Има ли такава техника за съхранение на вино,как се изпънява,или само със стабилизатор можеш да си спасиш винцето?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пастьоризация на вино?
Свий
X
-
До: Пастьоризация на вино?
Има такава технология и широко се използва при промишленото производство на вино. Най-общо, загрява се готовата, напълнена и затапена бутилка, както при всяко пастьоризиране. Но не зная подробности (време, температура).
В бутилка, и без тази обработка нормалното вино трае доста. Само да не му се остави въздух.
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеИма такава технология и широко се използва при промишленото производство на вино. Най-общо, загрява се готовата, напълнена и затапена бутилка, както при всяко пастьоризиране. Но не зная подробности (време, температура).
В бутилка, и без тази обработка нормалното вино трае доста. Само да не му се остави въздух.
А за градусите всеки различно казва един на 60,друг 72.....
Или да го бутна в бутилки, дет казваш без да го грея,че да не го разваля зорлен....пък колкото изкараДа не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Толкова ли много вино имаш, че се чудиш какво ще го правиш дълго време? Пълни в бутилки, слагай тапи - важно е над виното да остане минимално количество въздух и това е. Въздухът прави от виното оцет, иначе то просто си зрее, а утайката пада на дъното.
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТолкова ли много вино имаш, че се чудиш какво ще го правиш дълго време? Пълни в бутилки, слагай тапи - важно е над виното да остане минимално количество въздух и това е. Въздухът прави от виното оцет, иначе то просто си зрее, а утайката пада на дъното.
Ами,не е много
Сега пробвах,въздух винаги остава малко...еми колкото изкара,ако не,после в салатата
Последен тъп въпрос: На студено ли да го държа-хладилник....легнало ли...на тъмно ли?Да не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Аз го държа при хидрофора целогодишно, но го пълня догоре в бутилките. Играя си доста,за да няма въздух. Засега се пиеи не вкисва. Поздрави
Попитали радио Ереван може ли да се "оправи" жена на площада. Отговорът бил: Да,може, но не е препоръчително, защото всеки ще дава акъл.
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеПоследен тъп въпрос: На студено ли да го държа-хладилник....легнало ли...на тъмно ли?
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Малко въздух - може, иначе няма да можеш да затвориш тапата. То, баровците я правят с аргон тая работа, ама ние нямаме.
Правилната температура е 10-14 градуса, но тя не е най-важното. Добре е все пак да не замръзва и да не го пече директно слънце от някой прозорец.
Добре е да е на тъмно, но и това не е фатално. Вече казах за прякото слънце. Все пак бутилките са обикновено тъмни.
Легнало или право - интересен въпрос. Легнало после излива повече утайки, право - тапата като е суха старее, а с това влияе и на виното. Най-добре е да е наклонено, така, че тапата да е мокра, а мехурчето въздух да е в разширението под гърлото. Ама това е за баровци, които вече също ги споменах.
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
От стари хора знам, че мъж който не си изпие виното до Трифон Зарезан не заслужава да се нарича мъж
Та какви бутилки, каква пастьоризация, просто наблегнете малко повече, а ако не можете да се справите-има толкова много приятели готоваи да ви помогнат за справяне с проблема
Сега сериозно-Когато на мен ми остане вино(май и аз съм от тези които не залужават да се наричат мъже) го пълня в бутилки, като само последният път ползвах пластмасови от безалкохолни напитки и бира. Това заради капачките-може да се напълни бутилката догоре, и да не остане грам въздух, и виното си беше добре докато го изпием. Но то си беше здраво и с добър вкус още отначало. Други години съм ползвал стъклени бутилки, и в тях също се запазва виното, но ме е било страх да не вкисне.
Ако не е много винцето ти-бутилирай по обикновения начин-в стъклени бутилки, докато започне да се разваля-ще свърши. А ако е много-къде живееш?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеХахаха,абе оставете ми винцето на мира бе, далече живея и ми е малко
Мерси за бързите отговори,вече го бутилирах и прибрах...няма да кажа къде
Все пак-откъде си? Може и да ти дойдем на гости няколко джипкиИма ли желание-има и начин!
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеНе, бе, аз от мерак-нали моето вкисна, и гледам да се присламча до някой дето го е страх да не му вкисне и неговото
Все пак-откъде си? Може и да ти дойдем на гости няколко джипки
на някоколко жипки само със рикия моа да издържа...Да не зависиш от "Органи" в България....
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от FBravo Преглед на мнениеАбе,от Бургас съм,ма винцето ми е кът...ся за 10 литра да бийте път до тук...
на някоколко жипки само със рикия моа да издържа...А за ракииката ше повикаме колеги....
Като бях малък леля правеха страхотно вино и го бутилираха в бутилки от шампанско.Но каква е точната рецепта незнамно ще пробвам да я намеря мисля че слагаха ориз.
Днес ще ходя до Приморско и ако има нещо ще пиша.
Поздрави.
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнениеНа мен ми е най близо дай адрес и ще ти помогна да го бутилираме заедно.А за ракииката ше повикаме колеги....
Като бях малък леля правеха страхотно вино и го бутилираха в бутилки от шампанско.Но каква е точната рецепта незнамно ще пробвам да я намеря мисля че слагаха ориз.
Днес ще ходя до Приморско и ако има нещо ще пиша.
Поздрави.
, си имаш бомби със закъснител. Отваряш вратата и
........ локва, само цвета е различен.
Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR
Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!
Коментар
-
До: Пастьоризация на вино?
Що па да нямаме аргон. Аз имам. Срещу едни 100-ина лева всеки може да има бутилка, дето ще стигне за незнаен брой винени бутилки, а и зареждането и е никакви пари. Въпроса е да вкараш маркуча вътре, че да изхони въздуха, и после бързо да затапиш.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар