Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се подмажем на половинките си

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да се подмажем на половинките си

Привет колеги , сигурно всички са имали проблеми с нежните си половинки заради хобитата си , независимо дали било Джипки , мотори ,атв-та , лов , риболови и тн. Сигурен съм, че всеки прибирай и се облекчен и отърсил стреса среща онзи поглед , който казва "Ще видиш ... " .Та какво да направим , това е въпрос който винаги ме е мъчел , но почнах да намирам решения на проблемите : или излизате на кино , или на ресторант или бар и тн , така само със самото предложение им минава целият яд и всички са доволни . НО има и случай дето си толкова каталясал, че всяко излизане на вън ти коства толкова много усилия , че чак започваш да съжаляваш . Ето и решение на проблема Взимате или Сваляте някоя романтична или семейна комеди и предлагате да изненадате половинката си с някое нестандартно бързо ядене . Ето няколко рецепти от мен , който до сега са ми вършели страхотна работа и винаги съм се справял с положението

Картоги със сметана - или познати като Картофи "Соте"

Взимате около 1 кг картофи , нарязвате ги на по-едри кубчета и ги сложете в една тавичка , след това взимате 300-400 грама пушен бут , нарязвате го на по-ситни кубчета и го слагате в тавичката . Трябват ви и 2,3 глави лук , който го нарязвате колкото се може по-ситно и него го слагата в тавата , поръсвате с Вегета или пикантина , заливате го цялото със сметана за готвене Хопла , сложете така че да може да покрие картофите , може да добавите вода, ако прецените. И слагате във фурната става за около 50-60 минути на 160 градоса или по ваша преценка докато се изкипи сметаната . Много лесна и вкусна рецепта .

Фалшива лазаня

Прави се почти по същият начин , само че вместо картофи слагате макарони и преди да стане готова поръсвате обилно с кашкавал .

Днес направих един друг вид гозба ( и горните две рецепти и тази са мой експерименти - сполучливи експерименти )

Незнам как да я кръстя затова , но ми се върти в главата "картоф-гюведже"

Взимате няколко по голями картофа ( аз зех два по 600 г. ) и им отрязвате едната част от горе като капак , след това взимате една лъжица и внимателно изтъргвате картофа от вътере , без да го пробивате , да допълня че картофа не се бели ! . След това остатаците от вътрешноста на картофа ги изсипвате в един по-голям тиган , по възможност тефлонов . Ако сте остъргали картофа на по-големи парчета ги нарежете и сложете малко масло и изсипете сметана вътре в тигана . Рендосай те 300г , пушено месо или шунка ( въпрос на вкус ) и него го сложете в тигана , след това го запържете до такава степен, че картофите да станат по-меки и сметаната да по-изкипи , порасете с Вегета или пикантина ( най-универсалната потправка ) . Докато чакате плънката да стане , вземете една вилица и настържете вътрешноста на картофа с нея , след това вземете масло и го намажете обилно от вътре ( може да сложите и сол , ако ядете по-солено ). След като вече всичко е готово , слагате плънката в картофа и захлупвата с капачето му , овивате във фолио и слагате за около час , час и 10 мин. във фурната на около 160-180 крадоса . Остатака от плънката може да изсипете във фолио и да го изпечете и него за около 30-40 мин .

уфф май огладнях ... от толкова писане , ще пусна още 2 рецепти , но по-късно
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

До: Да се подмажем на половинките си

Ще го направя, може пък да ми проговори... После ще докладвам
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Колега, рецептите изглеждат много хубави, ама не е ли по-лесно с букет цветя? Или както изкоментира мой колега в офиса: "ама те, цветята, горчат, не стават за салата..."

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
        "ама те, цветята, горчат, не стават за салата..."

ПП То има цветя, който стават страхотно за салата , един вид кактус който вече го нямаме вкъщи беше до сущ като краставица

Сега да продалжа с още няколко рецепти .

Преди няколко минути един приятел ме помоли по скайпа да му издиктувам една рецепта за салата , която бях направил за посрещането на нова 2010 година . Направих я тогава защото изисква малко повче време и не е за всеки ден .

Руска салата Етажи
        Нужните продукти са :
        1кг Картофи
        300 гр. Кашкавал
        300 гр. Сиране
        4бр. сварени Яйца
        3,4 бр кисели краставички
        1 кутия майонеза
        черен пипер

Сварете 1 кг. картофи в солена вода и ги оставете за 2,3 часа на студено да се стегнат . След това ги рендостате на дъното на една купа , върху тях рендосвате кашкавал , след това 2 сварени яйца и отново картофи , след картофите идва ред на сирането и другите две яйца и захлупвате с картофи от горе . Последното което трябва да направите е да изсипете майонезата от горе и да я разпределите равномерно , поръсвате с черен пипер обилно и украсявате с киселите краставички . Така салатата трябва да стой на студено поне 4,5 часа и е готова. Забравих да кажа, че всичко се рендосва - от там идва и сложноста на правенето и .

ПП същата салата става страхотна и със студено пушена риба вместо сиране !!!

Зимни губи

Ето една много бърза и сташно вкусна рецепта . Взимате по-едри гъби и ги слагате в една тавичка , след това взимате готова кайма за принцеси ( ако имате желание и време може сами да си увкусите каймата) и пълните от горе гъбите с кайма , слагате малко масалце в тавичката и пъхате във фурната за 20 мин. На 10 мин. слагате по полочка кашкавал на вяка гъбка и оставяте за още 10 мин . Който иска може и повече време да ги държи във фурната , но лично аз ям по-алангле каймата .

Същата рецепра може да се направи и с тиквички , само че там се слага и вода в тавичката и се пекът повече време .

За следващият път ще ви предложа една найстина уникална рецепта за Свински крачета и уши . Сега нямам време , трябва да заминавам за Бургас

Наздраве на всички !

Коментар

A половинката кога ще ми се подмаже:
          1. Скъпи, купих ти полиспаст и синтетично въже! Нали такива работи говореше, че ти трябват?
          2. Харесва ли ти как се справиха с калта на тази автомивка? Паркирах колата под балкона, погледни!
          3. Кирилизирах GPS-a!
          4. Взех втулките от стругаря! За пръв път мерих с шублер, беше много забавно!

и т.н.

Ся сериозно, напоследък имам време и желание да се занимавам с малко готвене и се радвам на мързеливи рецепти.

Коментар

Дойде време да напиша и рецептата за Свинските крачета и уши .

Да я наречем Крачета по Шопски

След като сте епилирали и измили крачета и ушите ги слагате да се варят , за 3 часа на бавен оган или докато заври водата след това намалявате силата на котлона, в много солена вода се варят да добавя . След като сте ги сварили ги обезкостявате и ги слагате в една тавичка , поръсвате с черен пипер , слагате масалче и слагате във фуртната за около час . След като итече този час ги вадите и слагате картофи , заливате със сметана (може да добавите и вода към сметаната , по вашапреценка ) , отново слагате черен пипер, 1 не много голяма глава лук и пъхате отново във фурната за около 45 мин. или докато картофите станат готови и меки

Това е за сега от мен . Чакам коментари и други лесни и бързи рецепти Впрочем , някой пробвали някоя от рецептите

Коментар

Цецо, за половинката не знам. Ама не мене, ако ми сготвиш тия работи, и прибавиш и кило домашнярка, ще те уважавам много..
              П.П. Това с крачетата и ушите ще го пробвам още утре на Зарезан.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              0887770735

Коментар

Ами аее да се организираме , аз ще сготвя друг ще предостави домашарката и трети ще даде терен и да спретнем една софра

Коментар

Когато идваш към София само звънни. Ще го измислиме. Задължително.
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  Питието определя съзнанието....
                  0887770735

Коментар

Няма ядове ... ама нали знаеш че и трябва да се "подмазваме" след това .

Сега съм намислил да забъркам 10-тина кила луканка и като стане ще свикаме една софра

Ето едно клипче, което показва как може да избегнем скандал с нежната половинка

ПП не можах да намеря една реклама на една кабинка за изулиране на шума ... голям смях

Някой няма ли да пусне една две бързи рецепри

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X