Тъй като в търсачката излизат безброй безсмислени отговори, не знам дали тази рецепта я има. Ако да- извинявам се. Другото- модераторите го знаят.
Нужни продукти за зелената салата:
Марули (колкото за една купа салата)
1-2 Портокала
Синьо сирене- количеството зависи от степента на харесваност. в моя случай- МНООООГО!
Сметана- по добре е да вземете по- голяма кофичка/ кутийка- около 400 грама . Заквасена, де.
Олио/ зехтин.
Пресен лук.
По желание- КАПКА оцет
Марулите се измиват от пясъка и гъсениците.
Нарязват се (биват нарязани- не се надявайте да се нарежат сами) и се объркват със солта, олиото и лука.
Синьото сирене се разбърква със сметаната. Ако остане и ако желаете- разбъркайте и с овкусените марули.
За по- приятно сервиране- покрийте само повърността на салатата, със сместа от сметана и синьо сирене, без да разбърквате- дебел слой.
Портокалите биват нарязани на кубчета и биват аранжирани върху сметановия дресинг на салатата.
bon appétit
Морковената салата. Тя се зароди в един скучен ден. Извадих някои неща от хладилника и ги смесих. Взе, че много ми хареса и вече редовно я правя!
2-3 Моркова- големички, лесни за стъргане.
Сирене- на вкус.
Соев сос- на вкус.
Оцет- на вкус.
Олио/ зехтин- на вкус.
Морковите биват настъргани (ако са по- яки и дебели- стигат за дневен фитнес).
Добавя се сиренето и се обърква.
Добавя се соев сос.
Добавя се оцет.
Добавя се олио.
Разбърква се и се яде/ сервира.
Нужни продукти за зелената салата:
Марули (колкото за една купа салата)
1-2 Портокала
Синьо сирене- количеството зависи от степента на харесваност. в моя случай- МНООООГО!
Сметана- по добре е да вземете по- голяма кофичка/ кутийка- около 400 грама . Заквасена, де.
Олио/ зехтин.
Пресен лук.
По желание- КАПКА оцет
Марулите се измиват от пясъка и гъсениците.
Нарязват се (биват нарязани- не се надявайте да се нарежат сами) и се объркват със солта, олиото и лука.
Синьото сирене се разбърква със сметаната. Ако остане и ако желаете- разбъркайте и с овкусените марули.
За по- приятно сервиране- покрийте само повърността на салатата, със сместа от сметана и синьо сирене, без да разбърквате- дебел слой.
Портокалите биват нарязани на кубчета и биват аранжирани върху сметановия дресинг на салатата.
bon appétit
Морковената салата. Тя се зароди в един скучен ден. Извадих някои неща от хладилника и ги смесих. Взе, че много ми хареса и вече редовно я правя!
2-3 Моркова- големички, лесни за стъргане.
Сирене- на вкус.
Соев сос- на вкус.
Оцет- на вкус.
Олио/ зехтин- на вкус.
Морковите биват настъргани (ако са по- яки и дебели- стигат за дневен фитнес).
Добавя се сиренето и се обърква.
Добавя се соев сос.
Добавя се оцет.
Добавя се олио.
Разбърква се и се яде/ сервира.
Коментар