Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кисели краставички.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Кисели краставички.

    Необходими продукти.

    1.Два стъклени буркана по три литра.

    В първия буркан, измит, неподсушен насипваме пъпчиви корнишончета. Заливаме ги с разтвор от сол, оцет, малко захар, хардал. Нахвърляме копър и парчета хрян. Завързваме гърлото с марля и оставяме буркана на припек.

    Във втория буркан наливаме три литра Поморийска отлежала. Завинтваме капачето и го слагаме в хладилника. Като свърши ракията в буркана, корнишоните са вече готови за употреба.

    Правим още един курс до Поморие.

  • #2
    До: Кисели краставички.

    Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Необходими продукти.

    1.Два стъклени буркана по три литра.

    В първия буркан, измит, неподсушен насипваме пъпчиви корнишончета. Заливаме ги с разтвор от сол, оцет, малко захар, хардал. Нахвърляме копър и парчета хрян. Завързваме гърлото с марля и оставяме буркана на припек.

    Във втория буркан наливаме три литра Поморийска отлежала. Завинтваме капачето и го слагаме в хладилника. Като свърши ракията в буркана, корнишоните са вече готови за употреба.

    Правим още един курс до Поморие.
    Как ли пък не. Те да не узряват за една нощ(краставиците)

    Коментар


    • #3
      До: Кисели краставички.

      Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
      В първия буркан, измит, неподсушен насипваме пъпчиви корнишончета. Заливаме ги с разтвор от сол, оцет, малко захар, хардал. Нахвърляме копър и парчета хрян. Завързваме гърлото с марля и оставяме буркана на припек.
      Какви са пропорциите за разтвора? От кое по колко?

      За втория всичко е ясно.
      Аз не вярвам в чудеса!
      Разчитам на тях!

      Коментар


      • #4
        До: Кисели краставички.

        Първоначално публикуван от Иван Горчев Преглед на мнение
        Какви са пропорциите за разтвора? От кое по колко?

        За втория всичко е ясно.
        От всичко по толкава:http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1366

        Два трилитрови буркана "фръкнаха". За втория път използвах частично старата саламура.
        Внимавай да не стерилизираш повече от 3 минути. Омекват.
        На всяка цена намери семена от хардал да добавиш.

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X