След инцидент с джипа счупих ключица, и двамата ортопеди които гледаха бяха категорични че няма нужда от гипс, превързаха ме с някакви съвременни тиранти за обездвижване на ключица и ме изписаха. Сега отвреме на време изкача и боли доста. Нека някой да даде съвет ако е патил.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Обърнахме се с джипа... Счупих ключица
Свий
X
-
От: Обърнахме се с джипа... Счупих ключица
Счупването на ключица се лекува почти винаги консервативно,т.е. без операция.Основната имобилизация е тип осморка или раница.От правилното поставяне на имобилизацията зависи правилното репониране на фрагментите и образуването на калус.От значение е вида на счупването и мястото му.Ти си в правото си да потърсиш и второ мнение,макар системата да не го позволява безплатно.Общо взето зора ти ще е 10 -на дни до образуването на фиброзния калус,а цялото заздравяване 30-40 дни в зависимост от възрастта ти,хранителни навици,наличие на придружаващи заболявания.ПП.Това изщракване ,което чувстваш при движение е благоприятно-означава че двата счупени фрагмента са в контакт(гаранция за ''заварка''),а факта че има движение м/у тях означава че имобилизацията ти не е стегната достатъчно.МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
-
Преди доста годинки (бях на 18 г.) си счупих дясната ключица след падане с мотор. На рентгеновата снимката костите изглеждаха на Х, а рамото ми висеше и не можех да си мърдам ръката. Лекарите казаха, че не може да се гипсира мястото, а лечението се изразява само в пристягане и обездвижване на ръката, както ти си описал. Сложиха ми една препаска да си подпирам ръката и ме пратиха да си ходя. Тогава нямаше такива модерни тиранти. Мен обаче ме болеше и имах същите симптоми като теб. Още на следващия ден отидох на чакръкчия. Човека ми намести костите и ми превърза по-здраво ръката. Каза ми всяка вечер да налагам мястото (като компрес) с прясно сварен ориз. Въпреки, че не вярвах много го изпълнявах и това се оказа много ефикасно. След седмица вече можех да си мърдам ръката почти без болка и отново карах мотора. След 20 дни влязох в казармата, където никой не се съобразяваше дали ми е здраво рамото за правене на лицеви опори и за носене на автомата...
Съвета ми е да отидеш при такъв човек. По вашия край със сигурност има добри чакръкчии.
Успех и бързо заздравяване.
Коментар
-
Това с варения ориз може да звучи смешно, но е много ефикасно! Дядо тъкмо се пенсионира и си падна на коляното. Сътветно имаше разместване и адски болки. Тоава ходи при някакъв стар лекар, който намести коляното и препоръча такива компреси със сварен ориз. За няколко дена всичко се оправи.Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнениеПреди доста годинки (бях на 18 г.) си счупих дясната ключица след падане с мотор. На рентгеновата снимката костите изглеждаха на Х, а рамото ми висеше и не можех да си мърдам ръката. Лекарите казаха, че не може да се гипсира мястото, а лечението се изразява само в пристягане и обездвижване на ръката, както ти си описал. Сложиха ми една препаска да си подпирам ръката и ме пратиха да си ходя. Тогава нямаше такива модерни тиранти. Мен обаче ме болеше и имах същите симптоми като теб. Още на следващия ден отидох на чакръкчия. Човека ми намести костите и ми превърза по-здраво ръката. Каза ми всяка вечер да налагам мястото (като компрес) с прясно сварен ориз. Въпреки, че не вярвах много го изпълнявах и това се оказа много ефикасно. След седмица вече можех да си мърдам ръката почти без болка и отново карах мотора. След 20 дни влязох в казармата, където никой не се съобразяваше дали ми е здраво рамото за правене на лицеви опори и за носене на автомата...
Съвета ми е да отидеш при такъв човек. По вашия край със сигурност има добри чакръкчии.
Успех и бързо заздравяване.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Друга "рецепта", която препоръчват за по-лесно калцирване на счупени кости е: разтваряне на цяло яйце в ориз. Подслажда се с медец и се взима по 1-2 супени лъжички/ден. Кашкавалче повечко, сиренце... Хубаво е пак да се потърси информация за дозировката. Като малък се налагаше да пия заради други подобни травми.
Бързо оздравяване и бъди жив и здрав!Публикувайте отговор
Коментар
-
Общо взето , фрактурата на ключицата е една от най-безотговорните при наместване-дори и минимален контакт да имат двата фрагмента-ще зарастне-е макар и козметично да е възможно да остане една буца, функцията няма да се увреди.Направи си рентгенова снимка- повторно, потърси мнението на друг ортопед.И аз съм съгласен с колегата-вероятно ти е много хлабаво "обездвижването".
Коментар
-
Не в ориз, колега, а в лимонов сок. И то първо черупката, после само жълтъка се разбива, белтъка се отделя.Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнениеДруга "рецепта", която препоръчват за по-лесно калцирване на счупени кости е: разтваряне на цяло яйце в ориз. Подслажда се с медец и се взима по 1-2 супени лъжички/ден. Кашкавалче повечко, сиренце...
Коментар
-
Много съжалявам - наистина не се сещам що за "ориз" съм написал.. Да, лимонов сок.. На мене ми го разтваряха в оцет... Но пак цяло яйце... Но основния елемент, който се търси, е калция от черупката.Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнениеНе в ориз, колега, а в лимонов сок. И то първо черупката, после само жълтъка се разбива, белтъка се отделя.
Благодаря, че забеляза навреме грешката, че да не се чуди човека....Публикувайте отговор
Коментар
-
Ох ужас е тва, с извинение задника не можеш да си забършеш...
Аз също преди 3-4 години се потроших и също имах счупена ключица. Не знам при теб дали те снимаха само преди да бинтоват, но мен ме понаместиха, бинтоваха ме и казаха "айде готов си" ...
Да ме снимате пак, да видим ква сте я свършили няма ли?
Няма нужда бе готов си, след една седмица отиваш да те бинтоват наново, айде със здраве...
Сега след имам една леко стърчаща костица на рамото и е доста дразнещо, ама това го установи доктора на първата смяна на бинта и ми обясни, че вече е калцирало и за да я намести както трябва, означава да я счупи пак...
Та, ако силно държиш на естетиката на рамото си и смяташ, че нещо не ти е наред върви да те снимат отново...
Бързо заздравяване!
Коментар
-
Дори да има буца ,това не пречи-нарича се хиперкалус и в повечето случаи се провокира от малки движения между фрагментите породени от хлабава имобилизация.Освен козметичен дефект, не ограничава функциите .След 8месеца до година настъпва процес на костно ремоделиране и нещата се пооправят.Но ако пациента следва съветите на лекарите,а не ходи по мазета при чакръкчии и не се впуска в кулинарни приключения със собственото си тяло(лук,оцет,лимони,омлети,зелеви листа,мед,газ,керосин,кал,брашняни лапи и др.)ще оптимизира максимално репаративния стадий.Първоначално публикуван от kikimora Преглед на мнениеОбщо взето , фрактурата на ключицата е една от най-безотговорните при наместване-дори и минимален контакт да имат двата фрагмента-ще зарастне-е макар и козметично да е възможно да остане една буца, функцията няма да се увреди.Направи си рентгенова снимка- повторно, потърси мнението на друг ортопед.И аз съм съгласен с колегата-вероятно ти е много хлабаво "обездвижването".МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Коментар