източник http://indigota.com/index.php?topic=4709.0
Наскоро намихаме на гости до едно приятелче от Враца, така малко за ЧНГ, да се видим, бебоците и т.н.
Та те си бяха насадили (незнам така ли е термина) в една тавичка пшеница, като целта е получаване на кълнове. Тях ги ядът така или било в салата или нещо такова. Имали свойството да: засилват имунната система и подмладяват организма, нормализират работата на стомашно-чревния тракт, очистват организма, подобряват състоянието на кожата и ноктите.
Днес така сутрешно се сетих и реших да погледна за какво иде реч.
Та покрай търсенето попаднах на въпросния източник посочен в началото. Всъщност чичко гугъл изкарва и още неща, но това ми се стори по-пълно така да го кажем.
На едно място един доктор беше писал, че въпросната процедура се прави първото или четвъртото тримесечие на годината, заради по-постоянни и благоприятни температури.
малко копи-пейст
Кълнове от соя - смекчават симптомите на климакса, снижават риска от онкологични заболявания, регулират телесното тегло, засилват имунната система, помагат срещу стреса.
Кълнове от слънчогледови семена - укрепват нервната система, забавят стареенето, имат добър козметичен ефект, помагат при стомашно-чревни и сърдечно-съдови заболявания.
Кълнове от люцерна – забавят стареенето, засилват имунната система, съдържат всички необходими витамини и минерали, нискокалорични.
Кълнове от пшеница – засилват имунната система и подмладяват организма, нормализират работата на стомашно-чревния тракт, очистват организма, подобряват състоянието на кожата и ноктите.
Кълнове от леща - повишават нивото на хемоглобина, незаменими за безупречната работа на мозъка и нервната система, идеални за преодоляване на анемията и пролетната умора.
Кълнове от ръж – засилват нервите и мускулите, особено подходящи за хора, занимаващи се със спорт или заети с тежък физически труд.
Кълновете са прораснали семена и истинско складирано в тях здраве! Ядат се предимно сурови. Най-приятно е да се прибавят към салата. Може да се задушават с други зеленчуци, както и да се прибавят към ориз, картофи и т. н.
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=...#ixzz2I7ddCK3T
Има и още, но на който му се чете, може да използва линка.
Наскоро намихаме на гости до едно приятелче от Враца, така малко за ЧНГ, да се видим, бебоците и т.н.
Та те си бяха насадили (незнам така ли е термина) в една тавичка пшеница, като целта е получаване на кълнове. Тях ги ядът така или било в салата или нещо такова. Имали свойството да: засилват имунната система и подмладяват организма, нормализират работата на стомашно-чревния тракт, очистват организма, подобряват състоянието на кожата и ноктите.
Днес така сутрешно се сетих и реших да погледна за какво иде реч.
Та покрай търсенето попаднах на въпросния източник посочен в началото. Всъщност чичко гугъл изкарва и още неща, но това ми се стори по-пълно така да го кажем.
На едно място един доктор беше писал, че въпросната процедура се прави първото или четвъртото тримесечие на годината, заради по-постоянни и благоприятни температури.
малко копи-пейст
Кълнове от соя - смекчават симптомите на климакса, снижават риска от онкологични заболявания, регулират телесното тегло, засилват имунната система, помагат срещу стреса.
Кълнове от слънчогледови семена - укрепват нервната система, забавят стареенето, имат добър козметичен ефект, помагат при стомашно-чревни и сърдечно-съдови заболявания.
Кълнове от люцерна – забавят стареенето, засилват имунната система, съдържат всички необходими витамини и минерали, нискокалорични.
Кълнове от пшеница – засилват имунната система и подмладяват организма, нормализират работата на стомашно-чревния тракт, очистват организма, подобряват състоянието на кожата и ноктите.
Кълнове от леща - повишават нивото на хемоглобина, незаменими за безупречната работа на мозъка и нервната система, идеални за преодоляване на анемията и пролетната умора.
Кълнове от ръж – засилват нервите и мускулите, особено подходящи за хора, занимаващи се със спорт или заети с тежък физически труд.
Кълновете са прораснали семена и истинско складирано в тях здраве! Ядат се предимно сурови. Най-приятно е да се прибавят към салата. Може да се задушават с други зеленчуци, както и да се прибавят към ориз, картофи и т. н.
Източник: http://indigota.com/index.php?topic=...#ixzz2I7ddCK3T
Има и още, но на който му се чете, може да използва линка.
Коментар