Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За и против Малките тайни, готови супи, бульони

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

    Първоначално публикуван от mimi77 Преглед на мнение
    В работата ги ползваш по разбираеми причини. А у дома ползваш ли ги?
    Ами не с изключение на пилешки бульон в много малки количества,но това при положение,че аз избягвам всякакви меса които са така неречени окрехкотени.Прочететели такова нещо бягайте от него.Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.Горещо препоръчвам не яжте такива неща.Това е малко отклонение от темата,но я допълва
    Jeep Гранд Чероки 3.1

    Коментар


    • #17
      От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

      Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
      Ами не с изключение на пилешки бульон в много малки количества,но това при положение,че аз избягвам всякакви меса които са така неречени окрехкотени.Прочететели такова нещо бягайте от него.Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.Горещо препоръчвам не яжте такива неща.Това е малко отклонение от темата,но я допълва
      Бих добавил и овкусените меса с разни маринати и подправки. От доверени източници знам, че когато месото започне да остарява и намирисва го овкусяват за да не се усеща дъхът на старо. Съвсем отделен въпрос е, че 90% от месата са внос от чужбина и са на няколко години. Купешките зеленчуци пък са бъкани с нитрати и нямат вкус по простата причина, че от амониевата силитра са много надути с вода, това много явно си личи когато като опечете пипер той се стопява. Изводът е да не се прекалява с консумацията на каквото и да е. От изброените по темата единствено бульоните си заслужат да се използват.
      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
      Телефон - в профила!

      Коментар


      • #18
        От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

        Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
        Ами не с изключение на пилешки бульон в много малки количества,но това при положение,че аз избягвам всякакви меса които са така неречени окрехкотени.Прочететели такова нещо бягайте от него.Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.Горещо препоръчвам не яжте такива неща.Това е малко отклонение от темата,но я допълва
        Общо взето си прав, но "това с игличките" се казва шприц.От лакомия ако му настроиш помпата на 2 атм., къса мускулната маса и на говеждо, за пилешко да не говорим.Умереното шприцване с тази машина при пилешкото/ 0,4-0,8 атм./ е наистина за овкусяване и малък плюсов рандеман за печалба или покриване на загуби при транжирането/мастни тъкани, фенери с малка себестойност и т.н./.Тумлера/да го кажем масажор на мъртва мускулна маса, която усвоява шприцвания разтвор при подходящ технологичен цикъл/ при птиците почти е ненужен-слаба мускулна маса.За това при отпускане на замразените пилешки продукти, те изхвърлят/изпускат от себе си до 80% от шприцвания разтвор/Ако и да притежава в себе си задържащи агенти/.При шприцвани свински меса, телешки такива или прат за шунка-тумлера е необходим технологичен инструмент.Но местим тематиката, та мисля да спра.

        Коментар


        • #19
          От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

          Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
          Ако се загледате в пилешките бутчета ,си личат едни малки дупчици по кожата .Това са следи от така нареченият тумлер или окрехкотител който с игли вкарва един балвоч разкъсвайки мускулните влакна.
          По-скоро са следи от перата. Виждал съм такива след скубане.

          Коментар


          • #20
            От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

            Не е само от перушината, шприцват ги.Загледай фенери и бутчета, ще видиш разликата.Бутче от стандартен бройлер, 0.500+ кг. е вече масово явление, не говоря за американските мутанти.Когато се размрази, установяваш, че цената за килограм ти е стъпила с до лев горница, а бутчето се е смалило,лигаво е на пипане и бяга по дъската за рязане.Това е от разтвора, ако не им е досвидял препарата и го близнеш сурово, ще ти сладни.

            Коментар


            • #21
              От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

              Винаги съм била резервирана към всички такива овкусени, окрехкотени и т.н. меса. За съжаление нямаме голям избор.

              Коментар


              • #22
                От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

                Това е некаква съмнителна смес от огромни количества - сол - натриев глутамат- неколко подправки който ги има във всеки магазин и опаковка струваща повече от съдържанието на химикалите вътре избягвам ги.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

                Коментар


                • #23
                  От: За и против Малките тайни, готови супи, бульони

                  Не всичко ми харесва ,но някои се получават доста добре.

                  ПП Даже сега ще вечеряме ''Макарони Болонезе'' иначе и аз мисля че в тях има доста химия

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X