Първо да уточня, че НЕ става дума за люти чушки, че по северняшко има отделни понятия пипер и чушки, да не стане объркване! 
Червени чушки, обикновени, за ядене. Сладък пипер.
Ситуацията: имам около 15 кила изпечени и обелени, налага се много бързо да ги напъхам в буркани, но никога не съм правил такова нещо.
Слага ли им се нещо допълнително?
До тук питах съседите и оставам с впечатлението, че и те не са много наясно. Във фризера не искам да ги слагам, по мои си причини.
Златната ми баба предложи по телефона да им сложа само по малко сол и да ги заваря за вакумиране, но си призна, че белени не е правила, та не знам.
А е спешно, защото не ги ли направя близките час-два, после няма да има кога и трябва да ги изхвърля, а много ги обичам пущините
Освен това са със сигурен произход, което никак не е за пренебрегване.
Съвети?

Червени чушки, обикновени, за ядене. Сладък пипер.
Ситуацията: имам около 15 кила изпечени и обелени, налага се много бързо да ги напъхам в буркани, но никога не съм правил такова нещо.
Слага ли им се нещо допълнително?
До тук питах съседите и оставам с впечатлението, че и те не са много наясно. Във фризера не искам да ги слагам, по мои си причини.
Златната ми баба предложи по телефона да им сложа само по малко сол и да ги заваря за вакумиране, но си призна, че белени не е правила, та не знам.
А е спешно, защото не ги ли направя близките час-два, после няма да има кога и трябва да ги изхвърля, а много ги обичам пущините

Освен това са със сигурен произход, което никак не е за пренебрегване.
Съвети?
Коментар