Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Свински език - въпрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Свински език - въпрос

Ама съм заплес... сетих се кога да питам...
    Въпросът: имам на разположение 2 сварени и обелени свнски езика. Ясно, че може да ги направя и така за мезе, но ми се струва, че може да им се случи и нещо по-приятно
    Идеи? Приемат се всякакви, стига да е вкусно!
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

До: Свински език - въпрос

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    Въпросът: имам на разположение 2 сварени и обелени свнски езика. Ясно, че може да ги направя и така за мезе, но ми се струва, че може да им се случи и нещо по-приятно
    Сега е лесно с рецептите в мрежата. Обаче ако подходиш творчески и индивидуално, резултатите винаги са по-добри и удовлетворението пълно. Според мен структурата на тази мръвка е такава, че повече термични обработки не и трябват. Трябва да се спреш на някаква марината според вкусовте си и да я накиснеш за през нощта. А утре с бодри сили да я украсиш със свежа зеленина и използваш за усърдно замезване!

Коментар

Аз лично го обичам леко запечен в масълце, със сол и черен пипер(след като е предварително сварен естественно)
      Ядох веднъж и омлет със език-св. език нарязан на филии и чукнати по две яйца отгоре, хубаво е, но доста тежко то си е направо манджа за наяждане, пък по тези празници нещо леко трябва да се похапва.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Сега е лесно с рецептите в мрежата....
        Проблема със случайните рецепти от Мрежата е, че не се знае кой ги е писал - патил съм си вече. Затова и питам тук, някак нещата са по-лични.

Ако още малко не се появят други предложение, сядам да мисля марината за единия, а другия май ще чака утре сутрин за масълце, че свърши, а денонощния пеш ми е малко нещо далеч.
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Аз винаги си ги панирам. Разбивам няколко яйца, 2, 3 или 4 в зависимост от количеството, добавям малко галета и черен пипер, разбърквам добре, до получаване на не много гъста хомогенна смес. След това овалвам предварително нарязаните езици на филийки с дебелина около 1 см и пържа в тигана до леко златисто. Така обработени, езиците изпиват бая бира.

Коментар

Еиии,само подхвърляте глезотиики,отивам да истръгна и аз един,обаче телешки и да го утъркалям с чесънче и оцетец-баш сие вкусотиика за празниците.
            Емил-00356 99872043-Малта
            Defender-90

Коментар

С масло и черен пипер е супер.Класика в жанра.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                Традиционно фрикасе,със ситно нарязани кисели краставички.
                Езикът е тежко ястие,краставичките-фермент,вкуса-направи го и сподели после.За фрикасе няма да ти пиша-направи го най-просто.
                Кисело мляко,брашно,жълтъци/2,3/,стрит чесън,чер пипер-ползвай и сока от краставичките за разреждане/освен вода да нагласиш консистенцията/.
                Накрая ако метнеш и малко копър...

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Традиционно фрикасе,със ситно нарязани кисели краставички.
                  Езикът е тежко ястие,краставичките-фермент,вкуса-направи го и сподели после.За фрикасе няма да ти пиша-направи го най-просто.
                  Кисело мляко,брашно,жълтъци/2,3/,стрит чесън,чер пипер-ползвай и сока от краставичките за разреждане/освен вода да нагласиш консистенцията/.
                  Накрая ако метнеш и малко копър...
                  Гости ! Трябва бързо да се действа.
                  Имаме 5-6 сварени езика. До тук добре, но времето е малко.
                  Като видя синът ми, че ще търся рецепта във Форума, направо не повярва /той само 4х4 и лов и оръжие признава, за другите подфоруми и неподозира/.
                  За десет минути направих фрикасето на Макс, от предния пост с много чесън и много копър. Фантастично !
                  Резултата : овации от ядящите !
                  С бяло вино !
                  Красота !
                  Благодарности на Маххх !
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X