Продукти:
100 г брашно
1 ч л бакпулвер
щипка сол
1 с л натурално какао
120 г краве масло
90 г захар
120 г натурален шоколад (мин.56 % какао)
100 г силно кафе
1 яйце
180 г малини
1 с л натурално какао
20 г малини за украса
Приготвяне:
• В тенджера се сипва кафето и се прибавят маслото и захарта.
• На умерен огън се разтопяват продуктите.
• Тенджерата се маха от котлона и се прибавя настърганият шоколад.
• Брашното се пресява заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с л какао.
• Изсипва се в шоколадовата смес и се разбърква до еднообразна смес.
• Добавя се яйцето и тестото се разбърква още веднъж.
• Форма за торта с диаметър 18 см се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Изсипва се половината от тестото.
• Отгоре се нареждат малините и се покриват с останалото тесто.
• Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180-190 С за 50 минути.
• Готовата торта се охлажда и се поръсва с останалото какао и се украсява с малини (или с шоколадова глазура).
100 г брашно
1 ч л бакпулвер
щипка сол
1 с л натурално какао
120 г краве масло
90 г захар
120 г натурален шоколад (мин.56 % какао)
100 г силно кафе
1 яйце
180 г малини
1 с л натурално какао
20 г малини за украса
Приготвяне:
• В тенджера се сипва кафето и се прибавят маслото и захарта.
• На умерен огън се разтопяват продуктите.
• Тенджерата се маха от котлона и се прибавя настърганият шоколад.
• Брашното се пресява заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с л какао.
• Изсипва се в шоколадовата смес и се разбърква до еднообразна смес.
• Добавя се яйцето и тестото се разбърква още веднъж.
• Форма за торта с диаметър 18 см се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Изсипва се половината от тестото.
• Отгоре се нареждат малините и се покриват с останалото тесто.
• Тортата се пече в предварително загрята фурна на 180-190 С за 50 минути.
• Готовата торта се охлажда и се поръсва с останалото какао и се украсява с малини (или с шоколадова глазура).
Коментар