Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Скандал вади на показ фармацевтични лъжи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Скандал вади на показ фармацевтични лъжи

Я кажете какво мислите за патентната система, по отношение на лекарствата? Аз си имам едно мнение за нея, което покрива И лекарствата, но все пак, вашето?

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      Искам ясно да разгранича медицината, такава каквато я учим в университета, от маркетинговата бизнес-машина наречена ,,фармацевтична индустрия"
      p.s. ако лекарствата се прилагат САМО и СТРИКТНО според дадените в листовката им предписания качеството на здравеопазването ще спадне значително. Отговорността на лекаря е да балансира между ползата и вредата от приложението на даден медикамент или оперативна техника при всеки болен - строго индивидуално. Ето защо е необходимо образованието по медицина да е толкова продължително - за да даде необходимите познания за това...
      На 100% съгласен!

Даже си мисля че вредата от информационните листовки в лекарствата е по-голяма от ползата от тях. Работа на лекаря е да знае "+" и "-" на лекарството и да го назначи на съответния пациент. Пък пациента ако толкова иска да се информира за лекарството, ама да изпълнява каквото му се казва. На практика се получава, че: "Гледай го тоя колко разбира, то тука си пише, гледай какво става от това лекарство, тоя ще ни умори, ей и т.н." и пациентите, къде чели, къде недоразбрали ама спират лекарства, сменят дози, комбинират с други лекарства и така докато работата стане дебела. И после те гледат с влажен поглед и "Ама ти ще ме оправиш бе докторе". Ама то от изгнил Москвич осмак, как се прави Порше в движение никой не пита.

И мене ме е яд за Амидофена, ама много. А преди няколко години замалко и офанзивата за Аналгина да успее и сега всички щяхме да си кълвем само вездесъщия Парацетамол. Само не знам на кой трябва да сме признателни, така и не се разбра.
      Последно редактирано от hyenna; 31-01-11, 22:41. Причина: мъка по Амидофена
      Toyota Yaris 1,4D-4D 0889/
      MB W124 200TE 801-
      TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Я кажете какво мислите за патентната система, по отношение на лекарствата? Аз си имам едно мнение за нея, което покрива И лекарствата, но все пак, вашето?
        Малко по-конкретно
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Е пусни някой джокер преди това.Що да няма патентно право за някоя молекула синтезирана от някой по-иновативен ум.Как да стимулираме прогреса.Той и динамита бил за мирни цели,ама виж кво станало че и цяла награда произлязла от това.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Първоначално публикуван от hyenna Преглед на мнение
            На 100% съгласен!
            И мене ме е яд за Амидофена, ама много. А преди няколко години замалко и офанзивата за Аналгина да успее и сега всички щяхме да си кълвем само вездесъщия Парацетамол. Само не знам на кой трябва да сме признателни, така и не се разбра.
            Преди време имаше "Пиранал". Само той ми оправяше едни упорити целодневни главоболия. Добре , че една аптекарка ми обясни , че то било аналгин с аспирин. Сега си ги пия по отделно и работи. А това парацетамола на някой помогнало ли е изобщо?
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Ми търговската марка е по-силна от който и да е патент. (патентите са за илюзия за защита на изобретателите)

колкото до "променената" рецепта и "новото" лекарство , дори в д-рХаус има епизод добре показващ нещата.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Много актуална тема, emanuilis

Вие, лекарите се срещате с истински болести и правилното или неправилното им лечение. Моето ежедневие ме среща с клиентите/клиентките на фармацевтична продукция, предназначена за ето тези "болести".

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                ......
                Друга предпочитана мишена са всички видове психически състояния

През 2009 г. изследователят от Северозападния университет в Чикаго Кристофър Лейн публикува свой труд със заглавие "Как психиатрията и фармацевтичната индустрия медикализираха нашите емоции".

Под общия знаменател на "депресията" бяха създадени антидепресанти, лекуващи любовната мъка, скръбта, умората или търсенето на отговор за смисъла на живота. Срамежливостта, страхът от говорене пред публика, всички признаци на стеснение вече попадат в категорията "синдром на социалната тревожност" и носят милиони в сметките на създателите си.

"Сезонно афективно разстройство" (лошото настроение, когато дните стават по-къси), "периодично-експлозивно разстройство" (гневът зад волана), "предменструално дисфорично разстройство" (лошо настроение преди месечния цикъл), всички те работят за фармацевтичната индустрия през 2010 г. .......
                Облъчването е, че ключът към това -да си енергичен, успешен, работоспособен, позитивен, въздействащ - е само едно хапче. А ако медикаментът е и скъп, това е белег на просперитет. Присъствам често на такива разговори - кой как си подържа тонуса.
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  Човешкото здраве и живот вече и грош не струват...
                  Те пак си струват... както преди, но този, който разпределя "грошовете" решава къде и колко! За жалост, на гърба на пациентите и на по-голямата част от гилдията!
                  "Make love, not war!"

Коментар

Първоначално публикуван от dok_vd Преглед на мнение
                    Те пак си струват... както преди, но този, който разпределя "грошовете" решава къде и колко! За жалост, на гърба на пациентите и на по-голямата част от гилдията!
                    Само че никой не казва кой е "разпределителят на грошовете", за да го емнем всички дружно и в захлас. Такава е системата, а лекарите са продукт на системата пък пациентите - нейни потърпевши.

Днес например ми разказваха за "некво началниче" в Бърза помощ София, според който изследванията и снимките на пациент в БП се плащат от отделението в което се приема. А ако не е за прием в отделение - от заплатата на лекаря назначил ги. Презумцията била цитирам: "Да ги е...а в докторите, нали са голема работа да познаят кой от какво е болен". Може би към всеки екип трябва да се прикрепи ирисов диагностик и дипломиран екстрасенс или поне човек-рентген. И всичко това на фона на около 60-70% недостиг (не помня точните цифри, но са в този порядък) на персонал в Бърз Помощ. Да ви е честита Българската система на здравеопазване.
                    MB W124 200TE 801-
                    TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Каквото и да си говорим, в България нямаш ли човек на място, в каквато и област на обществото ни да е, си загубен или оставаш само на голия си късмет. Всякакви останали трактовки в сегашната ситуация са си чиста демагогия.
                      Последно редактирано от emanuilis; 01-02-11, 20:25.
                      LZ1EMS

Коментар

Ето! Каза го! Това, което всеки си знае, но всеки, когато опре до неговия си бранш, се прави на ощипан. Евала! (съжалявам за турцизма, но ми идва отвътре)

Коментар

Никога не съм го премълчавал и смятам, че за всички е ясно - автомонтьори, адвокати, лекари, учители, архитекти и пр. Имам в главата си пример за всяко едно от изброените съсловия...
                          LZ1EMS

Коментар

Абсолютно си прав!

Коментар

Че защо да го казва, то си е азбучна истина. Все едно да твърди, че водата в реката е мокра.
                              MB W124 200TE 801-
                              TLC LJ70 2,4TD 364

Коментар

Защото има хиляда теми тук, в които всеки се тупа в гърдите колко е той принципен, а "другите" са гадове и не може хич да разбере защо у нас нещата са така, както са.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X