Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рецепти с риба

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Рецепти с риба

    И от мен една рецепта за пъстърва във фолио на фурна!
    Продукти:
    пъстърва
    царевица от консерва
    пресен домат
    копър
    стар чесън
    моркови и картофи на лентички
    малко масълце
    сол на вкус

    Изчистената и измита пъстърва се пълни с царевица от консерва. Може да се добави и малко копър и 2-3 скилидки чесън. Отгоре се слага резънче домат, а от двете страни на рибата се подреждат морковите и картофите, нарязани на лентички.
    Аа, и малко масълце отгоре, разбира се, след което се завива с фолиото /всяка пъстърва поотделно/ и се пече.
    Освен, че става вкусно и на вид изглежда добре.
    Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

    Коментар


    • #17
      До: Рецепти с риба

      Пастърва ... ама я си я сложете на скарата пък да ви видя тогава дали ще си помислите за фурната пак. Както и да е - ето ви една рецепта и от мен която става еднакво добре и на скара и на фурна

      рибетата да са чисти - смачкан чесън, копър, сол и много малко масло - това се забърква заедно и се маже отвътре .. може и малко отвън за да не залепне кожичката. Добре е рибата да престои намазана ! поне 2-3 часа (идеално - от предната вечер).. ама и веднага върши работа.

      Ако го правите на фурна - 220 и не повече от 20 мин. (иначе изсъхва)На скарата - по усмотрение ва ръководител-огняря
      Аз предпочитам средно силна скара- на този вид риба на й трябва много и става бързо. (ако е сочна отвътре не значи че рибата е сурова )

      Коментар


      • #18
        До: Рецепти с риба

        За СКАРА !
        ето и една тукашна хитрина - която дава НЕВЕРОЯТЕН вкус на рибата.

        Такааа ... вземаме една кедрова дъсчица - делебина 1 - 1.5 см
        накисваме във вода - 2-3 часа, палим си скара BBQ ... кой каквото си има, мятаме рибата (пастърва или идеално - сьомга) връз дъската и айде на скарата. Не подправяме с нищо освен със сол !

        Не бойте се .. дъската прогаря леко но няма да се запали - става да се ползва няколко пъти.

        След 15- 20 минути обърнете рибата ... и готово. Става мнооого добре на вкус - може само чер пипер да добавите.

        Да ви е сладко

        Коментар


        • #19
          До: Рецепти с риба

          Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
          Да ви кажа една тайна за рибената чорба.Освен достатъчно много видове риба се добавя и морска вода. Пробвайте ефекта наистина е впечатляващ
          Преди няколко години с един колега ни поканиха на Дунава на лов за патици и гъски. Ръмеше, беше мъгливо, студено и ... гладно. На мръкване се прибрахме в хижата на домакина. Беше сготвил рибена чорба, гореща, с много люти, сушени, запечени и стрити червени чушки. Докато сърбахме, сълзи и сополи капеха в чорбата. Беше много вкусна чорба... После домакинът изплакна купите в реката. Колегата му каза: "А бе, водата в реката не е чиста", а ония: "Ами ние тука друга вода нямаме..."
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

          Коментар


          • #20
            До: Рецепти с риба

            Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
            Преди няколко години с един колега ни поканиха на Дунава на лов за патици и гъски. Ръмеше, беше мъгливо, студено и ... гладно. На мръкване се прибрахме в хижата на домакина. Беше сготвил рибена чорба, гореща, с много люти, сушени, запечени и стрити червени чушки. Докато сърбахме, сълзи и сополи капеха в чорбата. Беше много вкусна чорба... После домакинът изплакна купите в реката. Колегата му каза: "А бе, водата в реката не е чиста", а ония: "Ами ние тука друга вода нямаме..."
            Старите рибари по Дунав така правят.Взимат вода от реката,за чорбата.Само че и там има пиниз-като са с лодката вътре,гребат от "бързея"-най-силното течение в средата на реката.
            Там водата е най-чиста.

            Коментар


            • #21
              До: Рецепти с риба

              Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Да знам че трябва няколко вида риба но колкото повече толкова по хубава става.И що на маслините Айде на виното.
              Обаче държа да отбележа,че става дума само за морска риба.....другото не го признавам,а и няма същия вкус
              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

              Коментар


              • #22
                До: Рецепти с риба

                Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
                Обаче държа да отбележа,че става дума само за морска риба.....другото не го признавам,а и няма същия вкус
                Тук не мога да се съглася. Рибената чорба е хубава само тогава когато е съставена и от речна, и от морска риба. Направена ли е само от единия вид винаги се усеща, че нещо й липсва.

                Коментар


                • #23
                  До: Рецепти с риба

                  Няма значение Направете и ни поканете от мен пиенето.

                  Коментар


                  • #24
                    До: Рецепти с риба

                    Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение
                    Мерси момчета и момичета!

                    От другата седмица започвам да готвя по списъка ... ще разказвам. Намерих и другата тема с готварските рецепти. Мерси пак
                    Лидка,за ципура като става въпрос....Ципура запечена във фурна с едра сол...класика но и много вкусно.На дъното на тавичката слагаш едра морска сол около 2 пръста дебел слой.Рибката отгоре и яко покриваш отново с едра сол,но този път омесваш солта с един белтък хубаво/това е да не стане на кора /.Печеш на 220C....около 40 мин.Страхотийка...рибата е поела сол точно толкова колкото е необходимо!!! Морски поздрав!
                    Не казвай "Хоп" преди да си скочил

                    Коментар


                    • #25
                      От: Рецепти с риба

                      Вземаме котлети отсом и ги заливаме с прясно мляко.Престояват така настудено 12 ч.Отцеждаме от млякото и натриваме с любимите подправки по избор.В тиган с незалепващо покритие сипваме малко мазнинка и пържим котлетите 3 мин просто колкото дасе запечатат.Отцеждаме от мазнината и слагаме в керемида за печене на чието дънот предварително сме поставили нарязан на шайби лук, резенчета домати.Слагаме котлетите и покриваме с парченца лимон.Настъргваме кашкавал, на дъното сипваме малко соев сос и бяло винце и малко горчица и керемидата слагаме в студена фурна.Първоначално пускаме на 140 градуса след което увеличаваме температурата на 200 градуса но не повече.Печем 30 минути.Сервираме в керемидата с охладено бяло вино или бира според вкуса на консуматора

                      Коментар


                      • #26
                        От: Рецепти с риба

                        Здравейте! Значи молбата ми е отправена към колегите от Троянско.Та там в с.Орешак съм ял страшна рибена саламура ако някои знае рецептата моля да сподели.
                        Благодаря!
                        п.п. А как върви сливовата със тази саламура не е истина

                        Коментар


                        • #27
                          От: Рецепти с риба

                          Първоначално публикуван от dakat... Преглед на мнение
                          Здравейте! Значи молбата ми е отправена към колегите от Троянско.Та там в с.Орешак съм ял страшна рибена саламура ако някои знае рецептата моля да сподели.
                          Благодаря!
                          п.п. А как върви сливовата със тази саламура не е истина
                          Преди два часа изядох последната паница с няколко сливака
                          Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                          Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                          Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                          Коментар

                          Активност за темата

                          Свий

                          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                          Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                          Зареждам...
                          X