Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ако ще си вадите разширени вени...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ако ще си вадите разширени вени...

    Привет.

    Преди доста години в казармата преболедувах една странна болест - резипел (или резипелоид да не беше) - демек червен вятър. Индивидите, дето трябваше да ме лекуват взеха гениалното решение за третиране с риванол - и така три седмици докато поразеният крак заприлича на козунак - във военна болница с много пеницилин се оправих. Останаха ми за спомен само много разширени вени по болния крак. Та вените си извадих миналата есен в "Св. Екатерина" с много уиски и връзки.


    Опита, дето посъбрах край "Вените" го споделям по-долу:
    1. При възможно най-ранен стадий се консултирайте със съдов хирург та с разни мазила и ластици да се избегне операцията.
    2. "Разширените вени пречат на работата на сърцето" - туй си мислех, че не е много вярно, но след операцията бях приятно изненадан - високото ми кръвно се стабилизира и спадна, пулсът също и изчезна хроничното главоболие.
    3. След операция носете ластични бандажи поне 5 месеца (в болницата ако се сетят ще ви кажат 2-3 месеца). В противен случай се получават много болезнени кръвонасядания, които се разнасят за месеци.
    4. Ако вените са на краката и искат да оперират със спинална упойка - съгласявайте се само ако сте сигурни, че гръбнакът ви е наред.
    5. Не се спичайте ако месеци след операцията местата, дето са били вените се надуят - не е страшно.
    6. Първият месец след операцията ЛЕЖЕТЕ възможно най-дълго. Никакви топли душове и сауни. И постоянно с ластиците.
    7. Обикновенно операциите се правят есенно време. През зимата крайникът доста боли. Ако някой знае лек за това молим да каже.
    8. Болката преди и след операцията си е почти еднаква след около година.
    9. В "Св. Екатерина " може да подменят сърца и разни други карантии ама за ремонт на вени не ги бива много - май операцийката е прекалено лесна за тях та се пооакаха с мен и наесен съм пак под ножа.

    Дано на никой не му потрябва тази информация, в см. да не се налага да го оперират. Иначе ако знаете чалъм за намаляване на тези болежки ще се радвам да ги споделите.
    Черно, мирише и разваля характера!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X