятно използва ПС-то и за учебни цели и пак излиза, че този контрол не е подходящ. Ако му вземеш компютъра само ще те намрази и желанието му за игране след това ще е още по-голямо.
      Моят съвет е доброволно да се откаже от компютъра. Ако е малък това ще ти е много по лесно, но ако е и по-голям пак не мисля, че ще е проблем. Та моята идея е да му създадеш нови хобита - заведи го на офроуд състезание, на някой риболов с приспиване, сега като се позатопли на някой преход по планините дето да спите на палатка, започни да го учиш да кара кола, джип, мотор и т.н.
      Вероятно той или тя ми е връстник, затова мисля, че моят съвет е най-подходящ, дето се вика от първа ръка е. Ако имаш други питания насреща сме.
      п.п За момент викам тва да не е форума на BG-mama ама видях жипката и се успокоих. Ама то и тука имало такъв подфорум. Бях забравил.
      Само да допълня. Това, че играе е следствие от това, че има много свободно време и идеята е да запълниш това време с нещо, както казах хобита, спорт... четене
      Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Тая работа с програмки не става. Поне според мен.
      Тия малките са такива отворковци, че нямат настигане.
      Второ копие на Уиндоуса ще инсталират, рутер за 10лв. втора употреба ще купят, телефона на модем или рутер ще стане, повреден нотбук ще докопат и ще го съживят.
      Търси някакъв друг начин.
      Трябва сам да стане от стола.
      На мойта дъщеря нотбука е постоянно на масата, но не заляга над него. Наложил съм забрани за много други неща. За компа никога....да не и стане любим. Сина е в същото положение. Отваря само по работа или да прочете нещо.

Забранените неща са най-сладки. Не забравяй. Търси друго. Спорт, коли, планини, море, лодки, техника, изкуство... все има нещо.

Писали сме заедно с О.К
      Подкрепям тези две мнения....
      Аз като помня, на мен как ме ограничаваха, то не бяха, кабели, видеокарти, захранвания, рутери и още куп неща...
      Винаги се намираше решение, а най-сладкото ми беше с паролата, тумба, тумба, сложат парола, рестартирам 2-3 пъти компа, и излезне, "Save Mod", влезна чрез него и си свиркам в нета, но игри не можех да играя, пълно щастие няма...
      Кабелите, най-лесно, с рейса до Руския пазар, за 2-3 лева нов и си играя... Видеокартата, взимах на заем, от един приятел... Рутер, ами направо включвах кабела на интернета в компа
      Но след като се появиха няколко хобита, отвикнах от Интернета....
      В Училище друга работа си нямаме, корупция от всякъде, видеокарти, кабели, какво ли не се продава/подарява/бартеросва Пари да имаш... А пък сме и уникална комбинация от индивиди, цели 29 парчета, няма друг клас, като няшия
      Компютърна зала в Училището има, навярно.....Ако е Френд с Госпожата/Господинът, както бях аз и си свирка, турнири, мурнири си правехме всеки ден....
      Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 11-04-12, 22:44.
      За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
      Honda Dominator 650
      088ЧЧ93979-->Борис
      0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
        Ти пич си зрял! По днешните стандарти...

Не ставаш за съвет..
        Моят проблем е за 10 годишно!

Както се пее в песента, "Дорде е мъничка змията, да й строшим с крака главата!" На интернетчето !
        Трябва да намериш нещо което ще и е по интерестно от игрите е сайтовете ........... .
        Няма да стане с щепсела
        Лудак

Коментар

Недей тормози човека бре ся кво да ви кажа нямаш ли фейсбук, скайп-немаш гаджета щот не си модерен. Поздрави от "кухнята" аз съм на 19 та напълно разбирам ситуацията.

Коментар

Решението го има в рутера, можеш да го настроиш кога да излъчва интернет и кога не. Връзко с рутера си има но ефекта е като от проблем при доствачика.

Моя съвет обаче е да го насърчиш, като му е интересно му давай малки задачки, да ти намери някаква информация да си чете информация за любимите герои по сайтовете. Нека да ти разказва какво прави в нета, така поне няма да забрави да говори.
            Т5
            Crossrunner

Коментар

Първоначално публикуван от Haji Преглед на мнение
              Решението го има в рутера, можеш да го настроиш кога да излъчва интернет и кога не. Връзко с рутера си има но ефекта е като от проблем при доствачика.

Моя съвет обаче е да го насърчиш, като му е интересно му давай малки задачки, да ти намери някаква информация да си чете информация за любимите герои по сайтовете. Нека да ти разказва какво прави в нета, така поне няма да забрави да говори.
              А ако премести интернетския кабел, от рутера, направо в Компютъра?? Ако е на БТК, не става...Там са някакви "изроди", по малки съ им буксите и са с две жички, вместо "хилядите".....Поне така е при мен, но може би, защото ползваме и телефон и интернет А съвсем отделен е въпросът, дали ще се сети, да го премести, но когато повика Неволята, може и да се сети
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

...
                Моят проблем е за 10 годишно!
                ..
                Ще прозвуча динозавърски, но вече си ужасно закъснял.
                Бозайника ще те хакне отвсякъде, каквото и да направиш. Ако не днес, то до година-две.
                Единствения плюс ще е, че ще усвои IT на ново качествено и количествено ниво.

Коментар

Телерик правят курс по програмиране -запиши го там.Щом има свободен достъп лесно ще му омръзне.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                    Единствения плюс ще е, че ще усвои IT на ново качествено и количествено ниво.
                    Хм, с игрите не се усвояват кой знае колко работи.Даже вредят, то заради това на днешната младеж мисленето е много странно и някой път граничи с ненормалното.Ама какво да прави човек-всички са такива, няма как

Моят съвет, относно проблема с тинейджъра е както на някой колеги по-горе, с ограничение към компютъра не ще стане работата. Винаги има начин да го пусне тоя пуст компютър. Намери му нещо интересно, свързано по някакъв начин с моторните спортове. Може би ако един път се качи на мотор, ще се чудиш как да го свалиш от там-краста си е, дори и за малките.
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Моите никога не съм ги ограничавал от към комп и нет, за сметка на това, сега не мога да ги открия нито в скайп , нито във фейс. Просто си имат други занимания. Малката беше длъжна да ползва комп ежедневно и еженощно, че домашните им ги снасяха по мейла към 23:00 и трябваше пак по мейла да са ги предали до сабале в 8:00. Т'ва от 8-ми до 12-ти клас. Не че намрази компютрите, но не е зарибена от нета. Голямата също , компа и стои включен нонстоп, ама тя не е пред него.
                      Така че наистина решението е уплътняване на времето или решаване на някакви поставени от друг задачи чрез компютъра.
                      Ти да не би да си се пристрастил да си дежурен по рота - същото е.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Подкрепям всички, които са писали, че трябва да си намери друго, интересно за него занимание. А ака желаете детето Ви да се насочи към компютрите, тогава пробвайте всиччко с карти, кабели, рутери, пароли, кидлогъри и т.н.т. Тогава компа ще му стане още по-интересен.
                        На тези снимки сина ми е вече на 7 г., ама и до сега с компютрите е много на Вие. В къщи са идвали деца, носят си флашки с драйвери и ОС, тръгват още от син екран или сетъп-а, а аз още не мога да си сверя часовника на телефона...
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ІІro_mjasto.jpg
Прегледи:2
Размер:99.0 КБ
ID:5363964 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:VANKO_na final_0321.jpg
Прегледи:1
Размер:82.7 КБ
ID:5363965
                        Последно редактирано от s_s1; 12-04-12, 13:55.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                          май си е голям проблем на колегата Волк, че наистина е писано много и решение по въпроса НЯМА. Годините които на англ. завърщващи на тийн ttp://www.biblioteka.viabg.com/komputarna_zavisimost.html психолозите пишат http://www.kaldata.com/forums/index....owtopic=149802, като си спомням моята щерка чатеше до 1-2 часа, вечер и ни побъркваше с жената, тъй като компа бе в спалнята. Прошка няма. Скандали всяка вечер и все аз виновен. Който напише готова рецепта, може да спечели според мен Нобелова награда. Дай боже колегата да си реши проблема, който ще отшумее във времето, но знам като родител какво изпитва.
                          Желая му само здрави нерви!!! Наистина е верна поговорката,малки деца ,малки ядове.......................
                          Решението на въпроса е закупуването на лаптоп, дето да седи извън спалнята.

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Второ копие на Уиндоуса ще инсталират
                          Няма сми. Една флашка с квото трябва на нея и пак е в матрицата.

Иначе си прав - ако въпросния интернетаджия е в час (не е нужно да е много над 10годишен), отърване няма.

Ама в интернета няма и толкова лошо, колко се струва на някои.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проблема с ползването на компа и нета съм го решил с заемане на свободното време със много спорт и малко аннглийски. А когато сяда пред компа, то е за да играе на "стани богат" и т.н. образователни игри. Става въпрос за хлапе на 10г., което и автора на темата познава.
                            Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Ама в интернета няма и толкова лошо, колко се струва на някои.
                              Като се замисля - така е!

Това е техният бъдещ свят!
                              Децата не искат да си играят в двора на училището, защото бързат да се приберат и да си говорят през монитора!

Това е откачено! И е масово!

Нета дава безкрайно изкривена представа за живота, защото може да моделира всичко! Черното може да стане бяло и обратното.

Има обаче нещо гарантирано..
                              Оттук нататък, нета ще е гръбнака на всички бъдещи социални структури, поне докато не се изобрети "вътрешно ухо" и отпаднат всички останали средства за комуникация между изправените братовчети на шимпанзетата!

Човека е успял, защото еволюционно е инвестирал всичко в мозък! Щом естествения подбор го иска, ще трябва да си дадем децата за жертва на този експеримент!

Не че ме пита някой, но поне да се оттегля с достойнство!

П.С. В интерес на истината, след всичките мнения, си мисля че не може да спреш реката!

Въпросът е откъде младите научават повече? От нета или от училището?
                              Последно редактирано от Volk; 13-04-12, 00:19.

Коментар

Децата не искат да си играят в двора на училището, защото бързат да се приберат и да си говорят през монитора!
                                Деца - всякакви. И на различна възраст - различни. А то и от теб зависи поне малко какви ще са.

Това е откачено! И е масово!
                                Това според теб. А според тях?

Нета дава безкрайно изкривена представа за живота, защото може да моделира всичко! Черното може да стане бяло и обратното.
                                Или може би твоята (или моята, или чиято и да е) представа за живота е изкривена? Или към днешна дата изглежда демоде? Помисли как ти е изглеждала представата за живота например на родителите ти, или на техните родители, когато ти си бил на въпросните години? Щото на мен ми изглеждаше тотално остаряла, а по онова време нещата се променяха в пъти по-бавно от сега.

Аз например и преди нета съм висял програмирайки, или играейки игри, понякога денонощно. В един момент всичко отшумява, и в момента трудно можеш да ме накараш да седна да играя. Просто вече не ми доставя удоволствието, което ми доставяше преди, пък и днешните игри в голямата си част са ми неестествени. Просто съм одъртял. Пък и когато хобито ти се превърне в професия, започваш да гледаш на купчината скъпо желязо и пластмаса пред теб по друг начин.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X