Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хомеопатията

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хомеопатията

Ползвате ли хомеопатични лекарвства и помагат ли ви?
    Когато имам болки в гърлото пия "Хомеожен" и като, че да ми помага.
    Или всичко е плацебо!?
    Сега пия Хиперикум перфоратум (Жълт кантарион).
    Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

От: Хомеопатията

Познаваме я малко в по-естествен вариант, тоест, не през дистрибутори, смески със сенце за тегло и есенцийка за аромат с цел маркетинг. Направо от природата и натюрел. Аналогично на първак и "отлежала". А теб какво те боли?

Коментар

Боли ми кръста поради дискова херния и прочетох в някой форум за жълтия кантарион, че имал противовъзпалително действие, кантариона си го пия и на чайче :-)

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
        Боли ми кръста поради дискова херния и прочетох в някой форум за жълтия кантарион, че имал противовъзпалително действие, кантариона си го пия и на чайче :-)
        Хомеопатията е недостатъчна при дискова херния, да не кажа...безсмислена. Помощно средство - да, но...това си е нещо, което в повечето случаи не се топи с билка, а със скалпел, за жалост. Ти опериран ли си ?

Коментар

Може и без скалпел в повечето случаи, но щом не минава...
          Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
          „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
          LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
            Ползвате ли хомеопатични лекарвства и помагат ли ви?
            Когато имам болки в гърлото пия "Хомеожен" и като, че да ми помага.
            Или всичко е плацебо!?
            Сега пия Хиперикум перфоратум (Жълт кантарион).
            Дано не дам лош съвет, но за себе си съм решил, че има два пътя:
            Или стискаш зъби и не се интересуваш дискова ли е хернията, или се доверяваш на лекар и забравяш какво ти е говорил някой за подобни проблеми.
            За сега съм избрал първия и с помоща на времето и ината ми се справям(на 45 съм вече). Тръгнеш ли по някакъв среден път, ще се чувстваш като топче за тенис на маса

Коментар

За мен хомеопатията е като мирисане на цвете през противогаз.
              Или все едно жена да забременее след като е помирисала цвете
              Пълна заблуда. Ако има някаква полза-тя се дължи на плацебо ефекта.
              Виж, билките са съвсем друга бира, но пък с тях трябва да се внимава. Щото ако вземаш някаква непозната трева по препоръки на познати, защото "на свака Нака баджанака" се излекувал с нея може и да си навредиш. И там си трябва сероизен познавач. Навсякъде има такива, местните жители ги знаят.
              Но няма по-добро от традиционната медицина. Макар, че и там стават грешки. Но в пъти по-малко от грешките при чекръкчии и знахари.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Към всичко завършващо на -патия имам дълбоки резерви.Пък и ако вапочва а хоме(о)...Разреждания хилядократни,теоретични молекули...Знам ли...само Гроздомицин!
                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Налагало ми се е да си имам работа с хомеопатията и съм се убедил,че в много случаи е по-ефективна от конвенционалната медицина,даже и по-добра. Да уточня: не става дума за хомеопатичните препарати по аптеките,а за лекари-хомеопати,които подхождат индивидуално и според пациента и конкретния случай ти подготвят настойките и концентрациите. Преди 5 години ми намериха два прешлена с ошипяване.Преди 2 години същите доктори ми казаха,че някой ме е объркал,като ми е казал,че имам шипове,щото те нищо не виждали. Хора,които с години се "лекуват" от пърхут, като отидат при хомеопат, в рамките на месец-два забравят,че са имали такива проблеми. Доколкото знам в хомеопатията са известни 27 лека срещу пърхута,взависимост от вида му и причините за появяването му.
                  Има едно "НО". Хомеопатията не може да излекува необратими последствия,резултат от заболяванията. В това число дискови хернии, пороци на органи и др.подобни.
                  диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Слава богу кръста ми е добре, но си мисля, че с преванивни мерки ще става още по-добре.
                    Оптимално тегло, заздравяване на коремните и гръбни мускули пиене на хомеопатични лекарства :-)

p.s Не оставайте с впечатление, че съм толкова найвен да лекувам дискова херния с Кантарион(пък бил и той Жълт) просто Кантариона уж помага на възпалените нерви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X