Има ли такава техника за съхранение на вино,как се изпънява,или само със стабилизатор можеш да си спасиш винцето?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пастьоризация на вино?
Свий
X
-
До: Пастьоризация на вино?
Има такава технология и широко се използва при промишленото производство на вино. Най-общо, загрява се готовата, напълнена и затапена бутилка, както при всяко пастьоризиране. Но не зная подробности (време, температура).
В бутилка, и без тази обработка нормалното вино трае доста. Само да не му се остави въздух.
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеИма такава технология и широко се използва при промишленото производство на вино. Най-общо, загрява се готовата, напълнена и затапена бутилка, както при всяко пастьоризиране. Но не зная подробности (време, температура).
В бутилка, и без тази обработка нормалното вино трае доста. Само да не му се остави въздух.
А за градусите всеки различно казва един на 60,друг 72.....
Или да го бутна в бутилки, дет казваш без да го грея,че да не го разваля зорлен....пък колкото изкараДа не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
Толкова ли много вино имаш, че се чудиш какво ще го правиш дълго време? Пълни в бутилки, слагай тапи - важно е над виното да остане минимално количество въздух и това е. Въздухът прави от виното оцет, иначе то просто си зрее, а утайката пада на дъното.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТолкова ли много вино имаш, че се чудиш какво ще го правиш дълго време? Пълни в бутилки, слагай тапи - важно е над виното да остане минимално количество въздух и това е. Въздухът прави от виното оцет, иначе то просто си зрее, а утайката пада на дъното.
Ами,не е много
Сега пробвах,въздух винаги остава малко...еми колкото изкара,ако не,после в салатата
Последен тъп въпрос: На студено ли да го държа-хладилник....легнало ли...на тъмно ли?Да не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
Аз го държа при хидрофора целогодишно, но го пълня догоре в бутилките. Играя си доста,за да няма въздух. Засега се пиеи не вкисва. Поздрави
Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.
Коментар
-
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеПоследен тъп въпрос: На студено ли да го държа-хладилник....легнало ли...на тъмно ли?
Коментар
-
Малко въздух - може, иначе няма да можеш да затвориш тапата. То, баровците я правят с аргон тая работа, ама ние нямаме.
Правилната температура е 10-14 градуса, но тя не е най-важното. Добре е все пак да не замръзва и да не го пече директно слънце от някой прозорец.
Добре е да е на тъмно, но и това не е фатално. Вече казах за прякото слънце. Все пак бутилките са обикновено тъмни.
Легнало или право - интересен въпрос. Легнало после излива повече утайки, право - тапата като е суха старее, а с това влияе и на виното. Най-добре е да е наклонено, така, че тапата да е мокра, а мехурчето въздух да е в разширението под гърлото. Ама това е за баровци, които вече също ги споменах.
Коментар
-
От стари хора знам, че мъж който не си изпие виното до Трифон Зарезан не заслужава да се нарича мъж
Та какви бутилки, каква пастьоризация, просто наблегнете малко повече, а ако не можете да се справите-има толкова много приятели готоваи да ви помогнат за справяне с проблема
Сега сериозно-Когато на мен ми остане вино(май и аз съм от тези които не залужават да се наричат мъже) го пълня в бутилки, като само последният път ползвах пластмасови от безалкохолни напитки и бира. Това заради капачките-може да се напълни бутилката догоре, и да не остане грам въздух, и виното си беше добре докато го изпием. Но то си беше здраво и с добър вкус още отначало. Други години съм ползвал стъклени бутилки, и в тях също се запазва виното, но ме е било страх да не вкисне.
Ако не е много винцето ти-бутилирай по обикновения начин-в стъклени бутилки, докато започне да се разваля-ще свърши. А ако е много-къде живееш?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеХахаха,абе оставете ми винцето на мира бе, далече живея и ми е малко
Мерси за бързите отговори,вече го бутилирах и прибрах...няма да кажа къде
Все пак-откъде си? Може и да ти дойдем на гости няколко джипкиИма ли желание-има и начин!
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНе, бе, аз от мерак-нали моето вкисна, и гледам да се присламча до някой дето го е страх да не му вкисне и неговото
Все пак-откъде си? Може и да ти дойдем на гости няколко джипки
на някоколко жипки само със рикия моа да издържа...Да не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеАбе,от Бургас съм,ма винцето ми е кът...ся за 10 литра да бийте път до тук...
на някоколко жипки само със рикия моа да издържа...А за ракииката ше повикаме колеги....
Като бях малък леля правеха страхотно вино и го бутилираха в бутилки от шампанско.Но каква е точната рецепта незнамно ще пробвам да я намеря мисля че слагаха ориз.
Днес ще ходя до Приморско и ако има нещо ще пиша.
Поздрави.
Коментар
-
Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнениеНа мен ми е най близо дай адрес и ще ти помогна да го бутилираме заедно.А за ракииката ше повикаме колеги....
Като бях малък леля правеха страхотно вино и го бутилираха в бутилки от шампанско.Но каква е точната рецепта незнамно ще пробвам да я намеря мисля че слагаха ориз.
Днес ще ходя до Приморско и ако има нещо ще пиша.
Поздрави.
, си имаш бомби със закъснител. Отваряш вратата и
........ локва, само цвета е различен.
Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
Що па да нямаме аргон. Аз имам. Срещу едни 100-ина лева всеки може да има бутилка, дето ще стигне за незнаен брой винени бутилки, а и зареждането и е никакви пари. Въпроса е да вкараш маркуча вътре, че да изхони въздуха, и после бързо да затапиш.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар