ТОРТА “ФИН ВКУС”
ПРОДУКТИ
ПРОДУКТИ
БЛАТ
8 ЯЙЦА – ОТДЕЛЯТ СЕ 3 БЕЛТЪКА ЗА ГОРНИЯ КРЕМ
1 НЕ ПЪЛНА ЧАША ЗАХАР
1 НЕ ПЪЛНА ЧАША БРАШНО
1 ВАНИЛИЯ
1 БАКПУЛВЕР
МАЛКО ОЛИО
ПОЖЕЛАНИЕ - НАПОЛОВИНАТА ТЕСТО СЕ СЛАГА КАКАО
БЛАТЪТ СЕ ПЕЧЕ ВЪВ ФОРМА И ПОСЛЕ СЕ РЕЖЕ НА ДВЕ С КОНЕЦ
ДВЕТЕ ЧАСТИ СЕ СИРОПИРАТ /НЕ МНОГО/ С:
150 МЛ. МЛЯКО + 50 МЛ. ВОДА
1 СУП. ЛЪЖИЦА МАСЛО ИЛИ МАРГАРИН /АЗ ПОЛЗВАМ КАЛИАКРА/
/АКО НА БЛАТА НЕ Е СЛОЖЕНО КАКАО В СИРОПА СЕ ДОБАВЯТ 2-3 СУП. ЛЪЖИЦИ КАКАО/
КРЕМ “ДИПЛОМАТ” – ЗА СРЕДАТА
3 ЯЙЦА – 2 БЕЛТЪКА СЕ БЪРКАТ ОТДЕЛНО НА ПЯНА В ЕДИН БУРКАН, А ТРЕТИЯ СЕ СЛАГА ПРИ ТЕЗИ, КОИТО СМЕ ОТДЕЛИЛИ ЗА ГОРНИЯ КРЕМ ДА СТАНАТ 4 БРОЯ.
1 НЕ ПЪЛНА ЧАША ЗАХАР
1 НЕ ПЪЛНА ЧАША БРАШНО
1 ЛИТЪР ПРЯСНО МЛЯКО /ДОСТАТЪЧНО Е И 700 МЛ./
2 ВАНИЛИИ
1 ПЪЛНА СУПЕНА ЛЪЧИЦА МАСЛО ИЛИ МАРГАРИН
ЖЪЛТЪЦИТЕ, ЗАХАРТА И БРАШНОТО СЕ РАЗБЪРКВАТ ДОБРЕ С МИКСЕР С ЕДНА ЧАША ОТ ПРЯСНОТО МЛЕКО /СТУДЕНО/ И СЕ ДОБАВЯТ ПРИ СВАРЕНОТО ПРЯСНО МЛЕКО /В КОЕТО Е СЛОЖЕНО МАСЛОТО И ВАНИЛИЯТА/.
ЗА ДА СЕ РАЗБЪРКА ДОБРЕ И ДА НЕ СТАВА НА БУЧКИ СЕ БЪРКА С МИКСЕРА НАПРАВО НА КОТЛОНА.
ТАКА СЕ ВАРИ ДЕСЕТИНА МИНУТИ, ДЪРПА СЕ ОТ КОТЛОНА И СЕ ПРИБАВЯТ ДВАТА БЕЛТЪКА, РАЗБИТИ НА СНЯГ.
КРЕМ ЗА ОТГОРЕ
4-ТЕ БЕЛТЪКА СЕ РАЗБЪРКВАТ С 1 НЕ ПЪЛНА ЧАША ЗАХАР
/БЪРКАТ СЕ ДОКАТО КУПАТА СЕ ОБЪРНЕ И КРЕМЪТ НЕ ПАДА/
ПРАВИ СЕ КАРАМЕЛ ОТ ½ ЗАХАР, КОЙТО КАРАМЕЛ СЕ ПРИБАВЯ ПОСТЕПЕННО И БАВНО, КАТО НЕПРЕКЪСНАТО СЕ БЪРКА КЪМ БЕЛТЪЦИТЕ
НАЙ-ОТГОРЕ ТОРТАТА СЕ ОФОРМЯ СЪС СМЛЕНИ ОРЕХИ /СИТНО СМЛЯНИ/
ДОПЪЛНИТЕЛ СЕ УКРАСЯВА ПОЖЕЛАНИЕ
ДА ВИ Е СЛАДКО!