Здравейте, от доста време търся да си купя сладко от диви ягоди (или черни боровинки), но това което е в магазините е прекалено скъпо (около 6 лв. за 100 грама). Иска ми се да купя една щайга но незнам къде около София продават такова. Ако някой си е купувал, моля споделете от къде и на каква цена.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сладко от диви ягоди
Свий
X
-
До: Сладко от диви ягоди
То Смолян май всичко може да се купи - и картофите са картофи, и боба е боб ... Лошото е, е нямам път натам скоро. Чудя се дали около Самоков няма да продават някъде. Ако намеря такова за 3 лв. направо купувам една щайга.Александър
Коментар
-
Сега виждам темата.Ако някой му се разхожда до Костинброд,наще имат за продаване сладко от диви ягоди.Правено е по стари-тайни рецепти,но не е много,около 30-40 буркани различен грамаж.JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52
Коментар
-
заповядай те в Доспат на гости лятото
и ще ви помогна да си направите сами сладко като си наберете боровинките и ягодите сами и даже, и капини колкото щете само да има кой да ги бере.
А рецептата ще научите на място от баба ми
Ако някой има път да ми врътне едно ало на 0888883086
Коментар
-
Невероятен аромат и вкус има това сладко от ягоди, а ако е в комбинация с боровинки-още по-...! Всяко лято, докато сме на палатка между Доспат и Широка поляна, зареждаме такава зимнина.
А на колегата axlastro може някой да му изпрати по куриерите, виждал съм и такива пратки. Щом е домашно приготвено няма начин да не е качествено.Не мисли като човек!
Коментар
-
По кое време да дойдем в Доспат, та да си набера боровинки и пр.Първоначално публикуван от maximoff Преглед на мнениезаповядай те в Доспат на гости лятото
и ще ви помогна да си направите сами сладко като си наберете боровинките и ягодите сами и даже, и капини колкото щете само да има кой да ги бере.
А рецептата ще научите на място от баба ми
Ако някой има път да ми врътне едно ало на 0888883086
Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Няма лято, което да пропуснем да отидем до балкана /в случая - ходим на х. Върховръх, Пловдивска област/ и да не си наберем - диви горски ягодки, боровинки, малинки /за сладко/, шишарки /за мед/ и кантарион, риган, мащерка /за чай/. Станал съм специалист в правенето на сладко /понякога ги смесвам - ягоди с борвинки/ и по отделно. А медът от шишарки става върховен. При нас удоволствието е сами да си ги наберем, да си направим разходката, пикника и накрая и направата на сладко, мед и чай /за студените зимни дни.../.
Yamaha Ttr250
Коментар
-
Е добре. Разбрах, че си правите всичко сами, но изкам и аз.
Пишете в кои промеждутаци от лятото берете такива неща та да дойдем и ние да си набереме.Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Коментар
-
Връткай на Максимов. Те си ги знаят. На различна височина и различно изложение стават за бране по различно време. От края на Юни та до началото на Септември.Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеЕ добре. Разбрах, че си правите всичко сами, но изкам и аз.
Пишете в кои промеждутаци от лятото берете такива неща та да дойдем и ние да си набереме.
Последните години летуваме на около 1500-1600м.- Г.Беглик. Началото на Август по южните склонове матряла е готов (стига професионалните берачи да не са минали)
Коментар
-
Дочев, имам един познат с къща в село Скобелево ,под Върховръх.Информация от извора казва , че ягодите се берат от към 25 юни, а малината и боровинка в началото на юли.Вземи си една седмица отпуск и те свързвам с хора професионалисти, имат малиново лозе там.На Върховръх съм ходил веднъж през зимата.Много е диво ,но е красиво.Има и хижи,на които да се спи,така че нямаш ядове ако имаш време.Ще береш и за нас с Вальо.На нас тогава ни е мандрата и не можем да мърдамеПървоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеЕ добре. Разбрах, че си правите всичко сами, но изкам и аз.
Пишете в кои промеждутаци от лятото берете такива неща та да дойдем и ние да си набереме.
.
Коментар
-
Ще взема две седмици отпуска та да мога едната да Ви донеса вашия дял.Първоначално публикуван от yanev65 Преглед на мнениеДочев, имам един познат с къща в село Скобелево ,под Върховръх.Информация от извора казва , че ягодите се берат от към 25 юни, а малината и боровинка в началото на юли.Вземи си една седмица отпуск и те свързвам с хора професионалисти, имат малиново лозе там.На Върховръх съм ходил веднъж през зимата.Много е диво ,но е красиво.Има и хижи,на които да се спи,така че нямаш ядове ако имаш време.Ще береш и за нас с Вальо.На нас тогава ни е мандрата и не можем да мърдаме
.
Коментар
-
А Аз ще врътна едно чеверменце да почерпя.Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеЩе взема две седмици отпуска та да мога едната да Ви донеса вашия дял.

Ставали.
Коментар
-
Става, става.Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнениеА Аз ще врътна едно чеверменце да почерпя.
Ставали.

Коментар
-
Подбалканския път за Пирдоп....някъде по-средата на "Гълъбец" има един много остър завой /На "Гълъбец" завои много...ама тоя е най острия/.Там една женица всеки ден продава всичко от благинките,които изброи + шипков мармалад и диви череши.Цената на място ще се спазариш ако вземеш повече-цената пада,но като цяло не е скъпо.Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнениеЗдравейте, от доста време търся да си купя сладко от диви ягоди (или черни боровинки), но това което е в магазините е прекалено скъпо (около 6 лв. за 100 грама). Иска ми се да купя една щайга но незнам къде около София продават такова. Ако някой си е купувал, моля споделете от къде и на каква цена.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар