Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против Малките тайни, готови супи, бульони

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
    В работата ги ползваш по разбираеми причини. А у дома ползваш ли ги?
    Ами не с изключение на пилешки бульон в много малки количества,но това при положение,че аз избягвам всякакви меса които са така неречени окрехкотени.Прочететели такова нещо бягайте от него.Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.Горещо препоръчвам не яжте такива неща.Това е малко отклонение от темата,но я допълва
    Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
      Ами не с изключение на пилешки бульон в много малки количества,но това при положение,че аз избягвам всякакви меса които са така неречени окрехкотени.Прочететели такова нещо бягайте от него.Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.Горещо препоръчвам не яжте такива неща.Това е малко отклонение от темата,но я допълва
      Бих добавил и овкусените меса с разни маринати и подправки. От доверени източници знам, че когато месото започне да остарява и намирисва го овкусяват за да не се усеща дъхът на старо. Съвсем отделен въпрос е, че 90% от месата са внос от чужбина и са на няколко години. Купешките зеленчуци пък са бъкани с нитрати и нямат вкус по простата причина, че от амониевата силитра са много надути с вода, това много явно си личи когато като опечете пипер той се стопява. Изводът е да не се прекалява с консумацията на каквото и да е. От изброените по темата единствено бульоните си заслужат да се използват.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

Коментар

Общо взето си прав, но "това с игличките" се казва шприц.От лакомия ако му настроиш помпата на 2 атм., къса мускулната маса и на говеждо, за пилешко да не говорим.Умереното шприцване с тази машина при пилешкото/ 0,4-0,8 атм./ е наистина за овкусяване и малък плюсов рандеман за печалба или покриване на загуби при транжирането/мастни тъкани, фенери с малка себестойност и т.н./.Тумлера/да го кажем масажор на мъртва мускулна маса, която усвоява шприцвания разтвор при подходящ технологичен цикъл/ при птиците почти е ненужен-слаба мускулна маса.За това при отпускане на замразените пилешки продукти, те изхвърлят/изпускат от себе си до 80% от шприцвания разтвор/Ако и да притежава в себе си задържащи агенти/.При шприцвани свински меса, телешки такива или прат за шунка-тумлера е необходим технологичен инструмент.Но местим тематиката, та мисля да спра.

Коментар

Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.
          По-скоро са следи от перата. Виждал съм такива след скубане.

Коментар

Не е само от перушината, шприцват ги.Загледай фенери и бутчета, ще видиш разликата.Бутче от стандартен бройлер, 0.500+ кг. е вече масово явление, не говоря за американските мутанти.Когато се размрази, установяваш, че цената за килограм ти е стъпила с до лев горница, а бутчето се е смалило,лигаво е на пипане и бяга по дъската за рязане.Това е от разтвора, ако не им е досвидял препарата и го близнеш сурово, ще ти сладни.

Коментар

Винаги съм била резервирана към всички такива овкусени, окрехкотени и т.н. меса. За съжаление нямаме голям избор.

Коментар

Това е некаква съмнителна смес от огромни количества - сол - натриев глутамат- неколко подправки който ги има във всеки магазин и опаковка струваща повече от съдържанието на химикалите вътре избягвам ги.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Не всичко ми харесва ,но някои се получават доста добре.

ПП Даже сега ще вечеряме ''Макарони Болонезе'' иначе и аз мисля че в тях има доста химия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X