Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Торта Добуш

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Торта Добуш

    Торта Добуш



    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:137668196114915593911259071904CZA3oQdbm2wIlDu9ZXcn.JPG
Прегледи:1
Размер:81.5 КБ
ID:5892087

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:18947486351772571291259148542q85CFhaa9riSYrdKaiwU.JPG
Прегледи:1
Размер:60.8 КБ
ID:5892088

    Продукти за блата:
    2 яйца
    1ч.ч.захар
    1 ч.ч. олио
    1ч.ч. прясно мляко

    ½ ч.л. сода
    брашно колкото поеме, до меко тесто

    Приготвяне: от продуктите се замесва тесто и се точи на кори по половин сантиметър дебели (4-5 броя, зависи дали ще са с по-малък или по- голям диаметър). Изпичат се поотделнох до зачервяване в тавичка поръсена с брашно, в предварително загрята на 190 -200 гр. фурна. След като изстинат се заливат с крем.


    Крем:
    1 л. Прясно мляко
    4 яйца
    4 с.л. брашно ( с връх )
    2 ч.ч. захар
    1 пакет масло- 125 гр.
    1 ванилия
    2 с.л. какао.


    Приготвяне: Разбива се яйцата с 1ч.ч. захар и прясното мляко. Към сместа се добавя другата чаша захар, разбъркана с брашното.Слага се на огън и се бърка докато се сгъсти и покаже първия мехур. Като се махне от котлона се добавя маслото и ванилията. Кремът се разделя на 2 равни части и в едната се слага какаото. Залива се кора – крем.


    Тортата се украсява отгоре с орехи (начукани или мляни) и шоколадови пръчици, може и с настърган шоколад. Трябва да престои поне 12 часа / на хладно място, но не в хладилник/, за да имат време блатовете да поемат крема и да омекнат.


    Снимките не са мои.
    Facebook: Galka Dany

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X