Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Селския Хляб на Ердинч

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Селския Хляб на Ердинч

    Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
    Един път в седмицата, иначе си е е"ало мамата.
    Да бе,ама ако изгори хлебопекарната!!

    п.п Ще спирам мръвките,ама хляба...НЕ!
    088пет722пет99
    http://www.hydropompi.com/

    Коментар


    • #17
      От: Селския Хляб на Ердинч

      Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
      Да бе,ама ако изгори хлебопекарната!!

      п.п Ще спирам мръвките,ама хляба...НЕ!
      Не мога и без двете!!!
      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

      Коментар


      • #18
        Хляб на Бърза Програма

        Хляб на Бърза Програма

        1.ва рецепта:
        вода.........................360мл
        олио.........................2сл
        сол...........................1 и 1/2чл
        захар........................1сл
        брашно......................650г (4 и 1/3 чч)
        лимонов сок..............1чл
        сухо мляко................1 и 1/2сл
        мая...........................1 и 3/4чл

        2.ра рецепта:
        вода ........................310мл
        сол...........................1,5чл
        захар........................2,5чл
        краве масло..............20гр
        сухо мляко................1сл
        бяло брашно.............350гр
        пълнозърнесто..........50гр
        ръжено.....................100гр
        мая..........................1,5чл + 1/4 чл

        3.та рецепта:
        INGREDIENTS .........................................1.25Kg ................................1Kg ...............................750g
        Water ....................................................420ml .................................375ml ............................310ml
        Oil .........................................................1 tablespoon ......................3 teaspoons .................2 teaspoons
        Salt .......................................................2 teaspoons .......................1Ѕ teaspoons ..............1ј teaspoons
        Sugar ....................................................3 teaspoons .......................2 teaspoons .................1 teaspoon
        Bread flour ............................................750g/ 5 cups ......................650g/ 41⁄3 cups ............500g/ 31⁄3 cups
        Bread improver ...(или лимонов сок).........1 teaspoon .........................ѕ teaspoon ..................Ѕ teaspoon
        yeast ....................................................2ѕ teaspoons ....................2Ѕ teaspoons ...............2ј teaspoons

        програма: бърза
        кора: средна
        1. в контейнера на машината добавете водата, олиото, лимоновия сок, захарта, солта,(препоръка: разклатете контейнера да се разтворят захарта и солта) брашното, сухото мляко, отгоре маята
        2. нагласете контейнера в машината.
        3. включете машината на БЪРЗА програма (програма с продължителност най малко 2ч и 10мин) ,на голям размер хляб със средна кора.
        при мене циклите на бързата програма са така:

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:0802.png
Прегледи:1
Размер:18.0 КБ
ID:5453866

        size = размер
        knead = месене
        rise = втасване
        punch down = спихване
        shape = оформяне
        bake time = време за печене

        4. след първите 3мин проверете състоянието на продуктите(трябва добре да са се смесили) ако има нужда помогнете със шпатула.
        5. след 10мин проверете състоянието тестото, тестото трябва леко да лепне по стените на контейнера(меко колкото месцето на ухото). Ако e много твърдо тестото добавете ч.л./teaspoon вода, ако е много мокро добавете с.л./tablespoon бяло брашно.
        -упътване за по добро тесто:

        прекалено сухо прекалено мокро много твърдо
        консистенцията между двете требе да е

        6.след звука за прибавяне на допълнителни продукти по желание добавете семената и пр
        7. една хитрост: когато последното втасване е на свършване и хляба ще почне мине на цикъл печене а гледате че тестото все още не е втасало достатъчно, натискате pause бутона и оставяте да почака още и най много за 10мин.
        newsm78 ако нямате пауза бутон прекъсвате направо електричеството на машината по най простия начин: дърпате щепсела. (след 10те минути недей те забравя да включите отново щепсела)

        внимание : хлебопекарната ви е осигурена със softwear срещу евентуално прекъсване на тока, в някои модели това е най малко 10мин и най много за час се запазва съответната програма че след като доди тока да почне от прекъснатото място, за това не повече от 9мин със дръпнат щепсел, или си проверете упътването и после импровизирайте както ви душа сака (значи накъсо, ние го използваме това предимство за удължаване на съответния цикъл в машината)

        8. след звука за свършване на програмата за печене, оставете хляба да постои още близо 5мин. в машината, извадете я, и я нагласете върху решетка, оставете да изстине около час.
        9. за тези които ще ползват прясна мая: не трябва да се преувеличава много c маята, мисля че за тази рецепта 14г, 15г или най много 20г ще са предостатъчни. смесете с дървена лъжица маята, малкото вода взето от общото количество течности в рецептата и щипка захар във стъклената/керамична купичка, покрийте сместа със боне за душ и я оставете на топло да шупне за около 10-15min. В края на това време сместа трябва да се е активирала и образувала мехурчета по повърхността и. в контейнера на машината сложете първо водата , после приготвената смес от мая, отгоре брашното и най отгоре солта.
        да ви е сладко!


        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img5459q.jpg
Прегледи:1
Размер:45.1 КБ
ID:5453863..Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img5462.jpg
Прегледи:1
Размер:47.5 КБ
ID:5453864..Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img5464w.jpg
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:5453865
        SJ-8, SCRAMBLER / 4-Speed, Manual Transmission, Part Time Transfer Case / Engine I-6, carburettor / Year: 1982 Toledo, Ohio

        Коментар


        • #19
          От: Селския Хляб на Ердинч

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:775617_539784212706238_485842381_o.jpg
Прегледи:1
Размер:68.4 КБ
ID:5455904

          Вода или прясно мляко около 300 мл. Брашно половин килограм,захар 1/2 лъжица ,сол пак 1/2 лъжица,олио 2-3 лъжици ,мая около 1/3 до 1/2 кубче !Същото само че вместо прясно мляко,слагам кисело мляко,хляба става по мек и след като престои ден,не се рони ! Става по жилав и пухкав с киселото мляко !Машината е мулинекс !Всички в къщи качиха килограми,и избягват изкушението,аз не се предавам,така си поддържам килограмите ,а и как уха ,не може да се опише с думи !
          Последно редактирано от Roninn; 18-02-13, 23:17.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

          Зареждам...
          X