Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Болки в кръста!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Болки в кръста!

Понякога имам болки в кръста, често след каране на Ендуро(може би е от вибрациите)
    Скоро имам час за ЯМР, някой да има опит с подобни проблеми и да препоръча добър невролог?
    Поздрави и здраве на всички
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

До: Болки в кръста!

Привет, колега!

В момента ме хващаш на лечение в Стрелча с подобни болки. Не знам от какво е твоето, но при мен е от 20-ина год. Обаждаха се по веднъж годишно, но тази пролет се засилиха и лежах една седмица в стенания. Не искам да те плаша, но си обърни внимание, защото може да се превърне от обикновена болка в начин на живот!
    Поздрави!
    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
      Привет, колега!

В момента ме хващаш на лечение в Стрелча с подобни болки. Не знам от какво е твоето, но при мен е от 20-ина год. Обаждаха се по веднъж годишно, но тази пролет се засилиха и лежах една седмица в стенания. Не искам да те плаша, но си обърни внимание, защото може да се превърне от обикновена болка в начин на живот!
      Поздрави!
      Привет, при мен е много слаба болката, но е неприятна и понякога слиза към десния крак.
      Преди съм ходил на рентген, но нищо не показа за това сега съм на ЯМР.
      Идеята ми е да си намеря кадърен невролог, който да прочете ЯМР

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
        Не знам колко "преди" е било, но картината се променя на мах 6 месеца! ЯМР дава най-добра представа, но не ти пречи да си направиш някаква профилактика. Аз слязох от моторите. Мога да те насоча към невролог.
        Последно редактирано от edoors; 19-05-10, 12:52.
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Привет, при мен е много слаба болката, но е неприятна и понякога слиза към десния крак.
          Идеята ми е да си намеря кадърен невролог, който да прочете ЯМР
          ЯМР се чете от рентгенолог. Добре е освен невролог, да те види и ортопед.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Тези болки не се лекуват..за съжаление, важното е да не допуснеш да станат хронични. С добра рехабилитация и медикаментозно лечение понякога се намалява болката при криза. Пази се от резки движения. Има едни колани в аптеките, помагат. Цената им е около 50лв, но си струва. Поздрави и успех
            В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Колега, може би трябва да се поинтересувате от балнеосанаториума в Поморие.
              По-специално калолечение и луголечение.

Имам предвид държавната болница, а не петзведния хотел до нея.

Без да разбирам от медицина и същината на проблема Ви, ми се струва, че поморийската кал може и да Ви помогне.

Цените на нощувка, храна + 3 процедури дневно са съвсем приемливи - 30-40 лева.

И плажът е близо...

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                Колега, може би трябва да се поинтересувате от балнеосанаториума в Поморие.
                По-специално калолечение и луголечение.

Имам предвид държавната болница, а не петзведния хотел до нея.

Без да разбирам от медицина и същината на проблема Ви, ми се струва, че поморийската кал може и да Ви помогне.

Цените на нощувка, храна + 3 процедури дневно са съвсем приемливи - 30-40 лева.

И плажът е близо...
                Мерси колега ще се възползвам, то и без да имам болки в кръста обичам да си се калям
                ЯМР трябва да покаже дали не е дискова херния
                Иначе тичането ми помага скоро мисля да ида на плуване, четох, че трябва движение не почивка, лошото е, че мотора не помага
                Последно редактирано от Спас; 19-05-10, 14:35.

Коментар

Имам доста травми от тениса, в това число и на кръста, които се "обаждат" особено когато времето е като сега.
                  Единствения медикамент, от който съм почувствал облекчение е АЛГЕЗАЛ - сурактив/така е изписано на български/.
                  При мен съм забелязал връзка между оплакванията и игра при ветровито време, а на мАтора си духа винаги, така че препоръката на колежката за колан звучи разумно.
                  Не пречи да пробваш - лекарството е мазило/външно/ не можеш да си навредиш.
                  Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                  ... turn on your A/С !

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
                    Имам доста травми от тениса, в това число и на кръста, които се "обаждат" особено когато времето е като сега.
                    Единствения медикамент, от който съм почувствал облекчение е АЛГЕЗАЛ - сурактив/така е изписано на български/.
                    При мен съм забелязал връзка между оплакванията и игра при ветровито време, а на мАтора си духа винаги, така че препоръката на колежката за колан звучи разумно.
                    Не пречи да пробваш - лекарството е мазило/външно/ не можеш да си навредиш.
                    Пробвал съм разни мазила не помагат!
                    Иначе си карам с колан, даже двалошото при нашето каране е, че много се потя поради екипировката и физическото натоварване, следва почивка на някоя поляна и после газ(имаш чувството, че някой ти е наредил бутилки с ледена бира в гащите
                    От много време не се беше обаждала болката, до това лято една вечер се обади един приятел в 22 30 и вика идвай да риташ един човек се отказа и аз от пижамата скочих в шортите, на другия ден едвам станах от леглото от болки ходеш два дена като е.......

Коментар

Иначе си карам с колан, даже двалошото при нашето каране е, че много се потя поради екипировката и физическото натоварване, следва почивка на някоя поляна и после газ(имаш чувството, че някой ти е наредил бутилки с ледена бира в гащите
                      От много време не се беше обаждала болката, до това лято една вечер се обади един приятел в 22 30 и вика идвай да риташ един човек се отказа и аз от пижамата скочих в шортите, на другия ден едвам станах от леглото от болки ходеш два дена като е.......
                      Просто се пази. Аз имам проблеми, ама по-нагоре на гърба. Не позволявай настинки - те ти доразказват играта. Когато съм във форма и не съм го изстудявал скоро моге да работя каквото си искам и да мъкна тежести, но изпусна ли го, може да се препарирам вдигайки бутилка с бира .

Моя проблем също е че много се потя и от това си патя често. Просто свикни да взимаш мерки още при първите симптоми - например да се накиснеш в топла вана или да си удариш горещ душ. А лятото на плажа и аз се чувствам перфектно. И не слушай прекалено докторите, дори да ти намерят нещо. Ако намерят, имай си едно на ум и просто внимавай. Нищо повече. Това ти го казвам щото аз се бях притеснил че съм станал кекав и няма вече да мога да върша това или онова. Е, не е така. Върша си и сега всичко, както и преди. Просто си имам едно на ум.

Плуването помага, между другото. Може би един от малкото спортове, дето помагат за такива неща.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

според мен си защипал нерв (щом ти слиза надолу по крака). ЯМР ще ти покаже, надявам се. При мен също се случва често, но с един масаж и топъл душ се оправям (добре че масажистката ми е съседка). Понякога ми държи около седмица, понякога ден, веднъж даже си влачех крака, толкова ме дърпаше.
                        Успех
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Ходи при некой "чакръкчия" ( не съм много сигурен за названието ) да те издърпа. Мазилата притъпяват болката времено но не решават проблема !!! Пробвано!!!
                          С предишните ми работи си сецвах кръста, и докато не ме издърпат, няма минаване
                          Имам познат който ми оправя такива проблеми, но май не се занимава с чужди хора.
                          Ако те интересува, мога да разпитам за някой, който да те "издърпа". После само пазене...
                          Гръбнакът има лошия навик да защипва по някой нерв м/у прешлените, и от там идва болката в кръста. Дори може и крак да те заболи то това.
                          Трябва на време да се реагира, че после става лошо
                          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

И при мен се обажда кръста понякога. Трябва много да се пази от простуда и големи натоварвания. Аз си увивам един шал като карам, и се замислям дали да не си купя от тези запарващите пояси за отслабване.
                            Избягвай да лягаш на тревата в почивките. То не само за кръста е вредно, а и за кондицията като цяло. Колкото и да си изморен, ако стоиш прав, е най-добре. Седнеш ли, или още по-зле - да легнеш, и тялото се отпуска, доспива ти се, и после почваш да падаш като чувал с картофи. След такива "почивки" стават най-гадните падания. Поне при мен е така.
                            Като си вдигам мотора след падане, гледам тежестта да идва повече на краката и ръцете, а не на кръста.
                            Иначе като стане белята - една електрическа възглавничка на кръста много помата... Докато мине
                            Последно редактирано от ACCELERATOR; 19-05-10, 16:40.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                              Иначе като стане белята - една електрическа възглавничка на кръста много помата... Докато мине
                              Помага, но ако е прещипан нерв, тогава трудно се маха сам ... А и коланите, предпазват много, ама и отслабват кръста ( така са ми казвали де)
                              Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X