Необходими продукти.
1.Два стъклени буркана по три литра.
В първия буркан, измит, неподсушен насипваме пъпчиви корнишончета. Заливаме ги с разтвор от сол, оцет, малко захар, хардал. Нахвърляме копър и парчета хрян. Завързваме гърлото с марля и оставяме буркана на припек.
Във втория буркан наливаме три литра Поморийска отлежала. Завинтваме капачето и го слагаме в хладилника. Като свърши ракията в буркана, корнишоните са вече готови за употреба.
Правим още един курс до Поморие.
1.Два стъклени буркана по три литра.
В първия буркан, измит, неподсушен насипваме пъпчиви корнишончета. Заливаме ги с разтвор от сол, оцет, малко захар, хардал. Нахвърляме копър и парчета хрян. Завързваме гърлото с марля и оставяме буркана на припек.
Във втория буркан наливаме три литра Поморийска отлежала. Завинтваме капачето и го слагаме в хладилника. Като свърши ракията в буркана, корнишоните са вече готови за употреба.
Правим още един курс до Поморие.

Коментар