САЛАТА - МЕЗЕ (лесна, вкусна, ефектна)
задушени гъби около 250 г
2-3 средни глави лук
около 100-80 г кашкавал
2 домата
зелени подправки(копър,магданоз,пера лук)
майонеза
Задушаваме гъбките,нарязани на кръгчета.При задушаването добавяме и малко сол.Задушаваме отделно и лука,нарязан на тънки полумесеци.
В плоска чиния с бордове редим слой гъби. Покриваме ги със соса. Отгоре разпределяме задушения лук. И него покриваме със соса. Настъргваме кашкавала. И кашкавала покриваме със соса. Редим нарязани на тънки полумесеци домати. И доматките леко покриваме със соса или само със майонезата.
Поръсваме със зелените подправки. Охлаждаме и сервираме.
Ако сте месоядни, можете в основата на тази салата да сложите бекон, нарязан на тънки ивици и да го покриете със сосчето. А после, както си му е редът: гъбки, сос, лук и т.н.
БОН АПЕТИ
Рецептата не е моя.
задушени гъби около 250 г
2-3 средни глави лук
около 100-80 г кашкавал
2 домата
зелени подправки(копър,магданоз,пера лук)
майонеза
Задушаваме гъбките,нарязани на кръгчета.При задушаването добавяме и малко сол.Задушаваме отделно и лука,нарязан на тънки полумесеци.
В плоска чиния с бордове редим слой гъби. Покриваме ги със соса. Отгоре разпределяме задушения лук. И него покриваме със соса. Настъргваме кашкавала. И кашкавала покриваме със соса. Редим нарязани на тънки полумесеци домати. И доматките леко покриваме със соса или само със майонезата.
Поръсваме със зелените подправки. Охлаждаме и сервираме.
Ако сте месоядни, можете в основата на тази салата да сложите бекон, нарязан на тънки ивици и да го покриете със сосчето. А после, както си му е редът: гъбки, сос, лук и т.н.
БОН АПЕТИ
Рецептата не е моя.
Коментар