Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

    Здравейте!
    Вече не знам какво да правя, провеждам лечение от 2011 г. В началото всичко беше само една хистеректомия.
    И ако знаех какво ще последва нямаше да я направя. Месец след това започнаха проблемите. Първо ми изсъхна устата, езика започна да пари гърлото да се надува което продължава и сега, установи се анемия, оправиха ме във ВМИ Варна, но се откриха три кисти, едната със съмнение за Ехинокок, титър на границата. ....след няколко месеца в които симптомите се засилиха положителна проба за Ехинокок. ...и започнаха мъките, паразитолози (не ми се говори) национални уж.....никакво лечение, кистите се множът, растът. Аз от болница на болница от лекар на лекар от иследване на скенер и нищо. През 2013 отидох при проф. Григоров, източи ми четири от най големите кисти, каза че се съмнява че в едната течноста е била ехинококова, но изследванията не го потвърдиха. Титърът от 1.99+ падна на 086... но сега съм по зле имах кисти и на панкреаса, имам вече и на бъбреците във двата лоба на Черния дроб, хемангиом на ниво 5L. Докато бях в Германия ми изписаха алфаморонал, който не се продава в Бг.а в Германия на свободна продажба минава 140 eur. за опаковка само той ми спря горенето на езика и гърлото. Пазя диети но имам чувството че става по зле.....все едно целият ми организъм е възпаления, кисти, и болки болки.
    Не мога да се справя, ако Сашето(зет ми) беше жив нямаше да ме остави да стигна до тук.
    Има ли друг метод за диагностика и премахване на големите кисти.
    Благодаря за отговорите.
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

  • #2
    От: Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

    Не знам какво да мисля, нито един отговор до сега.
    Всъщност ходих и при едни от най известните специалисти, и там нищо, пращат ме при гастроентеролози, по презумция че кистите ми били прости и не би трябвало да ме притесняват..........добре не бих се притеснявала ако не се множът толкова бързо и не растът бързо, не притискат органите. Имам чувството че цялата ми горна половина понякога коларбира и се пука киста и тогава става страшно, всичките ми органи са като камъни, боли, стяга ме, подувам се, повръщам. Трябва ли да чакам ако са прости кисти да се изродят в злокачествени такива. Ренгенологът ми каза че според него са ехинококови но от капсулирането не се отчита при кръвните изследвания и трябва да се отснранят възможно най бързо.
    Затова се обръщам към нашата общност, знам че тук бих намерила хора и специалисти, сблъскали се с подобен проблем.
    Също моля модераторите ако сметнат за разумно да прехвърлят темата някъде където повече хора ще могат да прочетът.
    Благодаря!
    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

    Коментар


    • #3
      От: Дилема Ехинокок или Поликистоза ? Лечепие в Медикусалфа.

      И така мълчание, хирурга който живее над нас питал вчера как съм, зет ми му описал състоянието ми, според него това постояно парене и болки на езика и гърлото не се дължи на кистите, въпреки нарастването им две от тях са над 4.5 ст. и над 5 ст.
      Възможно е да е свързано със стомаха и злъчката.
      Но мен ме боли точно областта на Черния дроб от пред и от зад.притиска.
      Четох за клиника Медикусалфа, в Пловдив, моля ако някой има наблюдение да пише?
      Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

      Коментар


      • #4
        От: Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

        За съжаление не съм специалист Доби, но дали не е крайно време да потърсиш консултация извън Бг? Как е възможно за всичките тези години и всичките прегледи, изследвания и експерименти, да нямаш поставена точна диагноза?! Виж това http://www.medikara.bg/about-us , обади се, разпитай...Знам ли, може пък да имаш късмет и да попаднеш при по-компетентни лекари.

        Коментар


        • #5
          От: Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

          Лоша работа по описание прилича на алвеококоза- рядко срещана тения пренасяна главно от диви каниди като лисици и чакали , цикълът на развитие е като при ехинококоза ,но се разпространява на много места из организма. Все пак така по описание не се знае.

          Коментар


          • #6
            От: Дилема Ехинокок или Поликистоза ?

            Дълги години работата ми е свързана със горите и поляните със месеци съм била в непосредсвена близост именно с диви флора и фауна, така че може да се мисли и в тази посока. Но до сега никой не е направил подобна връзка. Бях в Германия, където ми лекуваха кистите на Панкреаса правиха ми много иследвания но само за ехинококоза която излезе отрицателна......за жалост здр.каса котегорично отказва доплащане за бъдещо лечение, което е много скъпо за български граждани.
            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X