Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хероин... Баси мислех че му е минала модата!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Хероин... Баси мислех че му е минала модата!

    Та накратко... един приятел и бивш съсед от София живее от няколко години през две къщи от мойта в Лондон. Та доста често се виждаме да пием по бира или да си помагаме с някоя работа или просто да си полафим. Днес дойде около обяд видимо сринат и с молба да му помогна да си купел спешно някаква кола за да си ходи до България, видиш ли спрели полетите заради короната... Та от дума на дума изплю какво го мъчи. Днес сутринта жена му намерила дъщеря им в безсъзнание у тях със забита спиринцовка в ръката... направо класика за преди 15 години в квартала...Стана ми странно от начало не повярвах че е хероин но малката като я свестили от бърза помощ си признала че е. Все си мислех че на това му е минало отдавна модата, то даже преди 8 години като живеех още в България се носеха слухове че вече нямало на пазара и бил с кофти качество... а то май нищо не се е променило. Че момичето ще бере ядове а и всичките и близки около нея е ясно, но ми стана интересно, най вече как се е зарибила, не вярвам да е както през 90те дето всеки четвърти в училището друсаше нещо... А за предрусал с хероин дори и приятели и колеги лекари и фармацевти казват че било много голяма рядкост в последните години...
    0-

  • #2
    Бед бой, ти да не си от Надежда ?

    ... или от Люлин ?
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

    Коментар


    • #3
      Люлин 3, но не е там въпроса... ако малката беше предобрила с амфети или кока че даже и гъби от гората нямаше и да се очудя, ама хероина ме върна буквално едни 20 години назад в 7ми клас.
      0-

      Коментар


      • #4
        В момента, в което и училище да влезеш да направиш тестове, 4 от 5 ще ти излязат "положителни" я на трева, я на синтетика, като от тях 1 от 100 ще "светне" на хероин. Нищо общо с 90-те, но си го има. Няма и да залезе никога. Това е вечен евъргрийн, защото пристрастява жестоко.
        До него се стига както през 90те-бавно и от далече. С години. Преди това-от по-меките и непристрастяващи наркотици, после като се стигне до хероина-през други форми на употреба и накрая почва джасането...което и то е в градация...особено при жените, защото те рядко започват да се бодат директно по ръцете. Грозно е, личи си. За да започне по ръцете, вероятно по тялото вече няма останала здрава вена на по-скришните места.

        Проблемът е, че ако сега тегля чертата, от сигурно 50 хероинови наркомани, които съм познавал из три софийски квартала Люлин. Лозенец и Цетнъра), бройката на доживелите до 40 години мога да я докарам до двама. Всъщност трима, ама тоя последния не се бодеше, а го дишаше на фолио. Хероиновите наркомани измират от болести и инфекции буквално като мухи. Сега с коронавируса особено, това е почти сигурна смърт.
        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

        Коментар


        • #5
          Пределно ми е ясно как действа и до какво води тая гадост.... като ученик и студент от любопитство съм пробвал всичко дето можеше да се намери, добре че организма ми не се пристрастява към нищо... а че момичето друса отдавна е ясно, и че най вероятно няма да се изплаши и да спре също. А е доста умна да не говорим че е и красива.... жалко.
          0-

          Коментар


          • BatGeorgeone
            BatGeorgeone коментира
            Редактиране на коментар
            Средата брат, средата.

            Щерката е на 12-13 и косата ми побеля в последните година две, плащаме с кръв и пот частно училище (католическо) с надеждата поне малко от малко средата да е по-различна, и се оказва, че е по-различна.

            В държавното/държавните училища наоколо нещата са зле, все едно гледам филми с 2Пак от края на 90те години, според мен дрогите сега са мноооого повече и по-популярни от наше време (90те години). В моя клас в техникума сигурно повече от 2/3 от класа НЕ бяха пробвали нищо, ама нищо сега надали има лапе под 13, което да не е пробвало поне 2-3 неща.

            Тик-Ток, туба, инста и всички тия шитни масово прокламират и популяризират една доста кофти култура и в тия времена когато родители и деца нямат нормална комуникация тъжните реалности са на лице.

            Надявам се с комуникация, отношение и подбрана среда да ни се размине но божа работа

          • santaclash
            santaclash коментира
            Редактиране на коментар
            Средата и просветата са определящи. Наркотици има, винаги е имало и винаги ще има. И винаги ще са достъпни под някаква форма.

        • #6
          Не е до средата толкова точно моя набор 86 в Люлин нямаше къде да се скриеш от средата... хероин се предлагаше навсякъде. Просто някои хора се продрусаха, други не... но дори з заклети хероинови наркомани вече викат че минали на метадон понеже хероин почти нямало а и бил кофти като качество... а комшииката си го е намерила... баща и си замина вчера със една от мойте коли дадена на заем, но едва ли ще помогне с нещо.
          0-

          Коментар


          • #7
            На нищо не са минали. Само продават метадон на черно. Метадоновата програма е държавна, с ограничени места и ограничена по срок. И е само за пълнолетни. Под 18 няма метадон.Т.е. никакъв проблем не решава програмата, защото и там са корумпета и места в програмата се купуват. Т.е. някое семейство плаща едни пари, за да бъде изхвърлен някой от програмата, та да може тяхното дете да заеме мястото му, с идеята един ден да се "излекува". Ефектът от тая програма е нула. Отделно докторите масово продават рецепти за каквито си искаш опиати (т.нар. зелени рецепти). Това...човек не се ли осъзнае сам и навреме къде е тръгнал, никой не може да му помогне. Да, системата може да помогне евентуално на хора, които имат желание, ама насила не става.
            Има варианти за комуни...Италия, Англия...в българските условия това са доказано по-работещи варианти. И пак...насила нито можеш да лекуваш някого, нито да му помогнеш.
            Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

            Коментар


            • #8
              Момичето е на почти 18, навършва ги след няколко дни... за лечението е ясно, аз лично излекуван не познавам.Всички който си бяха закачени си друсат. Може би се случва някой да спре за месец два или година но пак почва след това, било то и някакъв друг опият понеже и метадона си е такъв не само хероин. Но за да я пратят техните да се лекува където и да е трябва тя сама да поиска. Иначе няма никакъв смисъл според мен. Честно казано не знам какво му харесват на тоя боклук единственния път когато като ученик го пробвах да го пушащях да си издрайфам червата... но явно не всички имат моя късмет.
              0-

              Коментар


              • deyan_h
                deyan_h коментира
                Редактиране на коментар
                Излекуван не познавам. Познавам спрял от 20-25 години.

                Иначе Сиси Графинята помниш ли я? Аз се запознах с нея съвсем накрая, просто съм малък ))

            • #9
              Всичко е до "приятелите" , на такива е попаднала , на това са я научили. Това е един от "бонусите" на демокрацията. Дано се оправи детето.
              В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

              Коментар


              • #10
                Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                Всичко е до "приятелите" , на такива е попаднала , на това са я научили. Това е един от "бонусите" на демокрацията. Дано се оправи детето.
                А "приятелите" идват от средата. Не разбирам какво общо има демокрацията? Наркомани си имаше и доста преди да чуем за нея. Но не бяха толкова, колкото след като докараха'куцо, кьораво и сакато' на работа в столицата.заради Само и само Кремиковци да продължава да ни трови.

                По-скоро поколенията израстнали в бетонните соц. комплекси, с по едно село население в блок, са доста по податливи на такива гадости.
                Щерката е 89 ти набор, и за сега не съм усетил проблеми с нея или с тези около нея.

                Коментар


                • Stbd
                  Stbd коментира
                  Редактиране на коментар
                  Бетонните демократични комплекси и "инвестиционни проекти:, имат предвид хората - затова "демокрацията". Сегашните места за живеене са по-зле, осреднено погледнато. 18 годишна е расла в демократични комплекси. Тези 85-90-ти набор също, а те откриха дрогата като стока за ежедневна употреба в Бг. Може да греша, разбира се - всеки има своите си наблюдения.

                • santaclash
                  santaclash коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ми не...в Лозенец си бяха повечето местни, стара "софийска" аристокрация. Имаха кинти. А и вече по онова време имаше доста хора, работещи в чужбина. На една мацка баща и работеше някъде по нефтени платформи...пари бол, тя го лъжеше, че ходи на курсове по английски и той и пращаше колко иска пари. До стотинка всичко опукваше в хероин.

                • motor_men
                  motor_men коментира
                  Редактиране на коментар
                  На пребоядисаните комсомолци , само Кремиковци им е у главата. А това , че някой може да продаде тонове наркотици , и печалбата да изпере в строежа на нови комплекси , е бизнес.

              • #11
                А средата си я избираш сам и с акъла си... от близките ми приятели няма и един наркоман, без значение че 90 процента са ми набори от Люлин... просто сме хора проумели навреме че това не е за нас. В случая няма място нито възпитание нито политика. Израснали сме в години дето и двамата родители са бачкали нон стоп за да ни изхранят и всички си бяхме сами по цял ден, така че време за друсане дал господ. Но е факт за разлика от бая съученици и познати се опазихме от тая гадост. Дори в момента не си спомням кога съм виждал за последно дрога на живо... интересното всъщнос беше че кварталните гъзарчета с лъскавите колела телефони и коли после, в повечето случай с майки дето не работят в повечето случаи се продрусваха. Подобен е случая и с това момиче, баща и праща не малко пари на нея и майка и само и само нищо да не и липсва, а то....
                0-

                Коментар


                • #12
                  ""Проблемът е, че ако сега тегля чертата, от сигурно 50 хероинови наркомани, които съм познавал из три софийски квартала Люлин. Лозенец и Цетнъра), бройката на доживелите до 40 години мога да я докарам до двама. Всъщност трима, ама тоя последния не се бодеше, а го дишаше на фолио. Хероиновите наркомани измират от болести и инфекции буквално като мухи. Сега с коронавируса особено, това е почти сигурна смърт."""

                  Средата е повече от видна!!
                  Щото аз съм чувал, че някой бил наркоман, ама не го познавам.

                  Коментар


                  • Kirilpm
                    Kirilpm коментира
                    Редактиране на коментар
                    Бай Пенчо, теб те знаем, че си аристократ и белото ти се вижда евтино.

                • #13
                  Освен трева 1-2 пъти други наркотици не съм пробвал, но като цяло винаги съм се интересувал от темата. Наблюденията ми показват, че по този път тръгват или отчаяните/отхвърлените или тези които са на гребена на вълната. Млади, красиви, вървежни, в даден момент купоните и грабенето от живота с пълни шепи идва малко и нещо липсва, тогава идват наркотиците. Проблема е най-вече в по-големите и богати градове, сред по-задоволените младежи. Приятел ми разказва как в София паркинга пред офисите се опразнил и се зачудили защо. Оказва се, че тръгнал слух за яки хайки на КАТ за наркотици, тестовете хващали ако си взимал няколко дни преди това и масово не смеели да идват с колата на работа. В такива офиси са младежи на 20-25 години с прилични доходи за които тревата и амфетите са ежедневие. Крачката до хероина е малка. Младежите масово са на трева и амфети и всички знаят, че върховното изживяване е хероина, някои не издържат на изкушението и се предават, макар да знаят за риска. Наркомани почти не познавам, но тревомани колкото искаш, признават и за амфети от време на време.
                  Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                  Телефон - в профила!

                  Коментар


                  • santaclash
                    santaclash коментира
                    Редактиране на коментар
                    Голяма е тая крачка...принципно. Стимулант срещу опиат.

                  • Иван Жоров
                    Иван Жоров коментира
                    Редактиране на коментар
                    От 100, 10 да я направят не е малко. А и както казах - всички са наясно, че хероина е върховното изживяване, но знаят риска и това ги спира. Не трябва много за проба и после снежната топка тръгва по хълма.

                • #14
                  Първоначално публикуван от santaclash Преглед на мнение
                  Това...човек не се ли осъзнае сам и навреме къде е тръгнал, никой не може да му помогне. Да, системата може да помогне евентуално на хора, които имат желание, ама насила не става.
                  Има варианти за комуни...Италия, Англия...в българските условия това са доказано по-работещи варианти. И пак...насила нито можеш да лекуваш някого, нито да му помогнеш.
                  И насила става! Имам и конкретен пример!
                  Мой клиент - много качествен и стойностен човек откри че сина му е наркозависим.Не знам точно възраста но мисля че беше на около 16-17 годишен(една година му оставаше да завърши гимназия).И родителите му какво ли не опитваха.
                  Накрая бащата му кипна - замина с него в Русия.Майката остана тук в България с другото им дете.
                  Преди месеци срещнах бащата - върнал се - една година сина е преживял в Русия ама още е там.Доколкото разбрах бащата го е вкарал в някакъв военен лагер казарма ли е - тъй и не ми обясни точно. На сигурно място е - каза- В сибир е - въздъхна бащата.
                  Според бащата - сина му определено вече не е наркоман - режима е железен там - военни са няма прошка.Но промени им живота на цялото семейство.И не се знае ще се върне ли...
                  Защото сега всичко е наред (с сина) но ако се върне в България - може отново да потъне...Но пък далеч от семейството - все едно нямат дете.
                  Много трудна ситуация.
                  П.П
                  В моите очи този баща е... трудно мога да намеря думи за това което извърши.Подвиг е слабо казано.Не съм сигурен че аз съм способен на такова нещо.

                  Коментар


                  • Джоу (x3mrjoe)
                    Джоу (x3mrjoe) коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не е лошо да разкажеш какво ще се е случило към следващата Коледа.

                • #15
                  Няма нищо изненадващо в завръщането на това вещество.

                  При икономически растеж напред излизат "повдигащите" - кокаин, амфетамини.

                  Като се смачкат нещата идва времето на смачканите хора и хероина.


                  ---
                  За съжаление, няма универсална рецепта за измъкване от хероина.

                  При кокаина е лесно - само остани без пари. Човек, свикнал с кокаин, без него е парцал и няма засилка за подвизи. Завинаги оставаш с носталгия по миговете когато си голямата работа, но само толкова.

                  При хероина е обратното, човек е активен когато не приема веществото. В абстиненция показва чудеса от изобретателност, за да си набави дозата.

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X