- Нужни продукти:
4 кроасана със сладък пълнеж, 850-900гр. прясно мляко, 2ч. ч. заха, 4 яйца, 1 ваннилия
- Начин на приготвяне:
Във форма за кекс се карамелизират 2-4ч.л. заха.Кроасаните се набождат на много места с вилица и се нареждат с лице към карамела във форма.Захарта се разтваря в горещото мляко и щом то се поохлади се прибавят разбитите яйца и ванилия.Кроасаните се заливат с тази смес и сладкишът се пече на водна баня до зачервяване отгоре.После се оставя само на включен долен реоатан и се пробва с клечка дали е готов.След изпичане сладкишът остава във фурната цяла нощ.На сутринта се изважда и объща в чиния.
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Ако търсите нещо с което да зарадвате гостите за утре или ви се яде нещо вкусно и същевременно лесно за приготвяне това е добър избор.Лично на мен това ми е едно от любимите домашно приготвени десерти.
Aко имам някъде правописни или технически грешки се извинявам, писах докато четох.
Коментар