Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се подмажем на половинките си

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Да се подмажем на половинките си

    Привет колеги , сигурно всички са имали проблеми с нежните си половинки заради хобитата си , независимо дали било Джипки , мотори ,атв-та , лов , риболови и тн. Сигурен съм, че всеки прибирай и се облекчен и отърсил стреса среща онзи поглед , който казва "Ще видиш ... " .Та какво да направим , това е въпрос който винаги ме е мъчел , но почнах да намирам решения на проблемите : или излизате на кино , или на ресторант или бар и тн , така само със самото предложение им минава целият яд и всички са доволни . НО има и случай дето си толкова каталясал, че всяко излизане на вън ти коства толкова много усилия , че чак започваш да съжаляваш . Ето и решение на проблема Взимате или Сваляте някоя романтична или семейна комеди и предлагате да изненадате половинката си с някое нестандартно бързо ядене . Ето няколко рецепти от мен , който до сега са ми вършели страхотна работа и винаги съм се справял с положението

    Картоги със сметана - или познати като Картофи "Соте"

    Взимате около 1 кг картофи , нарязвате ги на по-едри кубчета и ги сложете в една тавичка , след това взимате 300-400 грама пушен бут , нарязвате го на по-ситни кубчета и го слагате в тавичката . Трябват ви и 2,3 глави лук , който го нарязвате колкото се може по-ситно и него го слагата в тавата , поръсвате с Вегета или пикантина , заливате го цялото със сметана за готвене Хопла , сложете така че да може да покрие картофите , може да добавите вода, ако прецените. И слагате във фурната става за около 50-60 минути на 160 градоса или по ваша преценка докато се изкипи сметаната . Много лесна и вкусна рецепта .

    Фалшива лазаня

    Прави се почти по същият начин , само че вместо картофи слагате макарони и преди да стане готова поръсвате обилно с кашкавал .

    Днес направих един друг вид гозба ( и горните две рецепти и тази са мой експерименти - сполучливи експерименти )

    Незнам как да я кръстя затова , но ми се върти в главата "картоф-гюведже"

    Взимате няколко по голями картофа ( аз зех два по 600 г. ) и им отрязвате едната част от горе като капак , след това взимате една лъжица и внимателно изтъргвате картофа от вътере , без да го пробивате , да допълня че картофа не се бели ! . След това остатаците от вътрешноста на картофа ги изсипвате в един по-голям тиган , по възможност тефлонов . Ако сте остъргали картофа на по-големи парчета ги нарежете и сложете малко масло и изсипете сметана вътре в тигана . Рендосай те 300г , пушено месо или шунка ( въпрос на вкус ) и него го сложете в тигана , след това го запържете до такава степен, че картофите да станат по-меки и сметаната да по-изкипи , порасете с Вегета или пикантина ( най-универсалната потправка ) . Докато чакате плънката да стане , вземете една вилица и настържете вътрешноста на картофа с нея , след това вземете масло и го намажете обилно от вътре ( може да сложите и сол , ако ядете по-солено ). След като вече всичко е готово , слагате плънката в картофа и захлупвата с капачето му , овивате във фолио и слагате за около час , час и 10 мин. във фурната на около 160-180 крадоса . Остатака от плънката може да изсипете във фолио и да го изпечете и него за около 30-40 мин .

    уфф май огладнях ... от толкова писане , ще пусна още 2 рецепти , но по-късно
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

  • #2
    До: Да се подмажем на половинките си

    Ще го направя, може пък да ми проговори... После ще докладвам
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

    Коментар


    • #3
      До: Да се подмажем на половинките си

      Колега, рецептите изглеждат много хубави, ама не е ли по-лесно с букет цветя? Или както изкоментира мой колега в офиса: "ама те, цветята, горчат, не стават за салата..."

      Коментар


      • #4
        До: Да се подмажем на половинките си

        Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
        "ама те, цветята, горчат, не стават за салата..."


        ПП То има цветя, който стават страхотно за салата , един вид кактус който вече го нямаме вкъщи беше до сущ като краставица

        Сега да продалжа с още няколко рецепти .

        Преди няколко минути един приятел ме помоли по скайпа да му издиктувам една рецепта за салата , която бях направил за посрещането на нова 2010 година . Направих я тогава защото изисква малко повче време и не е за всеки ден .

        Руска салата Етажи
        Нужните продукти са :
        1кг Картофи
        300 гр. Кашкавал
        300 гр. Сиране
        4бр. сварени Яйца
        3,4 бр кисели краставички
        1 кутия майонеза
        черен пипер

        Сварете 1 кг. картофи в солена вода и ги оставете за 2,3 часа на студено да се стегнат . След това ги рендостате на дъното на една купа , върху тях рендосвате кашкавал , след това 2 сварени яйца и отново картофи , след картофите идва ред на сирането и другите две яйца и захлупвате с картофи от горе . Последното което трябва да направите е да изсипете майонезата от горе и да я разпределите равномерно , поръсвате с черен пипер обилно и украсявате с киселите краставички . Така салатата трябва да стой на студено поне 4,5 часа и е готова. Забравих да кажа, че всичко се рендосва - от там идва и сложноста на правенето и .

        ПП същата салата става страхотна и със студено пушена риба вместо сиране !!!

        Зимни губи

        Ето една много бърза и сташно вкусна рецепта . Взимате по-едри гъби и ги слагате в една тавичка , след това взимате готова кайма за принцеси ( ако имате желание и време може сами да си увкусите каймата) и пълните от горе гъбите с кайма , слагате малко масалце в тавичката и пъхате във фурната за 20 мин. На 10 мин. слагате по полочка кашкавал на вяка гъбка и оставяте за още 10 мин . Който иска може и повече време да ги държи във фурната , но лично аз ям по-алангле каймата .

        Същата рецепра може да се направи и с тиквички , само че там се слага и вода в тавичката и се пекът повече време .

        За следващият път ще ви предложа една найстина уникална рецепта за Свински крачета и уши . Сега нямам време , трябва да заминавам за Бургас

        Наздраве на всички !
        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

        Коментар


        • #5
          До: Да се подмажем на половинките си

          A половинката кога ще ми се подмаже:
          1. Скъпи, купих ти полиспаст и синтетично въже! Нали такива работи говореше, че ти трябват?
          2. Харесва ли ти как се справиха с калта на тази автомивка? Паркирах колата под балкона, погледни!
          3. Кирилизирах GPS-a!
          4. Взех втулките от стругаря! За пръв път мерих с шублер, беше много забавно!

          и т.н.

          Ся сериозно, напоследък имам време и желание да се занимавам с малко готвене и се радвам на мързеливи рецепти.

          Коментар


          • #6
            До: Да се подмажем на половинките си

            Дойде време да напиша и рецептата за Свинските крачета и уши .

            Да я наречем Крачета по Шопски

            След като сте епилирали и измили крачета и ушите ги слагате да се варят , за 3 часа на бавен оган или докато заври водата след това намалявате силата на котлона, в много солена вода се варят да добавя . След като сте ги сварили ги обезкостявате и ги слагате в една тавичка , поръсвате с черен пипер , слагате масалче и слагате във фуртната за около час . След като итече този час ги вадите и слагате картофи , заливате със сметана (може да добавите и вода към сметаната , по вашапреценка ) , отново слагате черен пипер, 1 не много голяма глава лук и пъхате отново във фурната за около 45 мин. или докато картофите станат готови и меки

            Това е за сега от мен . Чакам коментари и други лесни и бързи рецепти Впрочем , някой пробвали някоя от рецептите
            http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

            Коментар


            • #7
              До: Да се подмажем на половинките си

              Цецо, за половинката не знам. Ама не мене, ако ми сготвиш тия работи, и прибавиш и кило домашнярка, ще те уважавам много..
              П.П. Това с крачетата и ушите ще го пробвам още утре на Зарезан.
              Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
              -----------------------------------------------
              Питието определя съзнанието....
              -----------------------------------------------
              0887770735

              Коментар


              • #8
                До: Да се подмажем на половинките си

                Ами аее да се организираме , аз ще сготвя друг ще предостави домашарката и трети ще даде терен и да спретнем една софра
                http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

                Коментар


                • #9
                  До: Да се подмажем на половинките си

                  Когато идваш към София само звънни. Ще го измислиме. Задължително.
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

                  Коментар


                  • #10
                    До: Да се подмажем на половинките си

                    Няма ядове ... ама нали знаеш че и трябва да се "подмазваме" след това .

                    Сега съм намислил да забъркам 10-тина кила луканка и като стане ще свикаме една софра

                    Ето едно клипче, което показва как може да избегнем скандал с нежната половинка



                    ПП не можах да намеря една реклама на една кабинка за изулиране на шума ... голям смях

                    Някой няма ли да пусне една две бързи рецепри
                    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X