От: Кебапчетата вече ще са или от 100% свинско месо или от смес свинско-говеждо Сн.:
Нали знаете, че не може само месце трябват и някои други работи.
В кръга на шегата сега очаквам намаляването на популацията на бездомните кучета и котки дано не се окажа прав.
В интерес на истината, кебабчета кюфтета и сурова наденица не съм купувал от магазин незнам от кога при нас има 1, 2 места като месарници от едно време хората сами си колят разфасоват и обработват месото и от може да си купиш изброените продукти кажи речи единственото общо с тези от магазина е само името.
За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
От: Кебапчетата вече ще са или от 100% свинско месо или от смес свинско-говеждо Сн.:
Тъкмо се връщам от капо - рибарлък, вие сте се развихрили...
На въпроса:
Няма невъзможни неща, но ценово ще хареса на малък кръг от хора.
От говеждо/в БГ телешко няма отдавна или заминава към емиратите/ кебапче не става, както и кюфте.Сочността на крайният продукт, приготвен на скара или тиган не можеш да я намериш и с "Хабъл", под никакъв предлог.
От свинско, да - това е месото за скара/мляно и не само/, поне по нашите ширини.Сметнете кг/живо тегло, после смятайте рандеман 60/40 и си сметнете кг мляно месо, отбивайки скъпите месни групи - котлет, врат, бут, вайсбрат, гръдна мускулатура за бекон...
Ще кажете, ами нали оттам месаря избива, защо да товари ценово остатъка - ами защото си живеем тук, в канцерогенното образувание, наречено "татковина".
Грубо - лев/кебапче на едро допада ли ви?Там някъде ще излезе сметката, готово опечено/с грамаж около 60-те/.Отделно, кепапче/кюфте само от месо се свиват на скарата, ще има и рев, че хем скъпо, хем поклащат имащите клиенти.
Долу - горе това е, както със сирената, пилешкото и държавата.Миже да те лажем.
А, при степен на добросъвестност от конкретен кебапчия, мога да сложа бас и да забъркам кебапче/кюфте само от месо и второ с подобрители/пълнители - в дозировка одобрена къде след Шенген.
Дегустатора опитва с кърпа на оченце и биричка в ръка - после коментираме.
п.п.-има технологични изисквания, които не позволяват да се правят тези продукти за скара само от месо - дори рецепти от време оно го изключват.
Даже каймите от 6/7 лева са макиаж, слагайте после допълнителни подправки, труд за калибровка, разфасовка и материали, заплати, поддръжка на машина, ток...
Чорбаджията гол няма да ходи, ще смени етикета, ала "продукт за скара с кимион/лук", отколкото да пише "кебапче" и да шари рушвети на хора с нулеви познания в материята, но дошли на власт или назначени от нея...
Кебапчетата са ясни, я дайте една стара и изпитана Балкан турист рецепта и технология за кюфтета, като дете като се сетя какви вкусни кюфтета ядях в Сл.Бряг и още ми потича слюнката
DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Много здраве, наборче - друсан кебап и кебапче са различни щуротии.
...баба ти колко вода е слагала в каймата, освен подправките, та да е "разтърсена"?Колко време я е чакала малко на слънце "да шупне"?
От месо става всичко, ама табиетлийската става ли, боща само месо и подправки?
За сиренето ще те послушам и пробвам, ти ме чуй какво ти говоря за тези шукарии...
Кебапчетата са ясни, я дайте една стара и изпитана Балкан турист рецепта и технология за кюфтета, като дете като се сетя какви вкусни кюфтета ядях в Сл.Бряг и още ми потича слюнката
В "Балкантурист" всичко се заготвяше общо/кебапче-кюфте/, после се добавяха подправки.То и на други места е така.После пълнежната маса се овкусява с кимион и чер пипер за кебапчето, а за кюфтето с лук, чубрица и чер пипер.
Уловката е, че в задни години се слагаше зрял/глави/ ситно рязан или млян лук, а сега сушени субстанции.Пресният лук вкисва, а сушения заместител - не.В момента никой/гоним трайност/ не ползва зрял лук за мелене/кълцане.
Оттам и вкусът е коренно различен.
Ами, на кюфтета слагам кило свинско, половинка телешко или говеждо и половинка магарешко или конско (това в Италия, де). Задължително две яйца, сол, чер пипер, ситно накълцан или нарендан лук една глава, ситно нарязан магданоз, много ситно нарязана зелена чушка, лют НАТРОШЕН или едро смлян пипер, задължително хляб (може и разкиснат) и ПОНЕ половин литър бира. Бирата я добавям постепенно, щото каймата колкото повече я бъркаш, повече се втвърдява.
Тази адска смес я оставям да шупне, както казва Макс, и после кЬофтаците стават и на скара и пържени.
За мен, кюфте като го натиснеш с вилицата, не пуска ли сос...не е кюфте!
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар