Продукти:
500 г пресни картофи
2 краставици
10 репички
копър
магданоз
СОС
50 мл олио
2 л сусамено олио
1 с л мед
2 с л лимонов сок
сол
смлян черен пипер
кедрови ядки (по желание)
Приготвяне:
• Картофите се почистват и се сваряват.
• Ако са едри се нарязват на половинки.
• Приготвя се сосът, като всички съставки се разбъркат добре.
• Топлите картофи се заливат със соса и се оставят да се охладят.
• Репичките и краставиците се нарязват на филийки.
• В купа се смесват картофите, репичките и краставиците.
• Поръсват се със ситно нарязан магданоз и копър.
• По желание се добавят и запечени на сух тиган кедрови ядки.
500 г пресни картофи
2 краставици
10 репички
копър
магданоз
СОС
50 мл олио
2 л сусамено олио
1 с л мед
2 с л лимонов сок
сол
смлян черен пипер
кедрови ядки (по желание)
Приготвяне:
• Картофите се почистват и се сваряват.
• Ако са едри се нарязват на половинки.
• Приготвя се сосът, като всички съставки се разбъркат добре.
• Топлите картофи се заливат със соса и се оставят да се охладят.
• Репичките и краставиците се нарязват на филийки.
• В купа се смесват картофите, репичките и краставиците.
• Поръсват се със ситно нарязан магданоз и копър.
• По желание се добавят и запечени на сух тиган кедрови ядки.