За пресичане вместо натриев бензоат ползвай калиев сорбат. Той не променя вкуса и въобще не се усеща.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с киселото зеле !?!
Свий
X
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениепростото е потопена помпичка (тип аквариум), циркулационна, но не да вкарва въздух. .
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Върти саламурата, не въздух, защото с изцяло предварително разтворенасол и в хладно помещение, отгоре остава много безсолно, оттам следва брак. Приятели са с външни помпички от аквариум, те вкарват въздух с шлаух , но чак на дъното, със същата цел. Моя начин поне теоретично е по- добър. Питал съм тук и за стабилизиране/пресичане, защото бензоата е гаден, но със сернистата киселина в началото (6%това, 1мл/л саламура) няма проблеми. След ферментацията лимони или аспирин, може пак с киселината (1-1,5 мл/л)
-
-
И на двете бидончета съм сложИл канелки. Отдолу изтакам у кофата и сипвам отгоре. Днеска го правих това упражнение. В бидончето слагам също шепа царевични зърна, лимон и резени червено цвекло.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Яаа, тая тема съм я пропуснал, що така....
И на двата ми бидона /100литровки/ вече има сага. Бидон инв. №1 е на 5 седмици, зелето е готово и ципата е по-дебела. Бидон №2 го слагаха в мое отсъствие преди 2 седмици и там е тънко. Като изключа царевицата /произвеждам си сладка, таз година сложих фуражна/, 100% суровината е мое производство - екстра качество. Близо две десетилетия се занимавам лично с тая магия, от години го правя по метода на Професорката - никакво духане и барботиране. Само веднъж съм пресичал, вероятно няма да повторя. Не познавам вкуса на провала, всичко досега се реализира на 100%. Кило морска сол на 30 литра вода - това е заливката. Мястото - мазето на село, постоянна температура.
Ако някой си мисли че има проблем със сагата, да споделя и тук един чалъм на мойта баба, който съм го коментирал в спецтемата. Над кръстачката, решетката или притискателния диск /както е при мен/ се слага чисто и подходящо за вътрешния размер на съда парче тензух. Мисля за излишно да уточнявам, но все пак - чорбата трябва да е отгоре. Като се образува онуй нещо - внимателно се свива тензуха и се измива/изпира. По същий начин баба завиваше и домашното овче сирене в тенекиите.
Довечера - да ви е сладко!
- 4 likes
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар