Ето една хубава рецепта.
150 гр. – 200 блат, бишкоти/ бисквити
150 мл. ароматно еспресо кафе
1-2 с.л. амарето /аз замених с бейлиз
50 гр. запечени и нарязани бадеми
100 гр. шоколад
400 гр. сметана (1 чаша прясна извара )
200 гр, сметана
½ ч.ч. кафява захар
Ванилия
Канела за поръсване
Кафеен топинг – кафето се овкусява с амаретото и захар на вкус.
Сметана се разбива на крем - в моя случай – първо изварата, след нея сметаната, овкусява се със захарта, ванилията и смесват.
В чаша се рендосва шоколад, отгоре се поставят парчета блат/бисквити.
Поръсва се с кафеения топинг, нарязаните бадеми и пак шоколад.
Налива се сметановия крем и процедурата се повтаря.
Броят на редовете е по-желание.
Поставя се в хладилник да се охлади и стегне.
При поднасяне може да се поръси с канела и/или кафява захар, шоколад.
150 гр. – 200 блат, бишкоти/ бисквити
150 мл. ароматно еспресо кафе
1-2 с.л. амарето /аз замених с бейлиз
50 гр. запечени и нарязани бадеми
100 гр. шоколад
400 гр. сметана (1 чаша прясна извара )
200 гр, сметана
½ ч.ч. кафява захар
Ванилия
Канела за поръсване
Кафеен топинг – кафето се овкусява с амаретото и захар на вкус.
Сметана се разбива на крем - в моя случай – първо изварата, след нея сметаната, овкусява се със захарта, ванилията и смесват.
В чаша се рендосва шоколад, отгоре се поставят парчета блат/бисквити.
Поръсва се с кафеения топинг, нарязаните бадеми и пак шоколад.
Налива се сметановия крем и процедурата се повтаря.
Броят на редовете е по-желание.
Поставя се в хладилник да се охлади и стегне.
При поднасяне може да се поръси с канела и/или кафява захар, шоколад.