Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Агнешко дроб-сарма

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Агнешко дроб-сарма

    Продукти:

    1 кг агнешки бял дроб и дреболии
    100 мл олио
    300 г агнешки була
    2 глави кромид лук
    100 г ориз
    3 домата

    сол
    магданоз
    джоджен
    смлян черен пипер
    Приготвяне:

    • Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват във подсолена вода, след което се отцеждат и се накълцват на дребно.
    • Лукът, обелен, измит и нарязан на дребно, се задушава в мазнината.
    • Прибавя се почистеният и измит ориз и сол на вкус.
    • Задушава се, като се разбърква няколко пъти.
    • Прибавят се ситно нарязаните дреболии, обелените и нарязани на дребно домати, ситно нарязаният магданоз и джоджен и смлян черен пипер.
    • Сместа се залива с бульона от дреболиите и се вари 15-20 минути.
    • Агнешките була, предварително измити и накиснати в студена вода, се нарязват на квадратни парчета.
    • Всяко парче се слага в черпак и в средата му се поставя плънка от дреболиите и ориза.
    • Краищата на булото се събират и плънката се увива, както в сарма.
    • Сармите се подреждат в намазана с мазнина тава, като подгънатите краища на булото остават отдолу.
    • Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С до готовност.
    • При поднасянето сармите се поставят в загрети чинии заедно с кисело мляко.
    • Отделно се поднася гарнитура от зелена салата.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X