Здравейте колеги, вчера при прибиране у дома ми се случи това явление и искам да попитам някой имал ли е подобен проблем? Колко време се се възстановявал? Болката в прасеца се появи изведнъж и след преглед в Пирогов ми написаха диагнозата и ме изпратиха до личния лекар. В момента не ме боли, но когато тръгна да ходя си е неприятно.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Скъсани мускулни влакна на прасеца
Свий
X
-
От: Скъсани мускулни влакна на прасеца
Не ми се е случвало, но по принцип това си е вид вътрешна рана. Предполагам, че е добре да не се натоварва няколко дни, да не се дразни, за да зарасне по-бързо. Организмът сам ще се пребори, стига да не му се пречи(така си мисля). Евентуално билков чай с мед и лимон ще подсили организма. Въобще организмът сам усеща от какво има нужда, яжте, каквото ви се яде и всичко ще е наред. Случвало ми се е да се изметне мускулно влакно, много боли, но минава след няколко месеца. Пак нещо като вътрешна рана.
-
Шефът ми влачи едно такова нещо има-няма 10г - заболява го през няколко месеца и куца, после му минава. Ама той не е чак много старателен към здравето си, та не знам дали е направил всичко възможно.
Коментар
-
Случвало ми се е, не е приятно, около два месеца ме наболяваше, От години не съм го усещала.
Предполагам зависи от размера на поражението. Не се натоварвайте, но и не се обездвижвайте.
Народната медицина при оток препоръчва компрес със счукан лук.Последно редактирано от iai-bg; 26-10-14, 12:04.Мария Стоева 0889 82 51 и 87.
Коментар
-
Личният лекар изписа ли терапия ? Нестероидно противовъзпалително и нещо за отока ? Колкото до режима-стандартна дневна натовареност, без бягане, вдигане на тежко и излагане на студ ще трябва да се спазват за около 2 седмици. Иначе може да се провлачи болката с месеци.
Коментар
-
След удар в колче против паркиране точно в средата на бедрото на втория-третия ден кракът ми отъня все едно си го стегнал с нещо през бедрото. На втората седмица жена ми не ме изтрая да куцам и ме завлече на доктор. Диагнозата - разкъсани мускулни влакна но не било съвсем прекъснато. Изписа ми някакви мазила и хапове (които аз не ползвах сериозно и дълго) и прогнозира поне два месеца и половина още проблеми. През това време не съм спирал да се движа, но куцайки си пазех крака от големи натоварвания.
Докторът се оказа прав за срока
. Сега като се сменя времето съм като метеоролог
.
Коментар
-
Бях проф спортист,многократно съм имал такива травми,много боли и поне 2 месеца минават,пазене и така,на нас ни се налагаше и по състезания да ходим и болките бяха страшни,особенно преди разгрявкаGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
От вчера озорих десния прасец при игра на тенис - направо ме събори на земята от болка.
Едвам ходя днеска, доктора даде някакви противовъзпалителни за 5 дена и вика слагай горещи компреси.
Аз знам за студени компреси?!
Според вас какво да прилагам че на тоз филипинец му нямам доверие
?
Land Rover Discovery II, V8 4.0
VW Golf VI variant
Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."
Коментар
-
На възпалено не се слага топло,но не съм доктор да знаешGalloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815
https://dvrbg.com/
Коментар
-
Здравейте, ще боли доста време. Хубаво е да не се натоварва крака ако имате възможност слагайте студено. Три са степените на скъсване и най тежката е при което трябва хирургична намеса, втория вариант е да се оправи с медикаменти и болка и леко травма отшумяваща за седмица две. При мен беше втория вариант с медикаменти и ходенето ми беше мъка голяма.За някой от обезболяващите лекарствата трябва здрав стомах.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар