Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигачи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Повдигачи

    Вчера щерка ми донесе пакет с билката Лофант, която е силен имунен стимулант и е добре да се пие точно сега, когато вирусите дебнат навсякъде. Преглеждайки инфо за нея, установявам изневиделица, че това растение, освен всичко останало е и една от най-мощните природни виагри. Това ми даде идеята за тази тема, надявам се да е ви е интересна и полезна.
    Представям ви инфо за растения, които, както пишат дебелите книги са афродизиак и могат да бъдат ползотворни, без да се дават луди пари за да се "вдига самолетът". Думата „афродизиак” идва от древногръцкото „афродизия”, което значи „сексуално удоволствие”. Тази дума пък, идва от името на древногръцката богиня на любовта Афродита, което си е логично. Днес „афродизиак” наричаме храни и напитки, които повишават желанието ни за секс. Дори да сме достатъчно активни в сексуалния си живот, винаги може да можем още. Оказва се, че афродизиаците са навсякъде около нас. Стига да се заинтересуваме, ще разберем колко много растения имат действието на сексуален стимулант. Време е да забравим синтетиката и за я заменим с естествени "катализатори", като понаучим интересни подробности за това, как различните растения помагат на хората да се представят по-добре в леглото... и покрай него . На първо място са копърът и анасонът.

    Копър

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dill.jpg
Прегледи:1
Размер:10.8 КБ
ID:5904008

    Още във Вавилон го отглеждали като лечебно растение. Познавали го и древните гърци и римляните, а в Европа е на почит от времето на Карл Велики. По-голяма популярност добива през XVI век във Флоренция и Болоня по времето на Катерина Медичи . Съществуват два вида копър. Този, който ние добре познаваме, достига до 60 см и от него като подправка се използват стеблата и плодовете му, но стеблата са също ядливи. Другият вид, наречен флорентински, достига до 20 см. височина и коренът му образува грудка, подобна на тази на целината.

    Анасон обикновен

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:pimp_06.jpg
Прегледи:1
Размер:29.7 КБ
ID:5904010

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:spices-seeds-anise.jpg
Прегледи:1
Размер:152.5 КБ
ID:5904012

    Анасон звездовиден

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:staranise.jpg
Прегледи:1
Размер:11.6 КБ
ID:5904011


    Звездовидния анасон е плод на малко до средно вечнозелено дърво от семейство магнолиеви(Magniliaceae). Покълва от семе и достига до 8 м на височина. Листата му са копиевидни. Започва да дава плодове от петата си година, но плодовете могат да се използват като подправка дори 15 години след обирането им! Дървото продължава да дава плодове до 100 години. Анасонът цъфти със светли, от бледожълти до бледозелени цветове. След като прецъфти, образува плод с големина до 3 см, напомнящ звезда. Има го по магазините за подправки и може да се опита да се засее...и да видим дали ще си имаме домашен анасон. Аз лично ще опитам от интерес към флората.

    Подобно въздействие има и овесът и да внимават тези, които се подлагат на диети с овесени ядки!

    Един от най-леснодостъпните афродизиаци безспорно е магданозът.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:magdanoz.jpg
Прегледи:1
Размер:29.1 КБ
ID:5904013

    Той засилва либидото на жените, заради влиянието, което оказва върху организма на хормонално ниво. Друга възможна причина за благоприятното му влияние върху сексуалните желания е високото му енергийно съдържание - богат е на калций, йод и желязо. Листата на магданоза се използуват също като средство за възстановяване силите на организма след боледуване, против кръвотечение на венците и при някои болести на очите. В арменската кухня има прекрасна рецепта за магданозени кюфтенца, на времето били особено популярни в малките арменски гостилнички и любимо мезе на мъжете надвечер!

    Магданозени кюфтенца

    3 големи връзки магданоз
    2 стръка пресен лук
    1 голям сварен картоф
    100 гр сирене
    4 яйца
    2 с.л. брашно
    3 ч.л. кисело мляко
    сода / на върха на чаена лъжичка/
    подправки / черен пипер,чубрица,кимион /

    приготвяне:
    Отстраняват се дръжките на магданоза и се задушава за малко във вряща вода.След това се изцежда много добре и се нарязва на ситно.Към него се прибавя настъргания на ситно сварен картоф, нарязания на ситно пресен лук и натрошеното сирене.Отделно се разбиват яйцата , брашното и киселото мляко с разтворената в него сода.Двете смески се смесват, добавят се подправките.
    С лъжица загребваме и пускаме в сгорещеното олио.Изпържените кюфтета се поставят върху попивателна хартия.
    Магданозените кюфтета се сервират с кисело мляко и счукан чесън.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:017283142.jpg
Прегледи:1
Размер:112.9 КБ
ID:5904014

    Тонизиращ ефект върху организма има и кервизът, или целина.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:celina.jpg
Прегледи:1
Размер:13.2 КБ
ID:5904015

    Особено главите целина, сурово настъргани на салата или задушени с лимон и зехтин били, освен лек против артрит и сериозен стимул за нощни страсти!

    Ментата е следващият афродизиак в списъка.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mentha-spicata.jpg
Прегледи:1
Размер:11.4 КБ
ID:5904016

    Тя стимулира дишането, в това число достъпа на кислород и в гениталиите, и по този начин засилва сексуалните желания. Да не говорим, за ефекта на свежият дъх...
    Благоприятно влияние върху силния пол има и чесънът. Мъжете, които обичат да го похапват, могат да се похвалят с по-дълги сексуални подвизи, за ужас на жените, с които си лягат!!!

    Авокадото.


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:belchohristovcom114.jpg
Прегледи:1
Размер:34.5 КБ
ID:5904017

    Ацтеките наричали половите си органи с името на този плод. Консумацията му предизвиква приток на кръв в малкия таз, което от своя страна повишава потентността. Ефектът се дължи на съдържанието на съдържанието на калий, белтъчини и витамин А. Освен това е наистина много вкусно в салата с риба тон.

    Аспержи

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:asperji-sveshti.jpg
Прегледи:1
Размер:63.2 КБ
ID:5904018

    Екзотична храна за нашите географски ширини, но и един от най-добрите афродизиаци. Аспержите са добро лекарство за простата, но също и сериозен стимулант. Те са богати на витамин А, фосфор, калций и калий. Не ги купувайте в бурканчета - струват "майка си и баща си" - вече ги има в прясно състояние на приемлива цена. Задушават се в масло и се заливат с лимонов сок. Супа от аспержи, за моя голяма изненада се предлага в няколко заведения в Стария град.

    Пшеничните кълнове.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6377641.jpg
Прегледи:1
Размер:19.8 КБ
ID:5904019

    Основното им предимство е в това, че те не са лекарство, изобретено в лаборатория, не са и химична хранителна добавка. Кълновете са здравословна храна, подарена ни от самата природа. Те са уникален случай, когато употребяваме в храната си цялостен организъм, намиращ се във фаза на максимална активност. Не звучи еротично, но пшеничните кълнове са адски ефективен афродизиак. Комбинацията от сексуалния витамин Е и остоказанол (вещество, което увеличава производството на сперма) има взривоопасен ефект върху мъжката потентност. Вълшебна работа вършат и маслата от пшенични кълнове. Една лъжичка на ден прави чудеса с половия живот - има го във всяка аптека! Аз си мажа с това нещо косата, обаче не виждам никъв ефект...освен, че ми щръква във всички посоки .

    Ленено семе.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Golden-Flax-Seed.jpg
Прегледи:1
Размер:23.2 КБ
ID:5904020

    Лененото семе на зърна, или под формата на масло е афродизиак, познат от древността. Лененото семе съдържа около 30% белтъчини, около 15% въглехидрати и е изключително богато на витамин Е и витамин А. Незаменим източник на Омега-3 мастна киселина. Не забравяйте никога, че от това нещо се дриска!

    Списъкът с естествените афродизиаци не се изчерпва само с по-горе написаното. Остава да напиша за пасифлората и какаото. И последно - за безценния Лофант, който ме провокира да отворя настоящата тема. Но това - след малко. До тогава помнете, че каквато и храна да ядете, каквито и еликсири да пиете, най-мощният афродизиак е красив, обичан и страстен човек до теб. Ако и тогава хич ви няма - лягайте в лехата с магданоза!

    /част от инфото и снимките са селектирани и подбрани от нета/
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от Dan7; 27-10-10, 10:10.

  • #2
    От: Повдигачи

    Скъпа Dan7, още не съм прочел темата и веднага спамя: Виждам темата в "нови теми" и понеже снощи с приятел говорихме за хидравличните повдигачи, чукането и лубрикантите при различните марки и модели автомобили и масла и като видях темата веднага я отворих....А пък тя за какво била, ама така е като имам изкривено подсъзнание-все за машини си мисля...

    Сега започвам четенето, не се сърдете.

    П.П.

    Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
    Извинявам се за шеговитото название, а темата, надявам се си е в подходящия раздел.
    Естествено че си е на мястото, но гледайки в "нови теми" и мислейки за двигатели така се получава.
    Последно редактирано от s_s1; 27-10-10, 11:04. Причина: П. П.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

    Коментар


    • #3
      От: Повдигачи

      Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Скъпа Dan7, още не съм прочел темата и веднага спамя: Виждам темата в "нови теми" и понеже снощи с приятел говорихме за хидравличните повдигачи, чукането и лубрикантите при различните марки и модели автомобили и масла и като видях темата веднага я отворих....А пък тя за какво била, ама така е като имам изкривено подсъзнание-все за машини си мисля...

      Сега започвам четенето, не се сърдете.
      Извинявам се за шеговитото название, а темата, надявам се си е в подходящия раздел.

      Коментар


      • #4
        От: Повдигачи

        Голям труд си положила и браво.

        Тази тема ще я харесаме само тези, които имаме нужда от повдигачи
        Ама сме единични случаи във форума.

        или единичен може би...

        Коментар


        • #5
          От: Повдигачи

          Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
          Голям труд си положила и браво.

          Тази тема ще я харесаме само тези, които имаме нужда от повдигачи
          Ама сме единични случаи във форума.

          или единичен може би...
          Е, ха стига де! Темата е за обща култура, а не целенасочена.

          Коментар


          • #6
            От: Повдигачи

            Права си,
            но трудно някой ще си сложи името тук
            Нека има тема в която само аз да пиша
            и да не ме оспорват

            Коментар


            • #7
              От: Повдигачи

              Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
              Права си,
              но трудно някой ще си сложи името тук
              Нека има тема в която само аз да пиша
              и да не ме оспорват
              Е...защо пък - колко народ писа в темата "Хомосексуалисти"...хайде сега! Пък и не е нужно някой да пише, просто е добре да се прочете. Хайде стига, че стана спам. Продължавам с Лофант-а.

              Лофант

              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mini-lofant1.jpg
Прегледи:1
Размер:7.1 КБ
ID:5221759

              В България този род започва да придобива популярност под името Лофант, което идва от едно от латинските имена на рода - Lophanthus. Познато е и под името Агастаче (Agastache). Какво казват за Лофант-а :
              преодолява половата немощ,заглажда бръчките,подхранва растежа и състоянието на косата,спира главоболието, прочиства бъбреците, черния дроб и жлъчката, използва се за регулиране на обмяната на веществата, прилага се за възстановяване след силни нервни разстройства, приема се във вид на чай като общоукрепващо и забавящо стареенето средство, облекчава болките при парализа на лицевия нерв, в тибетската медицина с отвара от растението лекуват гастрит, разстройства на стомашно-чревния тракт, хепатит, северноамериканските индианци церят с отвара от растението простудни заболявания. Силен имунен стимулант!

              Е...доста суперлативи, но нищо не пречи да пием чай от Лофант.

              Коментар


              • #8
                От: Повдигачи

                Чудна тема. Абонирам се, че да знам след стотина години с какво да си помагам.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

                Коментар


                • #9
                  От: Повдигачи

                  Пшеничните кълнове......Аз си мажа с това нещо косата, обаче не виждам никъв ефект...освен, че ми щръква във всички посоки .
                  Е тъй де, нали това уж е предназначението им...да стимулират щръкването... А иначе браво за темата!

                  Коментар


                  • #10
                    От: Повдигачи

                    Полезна информация,надявам се ,че Dan7 лично се е запознала с ефекта и информацията е проверена,защото идва и зима,а тогава нощите са много,много дьлги.

                    Коментар


                    • #11
                      От: Повдигачи

                      Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                      Права си,
                      но трудно някой ще си сложи името тук
                      Нека има тема в която само аз да пиша
                      и да не ме оспорват
                      Eгоист!
                      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

                      Коментар


                      • #12
                        От: Повдигачи

                        Първоначално публикуван от zodiak Преглед на мнение
                        Полезна информация,надявам се ,че Dan7 лично се е запознала с ефекта и информацията е проверена,защото идва и зима,а тогава нощите са много,много дьлги.
                        Нямам представа...употребявам тези растения чисто чревоугоднически. Но вярвам, че са такива. Информацията е, не защото имаме нужда, а ако имаме такава...след като остареем някога все пак .

                        Трабузан - Бабини зъби - Tribulus terrestris

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:babini-zabi-trabuzan.jpg
Прегледи:1
Размер:16.7 КБ
ID:5221909

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:puncturevine_tribulus_terrestris_P7120024mod.JPG
Прегледи:1
Размер:697.1 КБ
ID:5221910

                        Трабузан, Tribulus terrestris или Бабини зъби е едно от растенията съставки на препарата трибестан, който се продава в аптеките като средство за стимулиране на либидото. Основното действие на магическата билка е стимулиращо, въпреки че тя има и силен отводняващ ефект. Чаят и препаратите от Бабини зъби тонизират, повишават силата и издръжливостта, помагат на мускулния растеж. Основното действие на трибузана е в стимулирането на половата система, а при практикуващите фитнес и бодибилдинг – в стимулиране натрупването на мускулна маса и за възстановяване. Екстрактът от тази билка стимулира производството на лутенизиращ хормон, който влияе пряко върху производството на тестостерон. Повишеното ниво на тестостерона води до повишаване на силата, мускулния растеж, удължава ерекцията и потентността. Най-голяма слава обаче билката печели със способността да удължава ерекцията и да подсилва потентността. Тя действа целебно не само на мъже, но и на жени, защото регулира хормоните. Като качва нивото на естрогена, повишава либидото. Освен че пали сексуалното желание, лечебната трева от години се е използвала срещу безплодие и при менструални болки. У нас се среща във Витошки район, Предбалкан, Стара Планина, Средна гора, Родопи, Пирин, Беласица, Дунавска равнина, Тракийска низина, Долината на Места, Тунджанска равнина и Черноморско крайбрежие. Расте по сухи каменисти места докъм 800 метра н.м.в. Като гледам - расте и на тротоара в Пловдив.
                        Последно редактирано от Dan7; 28-10-10, 16:01.

                        Коментар


                        • #13
                          От: Повдигачи

                          Тази година,мисля,че маи месец, бях за риба на едно езеро в Рила-над 2000 м. надморска височина.Имаше много сняг и тепьрва започваше да се топи.Там срещнах един много интересен човек-билкар,които каза ,че от една седмица е горе в планината,на палатка и чака момента,когато сльнцето започне да разтопява снега на определени места.Там и то само за много кратко време ,можело да се намери някаква билка,с много силно изразено стимулиращо деиствие.Обаче откьде толкова акьл да го питам точно как се казва и да и направя някоя снимка

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X