На пръв поглед, човек ше си каже: „Нищо“
На вилата имам дрянка. Расте на оградата и е затисната от един лешник. Тънка като арматурно желязо, неугледна и крива. Не полагам никакви грижи за нея и до преди няколко години все и се канех да я отрежа...Да ама не! Тя горката всяка година ражда по много (според размера и възможностите си).
Преди няколко години си купих подобна сушилна за плодове:
Купих я в началото на есента и първото което ми попадна за сушене бяха именно дренките. Резултатите бяха изненадващи! Пресни мога да изям 5-6 и ми стига, а след сушене вероятно еквивалента на килограм в прясно състояние. Само са необходими здрави зъби Приятни на вкус а за другите им полезности справка в Гугъл-ЪТ. https://simptomi.bg/n-104295-%D0%94%...BD%D0%B8%D1%8F Например това.
Тазгодишната реколта възлезе на 2-3 кг. суров плод.
Суших ги 4-5 денонощия на минималната възможна температура (при мен 35 С) с цел максимално запазване на полезните вещества, пък и не бързам. Получиха се 2 пликчета като това:
Не зная по колко грама са, а и не ми е важно. След изсушаването могат да се съхраняват в хартиен плик. Преди употреба могат да се рехидратират (леле ква смотана дума) в хладка вода за няколко часа, но аз по ги харесвам без това.
Ползвам ги и когато ходя на пеши поход. Дават енергия и ми спестяват по някоя и друга цигара.
Туй-то
На вилата имам дрянка. Расте на оградата и е затисната от един лешник. Тънка като арматурно желязо, неугледна и крива. Не полагам никакви грижи за нея и до преди няколко години все и се канех да я отрежа...Да ама не! Тя горката всяка година ражда по много (според размера и възможностите си).
Преди няколко години си купих подобна сушилна за плодове:
Купих я в началото на есента и първото което ми попадна за сушене бяха именно дренките. Резултатите бяха изненадващи! Пресни мога да изям 5-6 и ми стига, а след сушене вероятно еквивалента на килограм в прясно състояние. Само са необходими здрави зъби Приятни на вкус а за другите им полезности справка в Гугъл-ЪТ. https://simptomi.bg/n-104295-%D0%94%...BD%D0%B8%D1%8F Например това.
Тазгодишната реколта възлезе на 2-3 кг. суров плод.
Суших ги 4-5 денонощия на минималната възможна температура (при мен 35 С) с цел максимално запазване на полезните вещества, пък и не бързам. Получиха се 2 пликчета като това:
Не зная по колко грама са, а и не ми е важно. След изсушаването могат да се съхраняват в хартиен плик. Преди употреба могат да се рехидратират (леле ква смотана дума) в хладка вода за няколко часа, но аз по ги харесвам без това.
Ползвам ги и когато ходя на пеши поход. Дават енергия и ми спестяват по някоя и друга цигара.
Туй-то
Коментар