Привет колеги , сигурно всички са имали проблеми с нежните си половинки заради хобитата си , независимо дали било Джипки , мотори ,атв-та , лов , риболови и тн. Сигурен съм, че всеки прибирай и се облекчен и отърсил стреса среща онзи поглед , който казва "Ще видиш ... " .Та какво да направим , това е въпрос който винаги ме е мъчел , но почнах да намирам решения на проблемите : или излизате на кино , или на ресторант или бар и тн , така само със самото предложение им минава целият яд и всички са доволни . НО има и случай дето си толкова каталясал, че всяко излизане на вън ти коства толкова много усилия , че чак започваш да съжаляваш . Ето и решение на проблема Взимате или Сваляте някоя романтична или семейна комеди и предлагате да изненадате половинката си с някое нестандартно бързо ядене . Ето няколко рецепти от мен , който до сега са ми вършели страхотна работа и винаги съм се справял с положението
Картоги със сметана - или познати като Картофи "Соте"
Взимате около 1 кг картофи , нарязвате ги на по-едри кубчета и ги сложете в една тавичка , след това взимате 300-400 грама пушен бут , нарязвате го на по-ситни кубчета и го слагате в тавичката . Трябват ви и 2,3 глави лук , който го нарязвате колкото се може по-ситно и него го слагата в тавата , поръсвате с Вегета или пикантина , заливате го цялото със сметана за готвене Хопла , сложете така че да може да покрие картофите , може да добавите вода, ако прецените. И слагате във фурната става за около 50-60 минути на 160 градоса или по ваша преценка докато се изкипи сметаната . Много лесна и вкусна рецепта .
Фалшива лазаня
Прави се почти по същият начин , само че вместо картофи слагате макарони и преди да стане готова поръсвате обилно с кашкавал .
Днес направих един друг вид гозба ( и горните две рецепти и тази са мой експерименти - сполучливи експерименти )
Незнам как да я кръстя затова , но ми се върти в главата "картоф-гюведже"
Взимате няколко по голями картофа ( аз зех два по 600 г. ) и им отрязвате едната част от горе като капак , след това взимате една лъжица и внимателно изтъргвате картофа от вътере , без да го пробивате , да допълня че картофа не се бели ! . След това остатаците от вътрешноста на картофа ги изсипвате в един по-голям тиган , по възможност тефлонов . Ако сте остъргали картофа на по-големи парчета ги нарежете и сложете малко масло и изсипете сметана вътре в тигана . Рендосай те 300г , пушено месо или шунка ( въпрос на вкус ) и него го сложете в тигана , след това го запържете до такава степен, че картофите да станат по-меки и сметаната да по-изкипи , порасете с Вегета или пикантина ( най-универсалната потправка
) . Докато чакате плънката да стане , вземете една вилица и настържете вътрешноста на картофа с нея , след това вземете масло и го намажете обилно от вътре ( може да сложите и сол , ако ядете по-солено ). След като вече всичко е готово , слагате плънката в картофа и захлупвата с капачето му , овивате във фолио и слагате за около час , час и 10 мин. във фурната на около 160-180 крадоса . Остатака от плънката може да изсипете във фолио и да го изпечете и него за около 30-40 мин .
уфф май огладнях ... от толкова писане , ще пусна още 2 рецепти , но по-късно
Картоги със сметана - или познати като Картофи "Соте"
Взимате около 1 кг картофи , нарязвате ги на по-едри кубчета и ги сложете в една тавичка , след това взимате 300-400 грама пушен бут , нарязвате го на по-ситни кубчета и го слагате в тавичката . Трябват ви и 2,3 глави лук , който го нарязвате колкото се може по-ситно и него го слагата в тавата , поръсвате с Вегета или пикантина , заливате го цялото със сметана за готвене Хопла , сложете така че да може да покрие картофите , може да добавите вода, ако прецените. И слагате във фурната става за около 50-60 минути на 160 градоса или по ваша преценка докато се изкипи сметаната . Много лесна и вкусна рецепта .
Фалшива лазаня
Прави се почти по същият начин , само че вместо картофи слагате макарони и преди да стане готова поръсвате обилно с кашкавал .
Днес направих един друг вид гозба ( и горните две рецепти и тази са мой експерименти - сполучливи експерименти )
Незнам как да я кръстя затова , но ми се върти в главата "картоф-гюведже"
Взимате няколко по голями картофа ( аз зех два по 600 г. ) и им отрязвате едната част от горе като капак , след това взимате една лъжица и внимателно изтъргвате картофа от вътере , без да го пробивате , да допълня че картофа не се бели ! . След това остатаците от вътрешноста на картофа ги изсипвате в един по-голям тиган , по възможност тефлонов . Ако сте остъргали картофа на по-големи парчета ги нарежете и сложете малко масло и изсипете сметана вътре в тигана . Рендосай те 300г , пушено месо или шунка ( въпрос на вкус ) и него го сложете в тигана , след това го запържете до такава степен, че картофите да станат по-меки и сметаната да по-изкипи , порасете с Вегета или пикантина ( най-универсалната потправка

уфф май огладнях ... от толкова писане , ще пусна още 2 рецепти , но по-късно

Коментар