Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Децата, музикалните инструменти ...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Децата, музикалните инструменти ...

Мисля че е време да запиша детето ми (момиче на 5,5г.) на "курс" (кръжок) на някакъв музикален инструмент - но какъв.
    Тя изявява желание за китара, но доколкото се поинтересувах не е подходящо за "дама" тъй като пръстите ще и станат груби и безчувствени, от друга страна аз съм за пиано обаче тя нещо се дърпа.
    Може да обсъдим предимства и недостатъци на "курсовете" за музикални инструменти за деца въобще

От: Децата, музикалните инструменти ...

Според мен запиши я на каквото тя има желание. Насила хубост не става, нали?
    Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
    0879076007 Жельо

Коментар

Недей мъчи детето. За да има полза в живота си от този инструмент, ще трябва да я лишиш от детство...

Коментар

В никакъв случаи не мисля да я лишавам от детство. Детето ми е много музикално (обича да пее и танцува за разлика от математиката например). Не мисля че е ще се занимава с музика професионално (поне ако зависи от мен), но за обща култура мисля че е много полезно.
        То хубаво "на каквото тя има желание", обаче имаше желание и за барабани, все пак е малко дете и желанията се сменят относително бързо.

Коментар

А ти можеш ли да свириш на някакъв инструмент? Имаш ли в наличност някаква китара, акордеон...
          Както вече си отбелязал- при децата всичко е "от ден- до пладне". Използвай наличната инструментална база- ако имаш такава де. Ако ще ходи на музикална школа- всичко зависи от харизмата на преподавателя- да увлече детото и да задържи интереса му към съответния инструмент.
          Най- добре е да започне с пиано. Има детски синтезатори по стотина лева- с готови аранжименти, с ударни инструменти, с ефекти разни, лампички мигат...
          Ако се увлече по музиката ще мислите след година- две за профелиране към конкретен инструмент. Но вече ще има база за развитие и база за сравнение. И тогава ще се харчат "едни пари" за музикален инструмент- цигулка, пиано, пиколо (флейта), ксилофон, барабани...
          А защо не, да започне да ходи на танци- народни, модерни, балет?! Развива се чувството за ритъм, двигателната култура, изразходва се в голяма степен "неизчерпаемата" детска енергия.

Коментар

Не, не мога и винаги съм си го имал като голям недостатък, затова искам детето ми да може - независимо на какво (а и нали знаете, родителите винаги малко или много се опитват да избиват комплекси чрез децата си, това в кръга на шегата)
            "Най- добре е да започне с пиано. Има детски синтезатори по стотина лева" -и на мен това ми изглежда най-правилно.
            "А защо не, да започне да ходи на танци- народни, модерни, балет?! Развива се чувството за ритъм, двигателната култура, изразходва се в голяма степен "неизчерпаемата" детска енергия. " - ходи и то с голямо желание

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
              Не, не мога и винаги съм си го имал като голям недостатък, затова искам детето ми да може - независимо на какво (а и нали знаете, родителите винаги малко или много се опитват да избиват комплекси чрез децата си, това в кръга на шегата)
              "Най- добре е да започне с пиано. Има детски синтезатори по стотина лева" -и на мен това ми изглежда най-правилно.
              "А защо не, да започне да ходи на танци- народни, модерни, балет?! Развива се чувството за ритъм, двигателната култура, изразходва се в голяма степен "неизчерпаемата" детска енергия. " - ходи и то с голямо желание
              Виж съгласен съм с теб за танците, според мен танците са много по хубаво нещо от свиренето на музикален инструмен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X