Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Частна спешна помощ.

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Частна спешна помощ.

Темата мисля е актуална в жегите. Оказва се, че държавата няма слили да се справи с безхаберието, безпаричието и мудноста на своята "Бърза помощ". От скоро една от най-модерните болници- "Токуда" и най-голямата охранителна фирма стартираха общ проект за частна спешна помощ. Всеки, който желае, може срещу минимална такса да стане абонат и, ако не дай си Боже му се наложи, ще може да разчита наистина на възможно най-бърза реакция. Звучи като реклама, но ако модераторите и администраторите сметнат темата да остане, мисля, че ще е полезна на доста хора.

От: Частна спешна помощ.

Първоначално публикуван от vilka1 Преглед на мнение
    Звучи като реклама...
    Да, така звучи наистина...
    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
      Да, така звучи наистина...
      Това ще кажат администраторите и ако сметнат за нужно ще платя темата да остане, стига с това да съм полезна дори на един човек от форума.

Коментар

Засега, поради принципната новост на явлението, темата остава. Администрацията ще обсъди с авторите по-нататъшната и съдба.

Коментар

Нещо ми куца в тази схема. Не мога да разбера какво общо има охранителна фирма със спешна помощ. Единственото обяснение, може би е, че ще ползват колите на фирмата, или пък начина за комуникация през диспечерите. Но пък има много въпросителни. Ако се ползват колите, то "охранителите" в тях не са хората, дето бих искала да ми се притекат на помощ при медицинска спешна ситуация. Ако ще ползват диспечерските канали - пак така. Малко съм в този бизнес, та имам някаква идея как работят и колко са претоварени диспечерите, че да могат да са адекватни при обаждания, които изобщо не са им по специалността. Те едва ли ще могат да различат /дори и при най-сериозно старание от тяхна страна/ фалшивото повикване, или такова, което няма спешен характер, от наистина сериозна ситуация. Та идеята - хубаво, ама трябва малко повече инфо, за да се прецени дали в това има смисъл, или е поредната куца PR-акция.

Коментар

Темата мисля е актуална в жегите. Оказва се, че държавата няма слили да се справи с безхаберието, безпаричието и мудноста на своята "Бърза помощ". От скоро една от най-модерните болници- "Токуда" и най-голямата охранителна фирма стартираха общ проект за частна спешна помощ. Всеки, който желае, може срещу минимална такса да стане абонат и, ако не дай си Боже му се наложи, ще може да разчита наистина на възможно най-бърза реакция. Звучи като реклама, но ако модераторите и администраторите сметнат темата да остане, мисля, че ще е полезна на доста хора.
            Както винаги, стоплям бавно и Ви моля за малко разяснение. Това е някаква новина, заслужаваща според Вас внимание? Покана да се абонираме за въпросната услуга? Препоръка към "Нужда от спешна помощ, аварии...." да се възползуват от идеята... или нещо друго? Преди време наблюдавах подобен опит за "симбиоза" между една охранителна фирма със СОД и таксиметрова компания, но статистиката сочи, че всеки опит за "споделяне на ресурси" и "взаимопомощ" между стопански независими субекти, води до обикновено "размиване на отговорност" и "дърпане на чергата към себе си". Сега остава да пуснат линейките по сигнали от СОТ-овете.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Цитат от сайта:
              МБАЛ „Токуда Болница София” и СОТ 161 сключиха патрньорски договор, по силата на който всички абонати на компанията могат да разчитат на качествената и бърза медицинска помощ . Четири линейки и мултидисциплинарни медицински екипи са в готовност да се отзоват на повикванията на гражданите на столицата и региона на телефон 91 161.
              Повече тук -
              http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/4/newsid/62

Коментар

Само на който не му се е налагало да чака линейка за себе си или близък не знае какво е "Бърза помощ". В София вече се движат две напълно оборудвани със съвременна техника линейки, карани от професионални шофьори от СОТ и придружавани от доктори от Токуда. Доколкото разбрах до два месеца ще бъдат пуснати още три екипа, които ще бъдат позиционирани на различни места в столицата със цел за по-бързо отреагиране, а няма да стоят на стоянка пред болницата. Никого не призовавам да се абонира, не работя нито за Токуда, нито за СОТ-161, а имам близък, който работи във фирмата, като охрана, но не работи на линейките. Та два-три дни с приятели дискутираме това и реших да го споделя с вас.

Коментар

Не съм абониран за тази услуга, т. к. си живея на село, но като ходя при тъщата на гости у голЕЕмото село и ми стане зле, мога ли да свирна на СОТ-а да ме спасяват и какво ще ми струва?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това ще кажат администраторите и ако сметнат за нужно ще платя темата да остане, стига с това да съм полезна дори на един човек от форума.
                    Това би било наистина благородно от ваша страна...

p.s. истинското ,,сурвакане" в болницата, която цитирате ще започва от входа на регистратурата й. Далеч съм от мисълта, че в останалите лечебни заведения няма доплащане, но специално тук ,,дряновицата" е мн. дебела.
                    Успех в подетата маркетингова и PR кампания - така се прави по цял свят.
                    Последно редактирано от cveti; 20-08-10, 19:02.
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Уважаема vilka1, Вие свързана ли сте по някакъв начин с въпросната услуга, или предлагате за заплатите от джоба си подобна реклама, от чист алтруизъм?
                      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Според мен инфото е полезно. Викал съм линейки и съм чакал. Не пожелавам на никой!
                        То и Кюлев, бе замислил нещо подобно, даже и с вертолети, ама се разсъхна (погреба) работата.
                        Иначе каско не съм правил от доста години, ама за това бих се замислил.
                        Ще поразпитам.

Коментар

Аз, май, пак не разбрах нещо от статията на Savov... Значи, абонирам се за услугите на СОТ 161 и разчитам на бърза реакция от Токуда. Не съм абонат на СОТ 161 и не разчитам на линейките на Токуда. Ми ако съм абонат на DSC, кво да правя? Стяга ме лявата страна и се обаждам на агенция "Хронос- бързи и качествени погребални услуги".
                          Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Не, по никакъв начин не съм свързана с услугата. Всеки ден по радио и телевизия говорят за това колко е зле "Бърза помощ". По света частни организации съществуват от години. В Холандия да извикаш линейка струва 500 Евро на посещение, но те се покриват от задължителна медицинска осигуровка. Не започвайте да отричате нещо, преди да сме видели резултата. Ето за колегата, който пита- ако си абонат на 161 таксата месечно към вече съществуващата услуга СОТ-опазване на дома(офиса) ще е 2 лв на домакинство(фирма). А ако не си абонат, а желаеш да ползваш професионална помощ, ако ти се наложи(дано на никой не му се налага)-месечно таксата е 5 лв. За доктора-Емануилис: Не подвеждайте хората. В България всеки има право на безплатна спешна помощ, независимо дали е здравноосигурен или не. Питах специално заради вас и ми казаха, че пациента ще определя къде да бъде закаран, ако е контактен, а ако не е ще бъде транспортиран в най-близкото лечебно заведение. Естествено е, ако ви стане лошо на Руски паметник, да ви закарат в Пирогов или ВМА, а не чак до Токуда.

Коментар

Vilka1:
                              Кой точно, твой роднина работи в СОТ-а .....?
                              И на каква длъжност, че нещо съм забравил??
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X