Гювеч с нахут.
-Твърдо сварен ориз (на пара или от пакетчетата) - 400-500 грама.
-Една консерва сварен нахут (300 грама)
-Замразени зеленчуци за гювеч - патладжан, бамя, домати, зелен боб, праз лук
-Една глава лук.
-Консервирани домати 200-300 грама.
-Червен пипер и сол на вкус.
-Повечко черен пипер и 4-5 щипки кимьон.
Нарязва се лука, задушава се с вода без олио докато омекне и свърши водата (половин чаша). Слагат се зеленчуците с още вода, вари се докато омекнат зеленчуците и се слага нахута, смила се черния пипер и се слага кимьона и червения пипер. След това се оставя още 10-15 минути и се слагат доматите. След 5 минути се сваля и се слагат 3-4 супени лъжици зехтин. За допълнение може да се сложат два-три фалафела или картофени кюфтета.
-Твърдо сварен ориз (на пара или от пакетчетата) - 400-500 грама.
-Една консерва сварен нахут (300 грама)
-Замразени зеленчуци за гювеч - патладжан, бамя, домати, зелен боб, праз лук
-Една глава лук.
-Консервирани домати 200-300 грама.
-Червен пипер и сол на вкус.
-Повечко черен пипер и 4-5 щипки кимьон.
Нарязва се лука, задушава се с вода без олио докато омекне и свърши водата (половин чаша). Слагат се зеленчуците с още вода, вари се докато омекнат зеленчуците и се слага нахута, смила се черния пипер и се слага кимьона и червения пипер. След това се оставя още 10-15 минути и се слагат доматите. След 5 минути се сваля и се слагат 3-4 супени лъжици зехтин. За допълнение може да се сложат два-три фалафела или картофени кюфтета.