Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рецепти с риба

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рецепти с риба

Виждам, че тук има много хора, които се включват от Черноморието. Дали може да споделите изпитани ястия с риба моля, че моите 2-3 рибени творения са ми дошли до гуша .
    Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

До: Рецепти с риба

Суха,мазна,костелива,хрущялна-дай някаква насока на питанката.
    Рибата е както и другите меса-подкараш ли ги под общ знаменател спрямо подправки,маринати и термообработки...
    Дребна,цяла средна,котлети,филета...
    Лично мнение,разбира се,но това са ми наблюденията-в къщи аз съм cook-а/известно време съм приготвял това-онова и за народонаселението,харчеше се добре/.
    п.п.-и каквото и да е ястието-опитвайте по време на приготовлението от какво има нужда/какво е поело откъм подправки и не му е достатъчно вече,сол,киселина и т.н./.Без да обиждам фимейлната част на човечеството,на мейлната не и думат "загори тенджера".Плясват нещо на котлона,после то/ястието/ докато се наготвело само,може да се чуем с мама,да разходим песа,да си полеем цветята,да сменим някоя клюка с комшийката...всичко е сложено,няма какво да се гледа или опитва...те за това основно майстор-готвачите са от м.р.
    Последно редактирано от maxxx; 28-03-10, 14:21.

Коментар

Ами аз най много обичам паламуд и ципура, когато сам в България, но тук няма такава риба. А аз мога да готвям много добре пъстърва, която има цветовете на дъгата на кожата си и месото и е сладко и розово ... на фурна ... страхотно става. А по принцип бих искала да знам как да готвя супа ... и големи риби, които са мазни предимно мисля ... не мога да се справям с риби които имат много кости, защото загубвам търпение и ми минава апетита докато се справя с тях Както се забелязва май не съм много претенциозна с рибите. Готова сам да опитам всичко поне по веднъж
      Ти си това,на което се правиш, затова внимавай на какво се правиш! (Кърт Вонегът)

Коментар

Дайте рецепта за готвене на пъстърва (по-точно сивен). Аз обикновено я пека на скара или в керемиди, или правя плакия - вкусно, но у дома стана банално...
        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
          Дайте рецепта за готвене на пъстърва (по-точно сивен). Аз обикновено я пека на скара или в керемиди, или правя плакия - вкусно, но у дома стана банално...

Моята рецепта за пъстърва е много проста - 2 рибки (около 30см дълги)с глава и опашка, натъркани със сол, пипер и лимон отвсякъде се слагат във студена фурна в само напръскана калена тавичка с мазнина. Фурната са слага на най високия градус които вдига за 30 мин. После рибата се обръща и се пече още 10мин на 210 градуса. И това е всичко. Сервирам я със бебешки морковчета, картофки и аспарагус (задушени на ниска температура с малко мазнина и подправки). Ммм ... май пак огладниях

Коментар

Най хубавата рибена чорба която съм ял.
            Е на колегата Атанас Янев.
            Това нее комплимент или реклама той обича да си играе.
            Но за хубава супа е нужно няколко вида риба.
            Нека той си пусне рецептата тя е негова Аз само консумирам със бяло винце.Да ви е сладко НАЗДРАВЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Много вкусно се правиготвя пъсърва във фолио.Нужни са следните продукти: пъстърва ..според броя хора,1гл.лук,черен пипер,1 лимон,кисела краставичка,масло,пикантина. Почистената пъстърва се измива,послолява се отвън и отвътре с пикантина,в коремчето се слага малко масло и се пълни с лук нарязан на полумесеци,2 резенчета лимон и няколко колелца от киселата красатавичка.Завива се хубаво във фолио и се нареждат в тава.Пече се 40-50мин. в силно сгорещена фурна/зависи колко е голяма рибата/.Много вкусна и здравословна рецепта!След това...бира или вино ..според предпочитанията!!!

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Най хубавата рибена чорба която съм ял.
              Е на колегата Атанас Янев.
              Това нее комплимент или реклама той обича да си играе.
              Но за хубава супа е нужно няколко вида риба.
              Нека той си пусне рецептата тя е негова Аз само консумирам със бяло винце.Да ви е сладко НАЗДРАВЕ.
              Майстор съм на рибената чорба.Най-хубавата се получава с възможно най-богат асортимент от риба/над 6 вида минимум/и задължително да е морска,а когато има калкан ,главата с повечко материалец задължително заделям за супата.Повечко копър накрая и.......юруш на маслините...жестока
              Последно редактирано от cveti; 03-04-10, 17:47.
              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Янита
                Майстор съм на рибената чорба.Най-хубавата се получава с възможно най-богат асортимент от риба/над 6 вида минимум/и задължително да е морска,а когато има калкан ,главата с повечко материалец задължително заделям за супата.Повечко копър накрая и.......юруш на маслините...жестока
                Да знам че трябва няколко вида риба но колкото повече толкова по хубава става.И що на маслините Айде на виното.

Коментар

Да ви кажа една тайна за рибената чорба.Освен достатъчно много видове риба се добавя и морска вода.Преди да кажете,че морето е мръсно ще ви кажа ,че при плуване в него поглъщате вода без да усетите.Пробвайте ефекта наистина е впечатляващ
                  Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Шарани чистиш люспите режеш на парчета търкаш с сол и черен пипер и на скарата а отдолу яко жар нема да поверваш какво е и пе шес каси бира
                    К мирной жизни не пригоден.
                    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

И една рецепта от мен за бяла риба с портокали: Освен 600-700гр бяла рибка /примерно пангасиус, но не треска/ са нужни два-три портокала, краве масло, няколко зърна черен пипер, щипка-две сол, по възможност пресен джоджен, може и сух. Начинът на приготовление е бърз и елементарен: Разтопявате около 60-70гр масло в голям тиган, слагате рибката и задушавате на бавен огън като настъргвате отгоре кората от единия портокал и изтисквате сока му в маслото - добре е да бъркате от време на време с дървена шпатулка за да стане хомогенна сместа и да не загори ястието. Важно е рибата да не се пържи а да се задушава - около пет-шест минути от едната страна и толкова от другата. Добре е предварително леко да я осолите и шпиковате с черния пипер, който след пригатвянето, по желание, се отстранява. След като извадите задушената рибка, добавяте още масло в тигана, настъргвате кората на втория портокал и изтисквате сока му, добавяте джоджена и бъркате на бавен огън за да се получи нещо като гъст сос с който след това се полива рибата. Може да се консумира топла, превъзходна е и студена.
                      [B][SIZE=2]
                      [/SIZE][/B]

Коментар

Вальо ,много ме хвалиш.Рибената чорба е описана във Вкусотии в чинии 134,само съм сбъркал кисело с прясно мляко в застройката и да не забравим по един жълтък на порция.Вариантите на подправка са по избор Аз съм описал какво предпочитам и е изпробвано.С колегата от Варна съм съгласен, само че вместо морска вода ефекта го постигам с прецеден бульон от сварени миди ,които на финала също влизат в чорбата.На колежката от Сидни ще препоръчам и месо от рак за да е по различно и е много вкусно.Да ви е сладко Мустака тко!

Коментар

Ето една бърза испанска рецепта за постна риба на фурна. В оригинала се готви мерлуза, но става добре с едра бяла риба или щука. Изчистената риба се нарязва на 3-4 см-ви шайби; по ½ кг лук и домати се нарязват на 5 мм-шайби; 1 кутия майонеза; подправки и сол – на вкус. В дълбока тава (напр. от ел-тенджера) дъното се покрива с лук, после ред леко посолена риба, залива се с майонезата и отгоре се нареждат доматите (ако няма пресни домати, става и с консервирани, но тогава няма нужда от сол). Може да се сложи и втори ред по същия начин. Пече се във фурна на 200°С до зачервяване на майонезата. Яде се топла, с вино или бира. Хайде, да ви е сладко и на здраве.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Мерси момчета и момичета!

От другата седмица започвам да готвя по списъка ... ще разказвам. Намерих и другата тема с готварските рецепти. Мерси пак

Коментар

Някои слагат в рибената чорба малко зелев сок...от оня, против махмурлука.
                              Hyundai Galloper 2.5 /щар Х щар, турбо катерач спринцовка/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X