Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течен шоколад

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Течен шоколад

Пробвай да попромениш пропорцийте-по-малко вода,още малко масло...
    Преди няколко години го приготвях чат-пат,за тогавашната ми приятелка,та експериментирах малко с пропорцийте докато ми хареса,ама не си записвах.Вероятно,преди 20 години,когато майка ми го приготвяше и разфасовката и вида на сухото мляко са били различни.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Най-вероятно има някакво малко раминаване че правих два пъти и се нещо нестава. Можеби иска малко експериментиране.
      0878424143
      0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
        Най-вероятно има някакво малко раминаване че правих два пъти и се нещо нестава. Можеби иска малко експериментиране.
        Пробва ли моята рецепта.
        Неможе да не става.

Коментар

Пепо, когато дойда в сервиза ще дойда с едно бурканче, но си пази пръстите да не си ги изядеш
          Последно редактирано от Спас; 04-03-10, 19:28.
          Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Идвай по-скоро тогава че ми се яде та две невидим
            0878424143
            0887424150

Коментар

Първоначално публикуван от BATKO PEPI WR Преглед на мнение
              Идвай по-скоро тогава че ми се яде та две невидим
              Ида
              Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Колеги идеален е самоче стана малко рядко,сложих много вода но пък е много вкусен.
                Поздрави!!!
                [SIGPIC][/SIGPIC]Марин Илчев

Коментар

за да стане по вкусно се прави с мляко вместо с вода-краве по възможност по истинско
                  vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
                  Suzuki GSR600 98 hp
                  Nissan Pathfinder 174 hp
                  0878222 три 3 шест

Коментар

Най-накрая успях постигнах желания резултат.Разковничето се крие в бъркането на сместа с миксер и заместването на водата с мляко.
                    0878424143
                    0887424150

Коментар

Те и мойте лиги текнаха докато чета темата.И вече тъпча със супената лъжиза нукрема.Благодарско за рецептите утре ще ги пробвам.

Коментар

Аз много харесвам течния шоколад приготвен по следния начин,опитай и ти

2 чаени чаши сухо мляко
                        2 чаени чаши пудра захар
                        200гр. масло или маргарин
                        3 яйца
                        какао на прах или кафе
                        Приготвяне:Сухото мляко,пудрата захар и маслото(леко разтопено) се разбиват с миксер към тях се прибавят разбитите добре яйца. На 1/2 от сместа се слага какао.Количеството на лъжиците какао го определяш ти в зависимост калко кафяв да е шоколада.Накрая го изсипваш в чаши като първо слагаш единия цвят след това другия.

Коментар

Интересен вариянт трябва до го пробвам
                          0878424143
                          0887424150

Коментар

От: Течен шоколад

Ето и рецептата, по която майка ми приготвяше течния шоколад(може да се припокрива с част от предходните рецепти):

250 гр.сухо мляко(1,5% масленост) се разбърква със 6 с.л. какао. 1 ч.ч.вода се смесва с 2 ч.ч.захар и се слага да заври. След това се прибавя 1 пакетче кр.масло-125 гр. В сухата смес от какаото и млякото се сипва бавно от сиропа при непрекъснато бъркане. Разлива се в чаши и се оставя да изстине - може и в хладилника.

Забележка: Старите пакети от сухо мляко бяха по 250гр, маслеността я добавихме в последствие. Добавяме не 2 ч.ч., а 1 ч.ч захар(въпрос на вкус е, но на нас и така ни харесва). При бъркането е добре да не се престаравате - на мен много ми харесва шоколадовия каймак, който се получава от горния засъхнал слой и неразтворените топченца от сухото мляко. Готовите купички с шоколад може да се украсят с кокосови стърготини или цветни шоколадови пръчици.
                            Да ви е сладко!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X